Bookmarks

    Ο κυρίαρχος και το μεγάλο «αφεντικό» του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής απέδειξε ότι είναι ο Α.Ο.Κ. αφού στο μεγάλο  ντέρμπι μέσα στη Χρυσούπολη, νίκησε ο Νέστο με σκορ (0-3) και πλέον η διαφορά του βρίσκεται στο συν 8 από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

     

    Δεδομένης της βαθμολογικής θέσης των δύο ομάδων, Νέστος και Α.Ο.Κ., έπαιξαν ανοιχτό και καλό ποδόσφαιρο,  με πάθος και δύναμη αφού εκτός από το βαθμολογικό ενδιαφέρον και το γόητρο ήταν στο μέγιστο βαθμό του. Γενικά το παιχνίδι που είχε σε όλη τη διάρκεια του, τον χαρακτήρα του ντέρμπι, κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο σε όλο το 90λεπτο, στην παγωμένη Χρυσούπολη η οποία έδειξε για ένα δίωρο να ζεσταίνεται από την εκδηλωτική συμπεριφορά των φιλάθλων και των  δύο ομάδων στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου της πόλης.

    Στο αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι, κατά διαστήματα υπήρξε ισορροπία με την υπεροχή να  είναι μοιρασμένη όπως και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Βέβαια να σημειώσουμε το ότι ο Α.Ο.Κ. έπαιξε πολύ έξυπνα, με πολύ καλή τακτική και κυνηγώντας την ουσία πήρε την πολυπόθητη και σπουδαία νίκη δίκαια, απέναντι στον καλό Νέστο και έδειξε ότι είναι το μεγάλο «αφεντικό» του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

    Τέλος να τονίσουμε ότι πριν από το παιχνίδι σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, ο  Νέστος τίμησε τη μνήμη του πρώην ποδοσφαιριστή του, Ιορδάνη Αδαμάκη ο οποίος τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Την πλακέτα και την φανέλα του Ιορδάνη, παρέδωσε στον  πατέρα του Μάκη και στην αδελφή του, ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης.

     

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Στο 21’ ο Α.Ο.Κ. άνοιξε το σκορ όταν από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαλπιγγίδη από  τα αριστερά οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστηκαν, όταν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος από την δεξιά ρίζα της δοκού και διαμορφώθηκε το (0-1). Με την εκπνοή του α’ ημιχόνου τα πάγματα απλουστεύτηκαν για την ομάδα του Τιμόθεου Καβακά. Στο 45’ λοιπόν είχαμε την εκτέλεση του φάουλ από τον Σαλπιγγίδη από τα δεξιά, στο σημείο του πέναλτι διεκδίκησε την μπάλα ο Περδίκης με αμυνόμενο του Νέστου και στην εξέλιξη της φάσης, στο δεύτερο δοκάρι με κοντινό βον πλανε ο Παπαδόπουλος έγραψε το (0-2) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 69’ από την σέντρα του Τζελίδη, ο Παπαδόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το (0-3). Στο 76’ είχαμε το δυνατό σουτ του Ορφανίδη μέσα από την περιοχή το οποίο με τα πόδια έδιωξε ο Αστράς.

    Οι συνθέσεις των δύο αντιπάλων

    Μπροστά στην διαιτητική τριάδα που την αποτελούσαν ο ρέφερι Θωμάς Μαυρίδης (Ε.Π.Σ. Ημαθίας) και οι βοηθοί του, Απόστολος Μπογιαζόγλου και Αναστάσιος  Σαμαράς (Ε.Π.Σ. Ξάνθης) οι δύο αντίπαλες ομάδες έπαιξαν με τις παρακάτω  συνθέσεις:

     

    Νέστος: Μούτσα, Πανταζής, Σιδηρόπουλος (82’ Μπατσαράς), Κοτταρίδης, Τανζού (57’ Μενίκου), Μυφτάρι (75’ Τορομανίδης) Γκατζολάρι, Ορφανίδης, Κουκόλης, Ράνος (75’ Μπαρέττας), Οκάν (57’Σέα)

    Καβάλα: Αστράς, Δαλιανόπουλος (80’ Μπιμπισίδης), Περδίκης, Σμίλτος, Καζαντζίδης, Δημητριάδης, Γκέντσογλου, Τζελίδης, Σαλπιγγίδης (59’ Καρακώστας), Β. Παπαδόπουλος, Γκέκας (87’ Αλτιντζής)

    Comments are closed.