Bookmarks

    Δηλώσεις του καβαλιώτη προπονητή της Αρτάκης Δημήτρη Μαγκαφίνη, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, για την τριακοστή τρίτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

     

    ‘Δεν είναι ώρα για μνημόσυνα. Η ομάδα στον δεύτερο γύρο έχει 13 νίκες, 3 ισοπαλίες κι έχει κάνει μία ήττα, που ήτανε διεκδικητική θα έλεγα αν και ήταν βαριά μέσα στη Λευκίμμη. Όλοι οι βαθμοί που πήραμε ήταν αγωνιστικοί, δεν παίξαμε φιλικά παιχνίδια. Άλλες ομάδες παίξανε μέχρι τώρα και κάθε χρόνο απομυθοποιώ κάποιους που τους είχα και τους έβλεπα και τους θαύμαζα στο ποδόσφαιρο και τώρα έγιναν προπονητές. Δε σημαίνει επειδή είσαι καλός ποδοσφαιριστής μπορείς να γίνεις προπονητής. Το προπονητηλίκι  είναι άλλο θέμα.

    Εμείς κάναμε μια πορεία τρομακτική, το πήγαμε μέχρι τέλους. Θεωρώ ότι σήμερα παίξαμε δύο ισάξιες ομάδες, δυο καλές ομάδες. Το ποδόσφαιρο έχει συνέχεια. Η ομάδα μας είναι πολύ γεμάτη. Από ‘δω και πέρα μιλάει η διοίκηση, έχουμε ακόμη ένα αγώνα, το Σάββατο, τον τελικό κυπέλλου

    Εγώ έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά μου, τις στιγμές που μου χαρίσανε σαν προπονητή που είμαι χρόνια σε αυτό τον χώρο και τους ευχαριστώ μέσα από τη συνέντευξη εδώ, τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

    Θέλω να πω κάτι. Ότι στο ποδόσφαιρο εμείς που κάνουμε τους προπονητές, είμαστε πρώτα ποδοσφαιριστές, μετά προπονητές. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πολλές ιδιότητες. Στο τέλος δηλαδή δεν ξέρω αν το Κεραμίδι έχει προπονητή τον Μόρα, αν έχει του προπονητή πρόεδρο και οτιδήποτε. Βλέπω πράγματα δηλαδή και εγώ θα το καταγγείλω αυτό, στην Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προπονητών Προπονητών Ελλάδος, στον φίλο μου τον Ανδριόπουλο. Για αυτόν που κάνει τον πρόεδρο στο Κεραμίδι και τι έλεγε πίσω από κει. Δηλαδή ειλικρινά μιλάω ότι σιχαίνομαι το σινάφι μας. Και αυτό είναι ένα θέμα μεγάλο για μένα, μετά από 25 χρόνια καριέρας, τη συνέχεια την ποδοσφαιρική τη δικιά μου, την οντότητα σαν Δημήτρης Μαγκαφίνης σαν αυτό που αντιπροσωπεύω σαν άνθρωπος,

    Η ομάδα είναι καταπληκτική. Η ομάδα έκανε αυτά που έπρεπε. Έπαιξε ένα ματς μια κατηγορία. Έγινε ισοπαλία, αλλά αυτά συμβαίνουν. Το ποδόσφαιρο έχει συνέχεια. Ο κύριος Βαγιάννης έδειξε εδώ και 7 χρόνια, όταν η ομάδα πρόπερσι έπεσε κατηγορία στο τοπικό και επανήλθε. Η ομάδα έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχουμε ένα άνοιγμα ακόμα, έχουμε το Σάββατο τον τελικό κυπέλλου. Μετά τον τελικό κυπέλλου τέλειωσε η χρόνια. Μια χρονιά στην πλάτη ποδοσφαιρική. Θα δούμε. Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο και όλα είναι ανοιχτά.

    Καταρχάς, είπα και πριν ότι είναι μια ονειρεμένη χρονιά. Εγώ τώρα πρέπει να πάω να ηρεμήσω. Πρέπει να πάω στη Θάσο να δω και τη μάνα μου λίγο. Γιατί έχω να τη δω 6 μήνες. Εγώ θέλω να την αφιερώσω αυτή τη χρονιά στα παλικάρια μου, που έχω χάσει επεισόδια για αυτή τη δουλειά. Όταν ήταν τριών χρονών έφυγα από το σπίτι και είναι αυτοί με δίνουν δύναμη και τους συμβουλεύομαι. Και άσχετα αν η ομάδα δεν πήρε πρωτάθλημα, τη χρονιά αυτή θέλω να την αφιερώσω στα παιδιά μου.

    Ένας προπονητής ότα πηγαίνει σε ένα ξένο τόπο -και θα αναφερθώ που ήρθα εδώ- και αμφισβητείται, εμένα τουλάχιστον με κάνει πιο δυνατό για να δείξω τη δουλειά μου. Αυτό έγινε και εδώ. Υπήρχε ένα παιχνίδι κομβικό, ήτανε το παιχνίδι της Λευκίμμης. Αν θυμάστε χάσαμε 4-0. Στην επόμενη αγωνιστική περίμεναν εδώ κάποια παπαγαλάκια, για αυτά που γίνανε, να χάσουμε για να φύγω. Άρα εγώ εγώ έπαιξα το κεφάλι μου. Ήταν ένα κομβικό ματς. Οπότε βγάλαμε την χρονιά βγάλω την πρώτη παρένθεση, βγάλαμε τη δεύτερη… Με τον Πρόεδρο, θέλω να τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία, που πίστεψε σε εμένα και η ομάδα έκανε αυτή την πορεία. Η ομάδα θα είναι στη Γ’ Εθνική πάλι. Θα γίνουν κάποιες συζητήσεις. Ο πρωταγωνιστικός στόχος δεν είναι μόνο μια χρόνια. Ο πρωταθλητισμός χτίζεται. Ήταν πρώτη χρονιά. Η ομάδα  ενδεχομένως εάν θελήσει ο πρόεδρος, αυτός καθορίζει. Και το οικονομικό και όλα, το πως θα είναι στημένη μία ομάδα. Αυτός καθορίζει το πως θα τρέξει η ομάδα την επόμενη χρονιά.

    Είδατε τι κόσμο είχε σήμερα. Εγώ αν μου βρείτε ομάδα Super League 2 -ξαναείπα- να μαζέψει τόσο κόσμο. Και με τον Σβορώνο. Ή άλλη ομάδα. Ε, εντάξει. Φύγαμε και στα ΄Τρίκαλα είχε 20 άτομα. Πήγαμε στον Πιερικό, είχε 20 άτομα, πήγαμε στην Καστοριά είχε 20 άτομα. Η μόνη ομάδα που έχει κόσμο, ήτανε η Ζάκυνθος και η Αναγέννηση Άρτας, μετά από εμάς. Όπως καταλαβαίνετε, εμείς είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τέσσερις ομάδες της Κατερίνης. Δεν χάσαμε… χάσαμε, μόνο μία ήττα κάναμε, στον πρώτο γύρο με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

    Όπως και να ‘χει, εγώ δεν αναιρώ την ομάδα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου. Αναιρώ τον τρόπο που κάποιοι είναι προπονητές-παράγοντες και κάνανε ένα πρωτάθλημα να σας το πω, το ανακατέψανε. Εντάξει, δικαίωμα τους είναι. Εμείς ας κερδίζαμε σήμερα να βγαίναμε εμείς. Η συνέχεια πιστεύω θα είναι καλύτερη για την ομάδα μας.

    Αυτό που ήθελα να πω το είπα στον διαιτητή εγώ ο ίδιος. Δεν χρειάζεται τώρα εδώ να λέω για το διαιτητή και τίποτα άλλο. Εγώ θέλω αυτή τη στιγμή, είναι δύο μέρες ακόμα να προετοιμαστούμε για τον τελικό και να τελειώσει η χρόνια. Να πάμε να ξεκουραστούμε και βλέπουμε. Η χρονιά τελείωσε έτσι όπως τελείωσε, συγχαρητήρια στον αντίπαλο προπονητή για την άνοδο, του εύχομαι τα καλύτερα. Δώσαμε μία μάχη, υπάρχουν και εντάσεις. Εμείς πάμε στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν και… τα πάντα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Αρκεί να μην τα κρατάμε. Τελειώσαμε σήμερα. Τώρα βλέπουμε την επόμενη χρονιά’.

    Comments are closed.