Bookmarks

    Πολύ μέτριος παρουσιάστηκε ο Α.Ο.Κ. το απόγευμα του Σαββάτου (12/10) στο γήπεδο του Ασπροπύργου και χωρίς να πείσουν σε γενικές γραμμές με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες του, υποχρεώθηκε σε ήττα με (1-0) για την 3η αγωνιστική της Football League.

     

    Το τελικό αποτέλεσμα που σίγουρα πικραίνει τους «Αργοναύτες» θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί στην περίπτωση που οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη αντιμετώπιζαν την ομάδα του Ασπρόπυργου με μεγαλύτερη σοβαρότητα και παίζοντας με περισσότερο πάθος και μεγαλύτερη ωριμότητα.

     

    Μέτριο παιχνίδι με λίγες φάσεις

    Είναι γεγονός ότι η αναμέτρηση μεταξύ της Ένωσης Ασπροπύργου και του Α.Ο.Κ. κινήθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα, χωρίς ρυθμό και καλή ποιότητα και από τις δύο ομάδες, με τις φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες να είναι λίγες, δείγμα της ελάχιστης διάθεσης που είχαν οι ποδοσφαιριστές και τον δύο ομάδων να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα διατήρησε ναι μεν κυρίως στο α’ ημίχρονο την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά αυτή ήταν σε χαμηλά επίπεδα όπως και η πίεση που ασκήθηκε στην εστία της Καβάλας ήταν πολύ μικρή. Ο Α.Ο.Κ. στο διάστημα αυτό είχε προβλήματα στην ανάπτυξη, οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό δεν είχαν ρυθμό και ελάχιστα απείλησαν την εστία των γηπεδούχων. Στην επανάληψη η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη ανέβασε αισθητά την απόδοση της, ενισχύθηκε σημαντικά η ομάδα κρούσης των «Αργοναυτών» και γενικότερα o A.O.K. στο β΄ ημίχρονο, παρουσίασε ένα πιο θετικό πρόσωπο και έχασαν οι παίκτες του ευκαιρίες για φέρουν τουλάχιστον το ματς στα ίσια. Συμπερασματικά να τονίσουμε οι «Αργοναύτες» με βάση την εικόνα που παρουσίασαν στην επανάληψη άξιζαν να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα σε έναν μέτριο αντίπαλο αλλά δυστυχώς δεν πήραν απολύτως τίποτε σε ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα τους. Αλλά μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ. να φύγει από τον Ασπρόπυργο ακόμη και με το πολυπόθητο «τρίποντο».

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 9’ για τους γηπεδούχους όταν ο Κάκο μέσα στην περιοχή της Καβάλας έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 22’ο Α.Ο.Κ. απείλησε μετά την διπλή προσπάθεια του Μαρκόπουλου αλλά τελικά τη λύση έδωσε ο τερματοφύλακας του Ασπρόπυργου Παπαδόπουλος που μπλόκαρε την μπάλα. Όμως στο 23’ η άμυνα της Καβάλας «πιάστηκε στον ύπνο». Ο Βασιλείου έστρωσε πολύ έξυπνα στον Σρέτσκοβιτς  ο οποίος ήταν μόνος του και με επιτυχία πλάσαρε με επιτυχία τον Δήμιζα και έγραψε το (1-0). Οι  γηπεδούχοι εκ νέου απείλησαν με τον Ζγκούρη το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή της Καβάλας, με το αριστερό χέρι σε μία δύσκολη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ ο Δήμιζας. Στο 46’ από την παράλληλη σέντρα του Χαντί, ο Καθάριος από κοντά και από θέση πλάγια δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που δημιουργήθηκε στην εστία των γηπεδούχων και στο 54’ απείλησε ο Ασπρόπυργος όταν ο Σρέτσκοβιτς από τα αριστερά έβγαλε σέντρα ακριβείας και εξ επαφής με κεφαλιά αστόχησε ο Κάκο. Στο 78’ η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη απείλησε ξανά και έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Παπαδόπουλος από πολύ ευνοϊκή θέση έπιασε πλασέ που εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

     

    Οι συνθέσεις των δύο αντιπάλων

    Στην αναμέτρηση του Ασπρόπυργου με τον Α.Ο.Κ. διαιτητής ήταν ο Μάριος Ωραιόπουλος της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου και βοηθοί του οι Παγουρτζής της Ε.Π.Σ. Πειραιά και Κοκμοτός της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου με 4ος διαιτητή τον Στάμο της Ε.Π.Σ. Αθηνών. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

     

    Ασπρόπυργος (Γιώργος Βαζάκας): Παναγόπουλος, Γκουγκούδης, Ιωαννίδης (85′ Σταγάκης), Λογοθέτης, Ζώνας, Ζαχαρός, Κάκκο (76′ Στεφάνοβιτς), Γκατζολάρι, Βασιλείου (67′ Νικολακάκης), Ζγκούρη, Σρέτσκοβιτς.

     

    Καβάλα (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Ορφανίδης, Καθάριος (76′ Παυλίδης), Στίκας, Μαϊδανός (67′ Αρναούτογλου), Παπαδόπουλος (52′ Μελισσόπουλος), Χαντί.

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες λίγος ήταν ο φίλαθλος κόσμος που βρέθηκε στο δημοτικό στάδιο του Ασπρόπυργου. Ανάμεσα τους και περίπου 50 καβαλιώτες φίλαθλοι και μέλη των «Γαλάζιων Αργοναυτών» που έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

    *** Σε ξενοδοχείο της περιοχής της Γλυφάδας κατέλυσε το βράδυ της Παρασκευής η αποστολής της ομάδας της Καβάλας με επικεφαλής τον Σωτήρη Δεληκάρη εκ μέρους της ΠΑΕ Καβάλα.

    *** Όπως και στο παιχνίδι με το Αιγάλεω έτσι και στην αναμέτρηση μέσα στον Ασπρόπυργο ο επιθετικός του Α.Ο.Κ. Κώστας Μαρκόπουλος αγωνίστηκε με προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο ενός εκτός αποστολής ήταν ο τιμωρημένος με μία αγωνιστική Γιάννης Καζαντζίδης.

    *** Συνολικά σε όλη της διάρκεια του παιχνιδιού, ο Ασπρόπυργος κέρδισε 4 κόρνερ και από την άλλη πλευρά η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη κέρδισε 6 κόρνερ.

    Comments are closed.