Bookmarks

    Σε δηλώσεις που έκανε σε ιντερνετικό κανάλι (στο YOUTUBE) μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Γιώργος Πριονίδης, υπερασπίσθηκε τους διαιτητές στα τοπικά πρωταθλήματα ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες στους παράγοντες των ομάδων για την «γκρίνια» τους αλλά και την έλλειψη ενδιαφέροντος να φέρουν παιδιά στις σχολές διαιτησίας.

     

    Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Γιώργος Πριονίδης, σημείωσε:

    -«Ήμουν 20 χρόνια διαιτητής. Από τότε υπήρχε με την διαιτησία μία γκρίνια, υπάρχει και σήμερα και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει και στο μέλλον. Ο καθένας κοιτάει την φάση, είτε το πέναλτι είτε ένα αμφισβητούμενο οφ-σαϊντ από την δική του πλευρά. Είναι ένα κομμάτι που ότι και να κάνουμε θα υπάρχει γκρίνια. Αυτό που ήθελα να πώ στους φίλους τους παράγοντες, είναι ότι όποτε τους λέω και κάνουμε σχολή διαιτησίας, φέρτε μου κανένα πιτσιρικά να κάνουμε διαιτητή, κανένας, πολύ σπάνια να μου φέρει κάποιον διαιτητή..Καλώς η κακώς, αυτούς τους διαιτητές έχουμε στην Ε.Π.Σ. Καβάλας και με αυτούς έχουμε να συνεχίσουμε».

     

    -«Πάντως για να λέμε και το δίκαιο υπάρχουν πολλοί παράγοντες , οι οποίοι αναφέρουν ότι πολλοί διαιτητές δεν γνωρίζουν κανονισμούς!!

    -«Κοιτάξτε οι κανονισμοί αλλάζουν, εδώ ακόμη και εμείς οι ίδιοι αν δεν μιλάμε μεταξύ μας, χάνουμε κάποιους κανονισμούς. Η αλήθεια είναι αυτό που βλέπω πηγαίνοντας σε διάφορα γήπεδα, κάποιοι φίλαθλοι κακώς για μένα χωρίς να ξέρουν φωνάζουν!! (ΣΗΜΕΙΩΣΗ πιθανά αν ερωτούνταν ο Πρόεδρος για πιθανή τιμωρία κάποιων διαιτητών που «υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» η γιατί δεν υπάρχει μέριμνα να ορίζονται παρατηρητές διαιτησίας (υπάρχουν πάρα πολλοί παλιοί διαιτητές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον τομέα αυτό)… οι οποίοι στην έκθεση τους θα ανέφεραν συγκεκριμένα περιστατικά βοηθώντας και τους διαιτητές!! αλλά και του περί δικαίου αίσθημα των παραγόντων!! .Ενημερωτικά επίσης να αναφέρουμε τα καθήκοντα του παρατηρητή διαιτησίας: Παρατηρητής διαιτησίας είναι ένας διαιτητής στο ποδόσφαιρο ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο και την αξιολόγηση των διαιτητών ενός αγώνα. Ο παρατηρητής δεν εντοπίζει απλά τα λάθη των διαιτητών, αλλά λειτουργεί ως καθοδηγητής και σύμβουλος τους. Η δουλειά του είναι να εντοπίζει και αξιολογεί τις διαιτητικές αποφάσεις δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε σημαντικές αποφάσεις-κλειδιά λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες κάθε αγώνα.

    Μετά τη λήξη του αγώνα ο παρατηρητής συζητά για το παιχνίδι με τους διαιτητές και συντάσσει την έκθεση του η οποία περιλαμβάνει και βαθμολογία της διαιτησίας του συγκεκριμένου αγώνα».

     

     

    Comments are closed.