Το φετινό «ταξίδι» του Αετού Οφρυνίου στο νέο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ξεκινάει με εντός έδρας ντέρμπι καθώς οι πρωταθλητές Καβάλας Αετός Οφρυνίου, θα υποδεχθούν με στόχο τη νίκη, τον Πανθρακικό για την πρεμιέρα, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου.
Γ’ Εθνική-1ος όμιλος
1η αγωνιστική
ΑΟ Ξάνθη – Θερμαϊκός Θέρμης
ΠΑΟΚ Δυτικού – Ηρακλής Θερμαϊκού
Ορέστης Ορεστιάδας – Κιλκισιακός
ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Δόξα Δράμας
Ποσειδών . Μηχανιώνας – Απόλλων Κρ. Βρύσης
Αετός Οφρυνίου – Πανθρακικός
Να τονίσουμε ότι τη διεύρυνση της Γ Εθνικής σε περιφερειακό πρωτάθλημα, αποφάσισε η ΕΠΟ, η οποία τη νέα αγωνιστική περίοδο, καταργεί τα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική.
Όπως αναφέρει η προκήρυξη της Γ Εθνικής, «Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2025 – 2026 θα προβιβασθούν απευθείας για να αγωνιστούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2026 – 2027 στο Πρωτάθλημα της Γ ́ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας οι εξής ομάδες:
Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των Ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες.
Για την αγωνιστική περίοδο 2026 – 2027 οι Όμιλοι θα διαμορφωθούν με γεωγραφικά κριτήρια μετά την λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και θα αποτυπωθούν στη νέα Προκήρυξη.
Στο Πρωτάθλημα Γ ́ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2026 – 2027 θα δύνανται να συμμετάσχουν κατ’ ανώτατο αριθμό έως εκατό είκοσι (120) ομάδες.
Θυμίζουμε πως η ΕΠΟ έχει ορίσει την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου ως την ημερομηνία για την 1η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος.