Bookmarks

    Archive for 25 February 2024

    Σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις που έγινε στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» οι Πάνθηρες Καβάλας πέτυχαν μια πολύ σπουδαία νίκη επί του Παναθλητικού στην παράταση με 69-66, σπάζοντας το αήττητο των φιλοξενουμένων.

     

    Η κανονική διάρκεια ου παιχνιδιού, έληξε 58-58 και η παράταση 69-66.

     

    Διαιτητές: Τριανταφύλλου-Μαρτυγάκης

     

    Δεκάλεπτα: 15-9, 32-21, 37-35, 58-58(κ.α.), 69-66

     

    Πάνθηρες Καβάλας (Χαντέλης-Λογοθέτης): Τσάντα 16(2), Παναγιωτίδου 9(2), Μαραβέγια 6(2), Λυκάκη 2, Γαϊτάνη 11(1), Τριανταφύλλου 13, Πετρουσέφσκα 2, Μαμαλίγκατζη 3, Παπαδοπούλου 7.

     

    Παναθλητικός (Γυμνόπουλος): Χωλοπούλου 12(4), Τσινέκε 11(1), Τσινασλανίδου, Ντάλα 6(2), Κοφινά 2, Καμπερίδου, Σύρπα 4, Παντώτη, Σεκούιλα 31, Βασιλείου.

    Στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική της Elite League, ο Μίλων μετά από μια επική μάχη στη Νέα Σμύρνη, κέρδισε στη δεύτερη παράταση 99-84 την Ελευθερούπολη.

     

    Ο Μίλων επέστρεψε στις νίκες μετά από δυο σερί ήττες, ενώ ο ΓΣΕ έχασε την ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή τον Πανιώνιο.  Σε ένα «ομηρικό» παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Elite League, ο Μίλωνας παραλίγο να χάσει δικό του παιχνίδι, όμως επικράτησε «δια πυρός και σιδήρου» στη 2η παράταση επί της ανταγωνιστικής  Ελευθερούπολης στη Νέα Σμύρνη με σκορ 99-84 και «σκαρφάλωσε» στο 14-9. Μία «ανάσα» μακριά από την κορυφή παραμένει η Ελευθερούπολη

    Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, κάθε νίκη για τον Α.Ο.Κ., είναι ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Κατά συνέπεια η νίκη της ομάδας του Τιμόθεου Καβακά μέσα στην Ορεστιάδα σε βάρος του Ορέστη με (0-2) παίρνει μεγαλύτερη αξία, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

     

    Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, με πάθος, με τους παίκτες του Α.Ο.Κ. να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων, να χάνουν ευκαιρίες και γενικότερα με την καλή τακτική που ακολούθησαν να φτάνουν δίκαια στην πολύ ουσιαστική επικράτηση. Οι «Αργοναύτες» προηγήθηκαν σχετικά γρήγορα στο 15΄με τον Β. Παπαδόπουλο που έγραψε το (0-1) και στο 89’ ο Τζελίδης διαμόρφωσε το τελικό (0-2).

    Σε δύσκολες και πολύ δυνατές έδρες αγωνίστηκαν για την 24η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ο Α.Ο.Κ. και ο Νέστος Χρυσούπολης και οι νίκες στον Ορέστη Ορεστιάδας (0-2) και στον ΠΑΟΚ Κρηστώνης (0-3) αντίστοιχα, ήρθαν πολύ φυσιολογικά.

     

    Εκτός έδρας και συγκεκομμένα στον δυνατό ΠΑΟΚ Κρηστώνης αγωνίστηκε ο Νέστος με την ομάδα της Χρυσούπολης που πραγματοποιεί φέτος εκπληκτική πορεία να φτάνει στο νικηφόρο αποτέλεσμα με (0-3) και μένει μόνος στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι από τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, πιο αποτελεσματικοί και με γκολ που πέτυχαν στην επανάληψη δίκαια έφτασαν στην πολύτιμη νίκη.