Bookmarks

     

    Την πρώτη τους νίκη στη Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 θα επιδιώξουν να πάρουν τόσο ο γηπεδούχος Πανελευσινιακός όσο και η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στη μεταξύ τους αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 στο κλειστό του Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου». Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ. Κομισάριος του αγώνα είναι ο Γιάννης Μαύρος. Το σίγουρο είναι ότι το συγκρότημα του Κρις Χουγκάζ που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, θα επιδιώξει να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου αγώνα μετά την εντός έδρας ήττα που γνώρισε στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» από τον Ηλυσιακό με σκορ (66-68).

     

    Το ευχάριστο είναι ότι μέσα στα αποδυτήρια της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το κλίμα είναι αρκετά καλό και προς αυτή την κατεύθυνση έχει συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό, η νίκη της Καβαλιώτικης ΚΑΕ στα μέσα της εβδομάδας σε βάρος της βουλγαρικής Ρίλσκι Σπόρτιστ με σκορ (81-79). Οι διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Αναστάσιος Πηλοΐδης, Κυριάκος Ταβουλαρέας, Ανδρέας Βαρδάλος.

    Οι δηλώσεις των προπονητών και των παικτών
    Κρις Χουγκάζ:

    -«Aφήσαμε πίσω μας το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό. Δείξαμε στο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι με τη Ρίλσκι στη Βαλκανική Λίγκα, σημάδια βελτίωσης. Συνερχόμαστε ψυχολογικά και είμαι σίγουρος ότι με τον Πανελευσινιακό θα ήμαστε πιο έτοιμοι. Ήμαστε μία νέα ομάδα και προσπαθούμε από παιχνίδι, σε παιχνίδι, να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι».

    Σωτήρης Μανωλόπουλος:

    -«Προερχόμαστε από ένα άσχημο εντός έδρας αποτέλεσμα στην πρεμιέρα. Στο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι την Τετάρτη διορθώσαμε κάποια πράγματα. Με τον Πανελευσινιακό δε θα έχουμε εμείς το άγχος. Είναι δύσκολη έδρα, όμως θεωρώ ότι έχουμε τον τρόπο να κερδίσουμε.
    Γιώργος  Σκαραφίγκας:

    -«Πρώτο επίσημο παιχνίδι στην Α1 στο ‘γήπεδο’ μας, η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη για την ψυχολογία της ομάδας χωρίς όμως να αλλοιώσουμε  την ομαδική μας λειτουργία. Βασικός παράγοντας σε αυτό είναι να μην παρουσιάσουμε την κακή εικόνα του πρώτου παιχνιδιού με τα πολλά λάθη. Η ομάδα είναι σε καλή ψυχολογική διάθεση είδαμε και τα θετικά και τα αρνητικά, νομίζω πως ακόμα και αν μπαίνει το πρέπει και μας αγχώνει θα κάνουμε τα πάντα ώστε να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι και να πάρουμε την νίκη. Η Καβάλα είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα και έχει κατά την γνώμη μου έναν από τους καλύτερους Έλληνες πλει-μεικερ στην κατηγορία λειτουργώντας την ομάδα του πάρα πολύ καλά και με μυαλό».

    Θωμάς Νίκου:

    -«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο στη έδρα μας και πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε αν θέλουμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Θα δώσουμε τον  καλύτερο μας εαυτό, προετοιμαζόμαστε σωστά με σκοπό την νίκη και μόνο αυτή. Η ομάδα μας πιστεύω πως είναι καλύτερη θα πρέπει όμως να το αποδείξουμε και στο γήπεδο ώστε κερδίσουμε για να είμαστε πιο ήρεμοι στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Δυστυχώς δεν παίζουμε στο γήπεδο μας στη Ελευσίνα αλλά θα θέλαμε να μας ενισχύσει ο κόσμος, αυτό ελπίζουμε αυτό ευχόμαστε γιατί τον έχουμε ανάγκη και τον χρειαζόμαστε».

     

    2η αγωνιστική

    Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να αγωνίζεται στην Ελευσίνα αύριο Σάββατο  στις 4 το απόγευμα με στόχο την κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου αγώνα στο πρωτάθλημα που διανύουμε.

     

    Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το τριήμερο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα έχει ως εξής:

     

    Σάββατο (20/10)

    16.00 Πανελευσιανιακός-Ένωση Καβ. (Πηλοϊδης, Ταβουλαρέας, Βαρδάλος)

    16.30 Απόλλων Πατρών-ΚΑΟ Δράμας (Κορομηλάς, Γκούμας, Κατραχούρας)

     

    Κυριακή (21/10)

    17.00 Ρέθυμνο-Άρης Θ. (Καρακατσούνης, Μάνος, Παναγιώτου),

    17.00 Πανιώνιος-Περιστέρι (Παπαπέτρου, Μπίκας, Ταρενίδης Στ.)

    17.00 ΠΑΟΚ Θ.-Ίκαρος Καλλ. (Γκόντας, Μητσόπουλος, Ξενικάκης)

    17.00 Ηλυσιακός-Κολοσσός Ρ. (Τανατζής, Πουρσανίδης Γιωρ., Τσώνος Β.).

     

    Δευτέρα (22/10)

    18.45 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Χριστοδούλου, Σχινάς, Αναστόπουλος)

     

    Comments are closed.