Bookmarks

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Με καθυστέρηση λόγω έλλειψης απαρτίας, συνεδρίασε σήμερα Τρίτη (29/5) νωρίς το μεσημέρι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και ένα από τα θέματά της ήταν η εξέταση του φακέλου της ΠΑΕ Καβάλα. Η ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από τον μεγαλομέτοχο και κάτοχο του 47% του μετοχικού κεφαλαίου, Γιώργο Τσουκτουρίδη, τον μέτοχο και νομικό σύμβουλο Χαράλαμπο Κουφατζή καθώς επίσης και από τον πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και Βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Καλαντζή. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του www.kavalagoal.gr η συζήτηση των δύο πλευρών ήταν διάρκειας περίπου μίας ώρας. Εκεί να σημειώσουμε ότι έγινε σημαντικός λόγος για την φερεγγυότητα των μελών της νέας σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Καβάλα. Γενικότερα υπήρξε μία έντονη επιχειρηματολογία και από τους τρεις εκπροσώπους της ΠΑΕ στη συζήτηση αλλά ωστόσο τα μέλη της Ε.Ε.Α. παρά την πίεση που ασκήθηκε δεν έλαβαν σήμερα καμία απόφαση.

     

    Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι το αργότερο μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, η Επιτροπή αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της σχετικά με την αδειοδότηση της ΠΑΕ Καβάλα, και γενικότερα το τι μέλη γενέσθαι.

     

    Οι δηλώσεις του Γιώργου Καλαντζή

    Χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού όπου παρέστη και ο ίδιος έκανε αποκλειστικές δηλώσεις στο www.kavalagoal.gr και χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

    -«Μετά την εμπεριστατωμένη και ταυτόχρονα τεκμηριωμένη κατάθεση του φακέλου της ΠΑΕ Καβάλα, από το νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ Καβάλα Χαράλαμπο Κουφατζή και τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Τσουκτουρίδη τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού βρέθηκαν μπροστά σε ένα πραγματικό γεγονός. Στο ότι δηλαδή, δεν μπορούν βάσει του νέου αθλητικού νόμου να μην μπουν στην ουσία του προβλήματος και ειδικότερα στη συζήτηση του φακέλου που κατατέθηκε από πλευράς της ΠΑΕ Καβάλα. Βέβαια οι ενστάσεις οι οποίες ενέκυψαν από τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είχαν να κάνουν με το γιατί να έρθει το θέμα σε μας (Ε.Ε.Α.) αφού όπως υποστήριξαν και πιστοποιητικό συμμετοχής να εκδώσει η Ε.Ε.Α. η τελική απόφαση θα παρθεί είτε από την Ε.Π.Ο. είτε από τη διοργανώτρια αρχή. Γύρω από το θέμα αυτό θέλω να σας πω, πως έγινε μία τρομερή κουβέντα με πολλαπλά επιχειρήματα τα οποία κατατέθηκαν από μέρους μας και εκείνο το οποίο τους είπα είναι ότι σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα της νέας Διοίκησης, της νέας μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ Καβάλα και γι’ αυτό δεν υπήρξε καμία αντίρρηση από πλευράς των μελών της Ε.Ε.Α.. Άρα λοιπόν όπως τους είπα στο τέλος γιατί εγώ έκλεισα τη συνεδρίαση, έχετε υποχρέωση να προχωρήσετε στην έκδοση του πιστοποιητικού συμμετοχής και από κει και πέρα είτε είναι η Ε.Π.Ο. είναι η Superleague αυτή που θα έχει την ευθύνη, ας τολμήσει να πάρει απόφαση άλλη, και διάφορη από αυτή που πήρε για τις άλλες ΠΑΕ. Τους είπα ωστόσο και κάτι άλλο το οποίο είναι καταλυτικό. Δηλαδή ότι σε 15 μέρες έχουμε εκλογές και το σίγουρο είναι ότι ο κ. Γερουλάνος δε θα είναι Υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού. Και καταλαβαίνετε ότι οι αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν όπως τους είπα και δεν αφορά εσάς και αναφέρομαι στα υπόλοιπα όργανα με πολιτικές εντολές, τώρα αυτές δε θα υπάρχουν. Τέλος τους επισήμανα, ότι κοιτάξτε να πράξετε αυτό που λέει ο νόμος, αυτό που λέει η συνείδησή σας και τα υπόλοιπα, τα πολιτικά αφήστε τα σε μας. Τους είπα τέλος ότι το σίγουρο είναι ότι δε θα υπάρχει Γερουλάνος και τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά».

     

    -Κύριε Υπουργέ ωστόσο σήμερα επρόκειτο να ανοιχθεί ο φάκελος της ΠΑΕ Καβάλα. Αυτό έγινε;

    -«Κύριε Πετρόπουλε σας είπα ότι ανοίχτηκε. Αφού συζητήσαμε και μπήκαμε στην ουσία του θέματος».

     

    -Κύριε Υπουργέ η δική σας εκτίμηση ποια είναι με βάση τα όσα ειπώθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της Ε.Ε.Α. και τι θα μπορούμε να περιμένουμε; Εκτιμάτε ότι η Ε.Ε.Α. θα προχωρήσει σε έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής της ΠΑΕ Καβάλα;

    -«Κύριε Πετρόπουλε ούτε ηθικό αλλά ούτε νόμιμο θα είναι η Ε.Ε.Α. να μην προχωρήσει σε πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ Καβάλα. Αυτό έχω να σας πω και τίποτε άλλο. Από κει και πέρα ας πάρει την ευθύνη η Ε.Π.Ο. να μη μας εκδώσει την άδεια».

     

    Οι δηλώσεις του Γιώργου Τσουκτουρίδη

    Δηλώσεις στο www.kavalagoal.gr έκανε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσουκτουρίδης ο οποίος κατέθεσε το δικό του σχόλιο γενικότερα για το κλίμα το οποίο υπήρξε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσουκτουρίδης μας δήλωσε τα εξής:

    -«Εκείνο το οποίο πρέπει να σας σημειώσω είναι το γεγονός ότι βρεθήκαμε ενώπιον μίας άβουλης Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία φοβόταν τη σκιά της. Ενώ τα μέλη της διερωτώταν αν έπρεπε να εξετάσουν το φάκελο της ΠΑΕ Καβάλα επί της ουσίας, την ίδια ώρα μας έλεγαν ότι δεν έχουν στα χέρια τους κάποιο έγγραφο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που να τους αναφέρει σε ποια κατηγορία θα τοποθετηθεί η ΠΑΕ Καβάλα. Πιστεύω ότι στο τέλος θα δοθεί μία «Σολομώντια λύση» και τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού χωρίς να αποφασίσουν αν θα μας δώσουν τελικά αδειοδότηση ή όχι θα ζητήσουν από την Ε.Π.Ο. εκ νέου να τους αναφέρεται σε ποια επαγγελματική κατηγορία τελικά θα αγωνίζεται η ΠΑΕ Καβάλα τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο».

     

    Πέτρος Β. Πετρόπουλος

    Comments are closed.