Bookmarks

    Archive for 18 November 2023

    H Αρετσού Καλαμαριάς πέτυχε ένα σπουδαίας σημασίας διπλό στην έδρα της μέχρι πρότινος απόρθητης Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (57-67) χάρις σε μια τρομερή 4η περίοδο -μια νίκη που μπορεί να έχει διπλή σημασία για τους Θεσσαλονικείς αφότου οι δύο ομάδες έχουν πανομοιότυπους στόχους στο γκρουπ τους.

     

    Διαιτητές: Ντούρας-Παπαγεωργίου-Λυγούρας


    Δεκάλεπτα: 11-20, 33-35, 52-56, 57-67

     

    ΕΚ Καβάλα (Δούκας-Τολιάδης): Κόλσον 18, Μουρατίδης 8(2), Σταυριανόπουλος 7(1), Απαζίδης 12(2), Κεραμάρης 5(1), Πεχλιβανίδης 3(1), Τραπεζάνογλου, Σταμούλης, Βάνης, Μουτίδης 4.
    Αρετσού Καλαμαριάς (Πετρόπουλος-Καβούκης): Τσιόγκας 11 Βλάσιος 12(2), Ρόπουτης 15(3), Κυφωνίδης 14(4), Γεωργάκης, Φλιάτης 8(1), Καπόνης 7(2), Βλασσόπουλος.

     

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

    Έχοντας υπομονή και πατώντας το γκάζι στα τελευταία πέντε λεπτά, ο ΓΣ  Ελευθερούπολες μετά από καλή εμφάνιση η επικράτησε του Μίλωνα με 82-74. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ryan με 21 πόντους ενώ από πλευράς ηττημένων διακρίθηκε ο Burtt

     

    Δυναμικό ξεκίνημα για την ομάδα της Ελευθερούπολης η οποία με πρωταγωνιστή τον Κουρτίδη που είχε σκοράρει ήδη 10 πόντους στη πρώτη περίοδο προηγήθηκε με 29-19 του Μίλωνα. Στη δεύτερη περίοδο όμως, οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν άρδην την εικόνα τους στο επιθετικό κομμάτι και κατάφεραν με επιμέρους 20-13 να φέρουν το ματς σχεδόν στα ίσια (42-39, 20′).

    Βαριά εντός έδρας ήττα με (0-5) γνώρισε ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας από τον δυνατό Νέστο Χρυσούπολης, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

     

    Μια ήττα που ήρθε με… κατεβασμένα χέρια για τους Ημαθιώτες, οι οποίοι παραδόθηκαν στην σαφέστατη ανωτερότητα των φιλοξενούμενων, χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν σχεδόν καθόλου την αντίπαλη εστία.

    Η ομάδα της Χρυσούπολης, έχοντας κινητήριο μοχλό τον έμπειρο πρώην παίκτη της Βέροιας, Πέτρο Ορφανίδη, ο οποίος έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, έφτασε σε μια άνετη επικράτηση, πετυχαίνοντας τρία τέρματα στο πρώτο μέρος και δύο στην επανάληψη.