Η πρώτη υπόνοια ότι δεν θα είναι εύκολα σε σχέση με την άνοδο του Νέστου Χρυσούπολης στην Super League 2 αφήνεται να εννοηθεί από την πρώτη ανακοίνωση της νέας προσωρινής διοικούσας επιτροπής του συλλόγου, που θα τρέξει την σύσταση ΠΑΕ.
Να τονιστεί ότι στην σχετική ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι ελήφθη η απόφαση για την σύσταση της ΠΑΕ και με αυτό το δεδομένο η προσωρινή διοικούσα απευθύνει κάλεσμα στους φιλάθλους του Νεστου προκειμένου να συνδράμουν οικονομικά για την συγκέντρωση των 350.000 ευρώ που απαιτούνται για το μετοχικό κεφάλαιο της υπό ίδρυση ΠΑΕ,
Βέβαια, πέρα από το ποσό αυτό δεν αναφέρεται ποιο είναι το ποσό στην ανακοίνωση αλλά αυτό είναι το μίνιμουμ μετοχικό κεφάλαιο των ΠΑΕ βάσει νομοθεσίας), απαιτούνται και επιπλέον 150.000 ευρώ για την εγγυητική που απαιτεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, άρα φτάνουμε το μισό εκατομμύριο, κάτι που δεν επισημαίνεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.
Φράση κλειδί της ανακοίνωσης; Το ότι ξεκινάει αυτού του είδους ο μεγάλος αγώνας «για να την κρατήσουμε (την ομάδα μας) στα δικά μας χέρια». Το κάλεσμα της προσωρινής διοικούσας αφορά σε πολίτες που μένουν ή δραστηριοποιούνται στον Δήμο Νέστου.
«Επειδή η απερχόμενη διοίκηση έκανε πολλά (και δεν πρέπει να πάνε χαμένα), χρειάζονται όμως περισσότερα για το επόμενο βήμα, ΓΙΑ ΑΥΤΟ απευθυνόμαστε σε όλους εσάς να βοηθήσετε την ομάδα μας που σε λίγο καιρό συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής συμπληρωθεί το Μετοχικό Κεφάλαιο που απαιτείται είτε με την αγορά μετοχών είτε με χορηγίες για να την κρατήσουμε στα δικά μας χέρια στην επαγγελματική κατηγορία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.
Τέλος να σημειώσουμε ότι η προσωρινή διοικούσα εκφράζει την σιγουριά ότι η υπερηφάνεια όλων γα τον τόπο και η αγάπη για την ομάδα θα βρει συμμάχους τους πολίτες του Δήμου Νέστου σε αυτήν την προσπάθεια, ανανεώνοντας το ραντεβού για μελλοντική ανακοίνωση, στην οποία θα αναφέρονται οι τρόποι ενίσχυσης της προσπάθειας.