Bookmarks

     

    Συνεχίζοντας ο ΟΘΑΚ την πορεία των επιτυχιών επέστρεψαν  με πολλά μετάλλια και ρεκόρ οι κολυμβητές του που συμμετείχαν στους Ιωνικούς αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών στο Βόλο στις 26 και 27 Μάιου. Συναγωνιζόμενοι με άλλους 720 κολυμβητές από 36 ομάδες από όλη την Ελλάδα αλλά κυρίως ομάδες Αθηνών έφεραν στη πόλη μας 7 μετάλλια από τα οποία 3 χρυσά 3 αργυρά και 1 χάλκινο.

    Αναλυτικότερα ο Εμφιετζής Παναγιώτης 12 ετών πήρε 3 χρυσά στα 50-100-200 ελεύθερο, η Μιχαηλίδου Θεανώ 11 ετών κατέκτησε 3 αργυρά στα 50- 100-200 πρόσθιο και η μικρούλα Δημοπούλου Εύη 10 ετών πήρε χάλκινο μετάλλιο στα 200 ελεύθερο με πολύ βελτιωμένη επίδοση αλλά και έκτη θέση στα 200μ μικτή ατομική. Οι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας βελτίωσαν αρκετά τις επιδόσεις τους και κατάφεραν να πλασαριστούν στις οχτάδες των αγωνισμάτων τους και αυτοί ήταν η Καλαϊτζή Μανφρέδη Μαριαλένα 12ετών πετυχαίνοντας την 4η θέση στα 800μ. ελεύθερο και την 5η στα 400μ ελεύθερο και 7η στα 100 πρόσθιο, την Καλαϊτζόγλου Αννα στα 200 ελεύθερο, τον Παλαιολόγο Στράτο 10 ετών 6η θέση στα 50 υπτιο και 8η στα 100 ύπτιο την Χατζηκωνσταντίνου Σοφία 10 ετών 6η θέση στα 50 ύπτιο και στα ύπτιο, τον Νοταρά Ηλία 10 ετών που κολύμπησε 50- 100 ελεύθερο. Οι βελτιώσεις  των προσωπικών επιδόσεων όλων των παιδιών φανερώνουν την άρτια προετοιμασία τους όλη την χρονιά κάτω από τις οδηγίες του προπονητή τους Γκέκα Νίκου αλλά και όλων των ανθρώπων γονέων και παραγόντων που είναι πίσω από κάθε προσπάθεια και ενισχύουν υποστηρίζουν και βοηθούν αγόγγυστα για να ζήσουν τα παιδιά τους εμπειρίες μοναδικές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να δώσει. Το γεγονός ότι σε αυτά τα παιδιά δίνεται η ευκαιρία μέσω των αγώνων που διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις να επισκέπτονται και να γνωρίζουν νέα μέρη σε όλη την Ελλάδα έχει αξία ανεκτίμητη και όταν αυτό συνοδεύεται και με διαμονή σε ξενοδοχείο τότε αποκτούν σύνθετες ικανότητες αυτοδιαχείρισης ψυχικές και υλικές.

    Μόνο μέσω του αθλητισμού τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν σωματικά ψυχικά και πνευματικά που θα συμβάλει θετικά στην ολοκλήρωση τους. Η νίκη ή η ήττα μαθαίνουν να είναι μέρος της ζωής να τη παλεύουν να τη ξεπερνούν και να συνεχίζουν  γιατί «το να πέσεις ενδείκνυται το να σηκωθείς επιβάλλεται». Ξεπερνούν τις αναστολές και φοβίες τους και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν με ότι φέρει αυτός ο αγώνας. Οι γονείς είναι το κλειδί στη όλη αυτή προσπάθεια, πρέπει να είναι οι άνθρωποι που θα το συγχαρούν που θα το πουν μπράβο σε ότι έχει καταφέρει αλλά και που θα δώσουν την αγκαλιά  τους για να κλάψει το παιδί στη πιθανή του αποτυχία έτσι ώστε όταν μεγαλώσει να πει «ευχαριστώ μαμά», «ευχαριστώ μπαμπά». Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν εμπειρίες. ΟΘΑΚ σε ευχαριστούμε που είσαι συνοδοιπόρος στο μεγάλωμα των παιδιών μας.

    Comments are closed.