Bookmarks

    Μία ακόμη κούρσα στην οποία τερμάτισε με την αγωνία της επίδοσης, η οποία αυτή τη φορά ήταν εκείνη στην οποία στόχευε. Η Σοφία Ιωσηφίδου κάνει καθημερινά βήματα βελτίωσης και αγώνα με τον αγώνα το δείχνει όλο και περισσότερο.

     

    Κάθε δρομέας που στέκεται στη γραμμή της εκκίνησης έχει τον δικό του στόχο. Να ξεκινήσω καλά, να μην κολλήσω, να χτυπήσω στα εμπόδια, να μη χάσω τα βήματά μου, να μείνω ψύχραιμη, να κάνω ρεκόρ. Σε εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα που παίρνει ο αφέτης για να δώσει την εκκίνηση, όλα αυτά στριφογυρίζουν στο μυαλό και θολώνουν το βλέμμα. Ή και όχι.

    Η Σοφία Ιωσηφίδου προπονείται κάθε μέρα με τον ίδιο στόχο, να μη θολώσει, να μη χτυπήσει τα εμπόδια, να κάνει ένα ρεκόρ. Και στα Δρόμεια 2024, την Τετάρτη 15/5, τα κατάφερε τερματίζοντας σε 13.53 (1.8) και βελτιώνοντας το ρεκόρ της σημαντικά, αφού είχε 13.65 από το 2023.

    «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, μπήκα τελευταία στιγμή στον αγώνα και μάλλον ό,τι συμβαίνει είναι για καλό. Ήθελα πολύ να τρέξω γιατί τα πόδια μου τώρα έχουν μπει σε ένα ρυθμό, καιρός είναι να έχουμε αγώνες, να τρέχουμε. Γι’ αυτό κάνουμε προπονήσεις, για τους αγώνες», εξηγεί μιλώντας στο GWomen λίγο μετά τον αγώνα της.

    Από το 2022 έχει κάνει φανερή τη βελτίωσή της και δείχνει πως πλέον τα εμπόδια δεν τα φοβάται: «Νιώθω περισσότερη εξοικείωση με τα εμπόδια. Μπορεί να ακούγεται περίεργο που τόσα χρόνια κάνω εμπόδια, αλλά όσο περνάει ο καιρός, χρόνο με το χρόνο, νιώθω πιο έμπειρη πάνω σε αυτά ότι μπορώ και το κοντρολάρω καλύτερα».

    Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, προπονείται μαζί με την πρωταθλήτρια των εμποδίων Ελισάβετ Πεσιρίδου και βρισκόμενη δίπλα της κατάφερε να πάρει όλα τα σωστά στοιχεία για να καταφέρει να τρέχει δίπλα της στους αγώνες.

    Μάλιστα, η Ιωσηφίδου τονίζει πως η Πεσιρίδου δεν ήταν απλά μία πολύ καλή αθλήτρια με την οποία μοιράζονταν τον ίδιο χώρο προπόνησης αλλά εξηγεί πως ήταν ένα στήριγμα για εκείνη: «Μπορεί να μην ήμουν καν εδώ αν δεν ήταν η Πεσιρίδου.

    Και η κυρία Ιωάννα (σ.σ. Σιώμου) φυσικά! Πάντα χρειάζεσαι ένα στήριγμα δίπλα σου και κάποιον να σε «τραβάει» και να μη σε φέρνει σε δύσκολη θέση που εσύ ακόμα προσπαθείς να βρεις τα βήματά σου γιατί η Ελισάβετ είναι ενός επιπέδου. Δεν χρειαζόταν δηλαδή να κάνει προπόνηση μαζί μου μέχρι εγώ να μάθω τα εμπόδια, πώς να τα περνάω και πως να πηγαίνω γρήγορα».

    Έχοντας πάρει… φόρα, η 26χρονη πρωταθλήτρια θα συνεχίσει τους αγώνες της, τρέχοντας σε όσα μίτινγκ μπορεί για να χτίσει το ranking της για το μέλλον: «Τώρα θα κατέβω Χανιά (σ.σ. Βενιζέλεια) που θα ήθελα να κάνω το ίδιο και βασικά να μη χτυπήσω κανένα εμπόδιο».

    πηγή: gazzetta.gr

    Comments are closed.