Bookmarks

     

    Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας εγκαινίασε μία νέα συνεργασία με τους φοιτητές του τμήματος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Έτσι με άστατο καιρό πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 25-27 Μαΐου η καθιερωμένη τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή με ιστιοφόρα, των δευτεροετών φοιτητών της σχολής ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που έχει έδρα στην Κομοτηνή. Η εκδρομή, εντάσσεται στα πλαίσια του κύκλου σπουδών και ειδικότερα του μαθήματος επιλογής «Αθλητική Ψυχαγωγία και Αναψυχή». Ταυτόχρονα είναι και μια ευπρόσδεκτη ευκαιρία για απόδραση, καθώς οι περισσότεροι από τους σπουδαστές δοκίμαζαν για πρώτη φορά την εμπειρία των διακοπών με ιστιοφόρο.

     

    Ο καιρός βέβαια δεν ήταν δυνατόν να επηρεάσει την διάθεση των νέων, που απόλαυσαν ένα αξέχαστο τριήμερο. Επικεφαλής της αποστολής ήταν οι καθηγητές της Σχολής κα Ράνια Ματσούκα και ο υπεύθυνος του μαθήματος Γιάννης Τριγώνης. Για φέτος η γνωριμία των σπουδαστών με το αντικείμενο της ιστιοπλοΐας και ειδικότερα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας επιλέχθηκε να γίνει στη Θάσο με τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας. Οι 50 σπουδαστές με τους 4 συνοδούς τους επιβιβάστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε 8 ιστιοφόρα μελών του Ομίλου, με έμπειρους κυβερνήτες, που προσπάθησαν να μεταδώσουν στους νέους και τις νέες τις γνώσεις τους για το άθλημα και την αγάπη για το υγρό στοιχείο. Κατά τη διάρκεια της πλεύσης και κάτω από τις οδηγίες και την επίβλεψη των κυβερνητών και των συνοδών τους συμμετείχαν όλοι στο ταξίδεμα του σκάφους, αναλαμβάνοντας κάποιο ρόλο σαν μέλη του πληρώματος. Είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην ιστιοπλοΐα, αρχίζοντας με την ονοματολογία του σκάφους, προχωρώντας με το τριμάρισμα των πανιών και το τιμόνεμα. Όπως προβλέπονταν από το πρόγραμμα, τα σκάφη, κινήθηκαν με τα πανιά όποτε το επέτρεπε ο άνεμος και πραγματοποίησαν δύο διανυκτερεύσεις στη Θάσο, όπου επισκέφθηκαν μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού για μπάνιο, μεσημεριανό φαγητό και ξεκούραση.

     

    Το προηγούμενο Σάββατο τα οκτώ σκάφη μετά τον απόπλου από τη Μαρίνα του Λιμένα, έστησαν έναν αυτοσχέδιο ιστιοπλοϊκό αγώνα μεταξύ τους και ταξιδεύοντας με Β.Α. άνεμο έντασης 12-16 κόμβων έφτασαν μέχρι την παραλία της Βάθης. Τα επερχόμενα μπουρίνια, που σκοτείνιασαν απειλητικά τις γύρω στεριές, συντόμευσαν τον χρόνο παραμονής στον όμορφο κολπίσκο και την επιστροφή στο Λιμένα. Όπως γίνεται συνήθως, μετά την περιήγηση στην πρωτεύουσα του νησιού για φαγητό και διασκέδαση, οι παρέες μαζεύτηκαν στα σκάφη για να συνεχίσουν μέχρι αργά με μουσική, κουβεντούλα και ομαδικά παιχνίδια. Την προηγούμενη Κυριακή, μετά το πρωινό, τα σκάφη αποπλέοντας από το Λιμένα, ταξίδεψαν μέχρι τη Καλαμίτσα, για μια ολιγόωρη στάση κι ένα τελευταίο μπάνιο στην ηλιόλουστη εκείνη την ώρα Καβάλα. Συμμετείχαν τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας «Καλλιστώ», «Καλυψώ», «Ίτανος», «Αίγλη», «Εόλιαν», «Αμαλία», «Κατερίνα» και «Χίμαιρα». Συνοδοί ήταν ακόμη οι Κωνσταντίνος Αστραπέλος και Μιχάλης Αρβανιτίδης. Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας θέλει να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες και τους κυβερνήτες των σκαφών συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης καθώς και την προπονήτρια του τμήματος Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Κ. που ήταν ο αρχικός συνδετικός κρίκος του ομίλου με την σχολή. Ελπίζουμε στο μέλλον να εδραιωθεί αυτή συνεργασία, ώστε όλο και περισσότεροι να γίνονται κοινωνοί των συγκινήσεων που προσφέρει η ιστιοπλοΐα.

     

    Comments are closed.