Archive for 7 December 2025

Πολλές αναβολές είχαμε για την 8η αγωνιστική στην Α’ κατηγορία και Β’ της Ε.Π.Σ. Καβάλας λόγω του άσχημου καιρού και βέβαια των κακών αγωνιστικών χώρων.
Μάλιστα να τονίσουμε ότι η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας έκανε γνωστό ότι, λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, όλοι οι αγώνες που αναβλήθηκαν το Σαββατοκύριακο 6-7 Δεκεμβρίου 2025 θα διεξαχθούν την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 15:00.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα που είχαμε στα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής στην Α’ και Β΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας, οι βαθμολογίες και οι επόμενες αγωνιστικές, έχουν ως εξής:
Α’ κατηγορία-Ε.Π.Σ. Καβάλας
Τα αποτελέσματα-8η αγωνιστική
Στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στη ΜΕΝΤ που αποτελεί έναν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο αγωνίστηκαν οι Πάνθηρες και στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής στην Α2 γυναικών, η ομάδα της Καβάλας έφτασε στην εύκολη νίκη με 63-83.
Το παιχνίδι προσέφερε πολλές συγκινήσεις, είχε πολύ δυνατές μονομαχίες κάτω από τα δύο καλάθια τις φιλοξενούμενες να παρουσιάζονται πιο αποφασιστικές, να έχουν πιο πολλές λύσεις στον επιθετικό τομέα, να παίξουν καλό μπάσκετ και στο τέλος να φτάνουν οι Πάνθηρες στην εύκολη νίκη με 63-83.
Διαιτητές: Χατζηκώστας-Μαμαλίγκατζη
Δεκάλεπτα: 15-29, 34-48, 43-70, 63-83
Την ήττα από τον πολύ καλό και αποτελεσματικό Πανθρακικό γνώρισε μέσα στην Κομοτηνή ο Αετός Οφρυνίου που το πάλεψε με (5-2), για την 12η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.
Οι γηπεδούχοι που ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλο τους και δίκαια έφτασαν στη νίκη με την αποτελεσματικότητα τους, μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και στο 3΄ο Βασίλι έκανε το (1-0) και στο 9’ ο Σαραντίδης «ζευγάρωσε» τα γκολ του Πανθρακικού. Στο 45’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Σαραντίδης διαμόρφωσε το (3-0) ενώ αποβλήθηκε ο Αναστασιάδης για τον Αετό. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στην επανάληψη και με δύο γκολ του Ιγνατίδη, στο 58’ και στο 64’ μείωσαν σε (3-2). Όμως οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ο Πανθρακικός πέτυχε άλλα 2 γκολ με τους Σαραντίδη και Γκαργκαλατζίδη για το τελικό (5-2).

Στο πολύ μεγάλο ντέρμπι, ο Νέστος στη Χρυσούπολη το πάλεψε για την 14η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Super League 2 αλλά έχασε τελικά από τον αποτελεσματικό Ηρακλή με (1-2).
Το παιχνίδι προσέφερε πολλές και μεγάλες συγκινήσεις, ήταν δυνατό και αμφίρροπο με σημαντικές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες με την ψυχωμένη και δυνατή ομάδα του Νίκου Κεχαγιά στο τέλος να γνωρίζει την ήττα από τον ουσιαστικό και αποτελεσματικό Ηρακλή.
Το χρονικό του αγώνα
Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητος, μέτριο με λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες, ο Α.Ο.Κ. που ήταν καλύτερος νίκησε δίκαια μέσα στον Μακεδονικό με (0-1) και πήρε το σπουδαίο και πολυπόθητο διπλό.
Το παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητος, «φτωχό», με λίγες καλές στιγμές, ήταν μέτριο σε γενικές γραμμές με τους δύο αντιπάλους ωστόσο να έχουν τους ίδιους προσανατολισμούς με στόχο τη νίκη. Ο Α.Ο.Κ. με περισσότερους από 120 φιλάθλους στο πλευρό του, ήταν ανώτερος και πιο δημιουργικός από τον αντίπαλο του, διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την κατοχή της μπάλας και βέβαια παρουσιάστηκε πιο οργανωμένος και βέβαια περισσότερο απειλητικός στην εστία του Μακεδονικού, έχοντας κάποιες ευκαιρίες στο ενεργητικό του.


