Bookmarks

    Archive for 1 October 2023

    Παίκτης της Καβάλας και με τη… βούλα έγινε όπως άλλωστε αναμένονταν ο τερματοφύλακας Σάββας Ελάνογλου. 

     

    Ο 19χρονος τερματοφύλακας συμπληρώνει την τριάδα στον “άσο” με Αστρά και Σταθάκη, ενώ πέρυσι έπαιξε στην Κ19 της Νίκης Βόλου, με ενεργό ρόλο και κατάκτηση τίτλου πρωταθλητή στην Κ19 της Σούπερ Λιγκ 2.

     

    Αναλυτικά η ανακοίνωση των “Αργοναυτών”:

    -«Ο Α.Ο.Καβάλα ανακοινώνει την απόκτηση του 19χρονου τερματοφύλακα Σάββα Ελάνογλου. Πρόκειται για έναν νέο και ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που έρχεται με εξαιρετικές συστάσεις και είμαστε σίγουροι πως θα βοηθήσει την ομάδα μας να προστατέψει την εστία της όποτε χρειαστεί. Σάββα καλώς όρισες στον Α.Ο.Καβάλα».

    Με πολύ άνετες και επιβλητικές νίκες προχώρησαν τα φαβορί της Α’ κατηγορίας στην 2η αγωνιστική, όπου τα μεγάλα σκορ έδωσαν και πήραν.

     

    Πιο συγκεκριμένα ο Άρης Πηγών εκτός έδρας, στον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα σημείωσε επιβλητική νίκη με σκορ (0-4). Ο Βύρωνας Καβάλας ήταν πολύ αποτελεσματικός και έφτασε άνετα μέσα στη Δόξα Αμυγδαλεώνα με σκορ (0-5) ενώ στο γήπεδο του Αγιάσματος, ο  τοπικός Μακεδονικός «ζευγάρωσε» τις νίκες του με το σε βάρος του Αετού Οφρυνίου με (4-0). Στο «Βερούλει» στάδιο η ΑΕΚ Καβάλας αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με τον Ατρόμητο Ακροβουνίου την ώρα που ο ΜΑ Ορφανίου νίκησε πολύ άνετα τον Θεαγένη Θάσου με σκορ (5-0). Στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια με τα οποία ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική, ο Ορφέας στην Ελευθερούπολη «ζευγάρωσε» τις νίκες του σε βάρος της Δόξας Θεολόγου με σκορ (3-0) και στα Λιμενάρια η τοπική Αναγέννηση με αντίπαλο τον Βρασίδα Ν. Περάμου γνώρισε την ήττα με σκορ (1-2).

    Μία νίκη του Α.Ο.Κ. και μία ισοπαλία του Νέστου, ήταν ο απολογισμός για τις δύο ομάδες του νομού Καβάλας στις αναμετρήσεις που έδωσαν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

     

    Ειδικότερα να τονίσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. έδειξε ωριμότητα, αγωνιστική πειθαρχία και αλληλοεπικάλυψη σε όλο το 90λεπτο και τα οποία αποτέλεσαν την «συνταγή» και τα βασικά χαρακτηριστικά που συνέθεσαν την εικόνα του, στο ματς της Χρυσούπολης, κόντρα στον Απόλλων Παραλιμνίου και οδήγησαν την ομάδα του Τιμόθεου Καβακά στη νίκη με σκορ (3-1). Από την άλλη πλευρά ο Νέστος Χρυσούπολης που έπαιξε στη Νίκη Ευκαρπίας, αν και ήταν πολύ σοβαρός και περισσότερο απειλητικός από τον αντίπαλο του τελικά έπαθε αφλογιστία και  έμεινε στο (0-0) στην πρώτη απώλεια της ομάδας του Νίκου Κεχαγιά.

    Ωριμότητα, αγωνιστική πειθαρχία και αλληλοεπικάλυψη ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά που συνέθεσαν την εικόνα του Α.Ο.Κ. κόντρα στον Απόλλων Παραλιμνίου και οδήγησαν άνετα την ομάδα του Τιμόθεου Καβακά στη νίκη με σκορ (3-1).

     

    Η αναμέτρηση της Χρυσούπολης που ήταν πολύ παραγωγική με φάσεις και αρκετά γκολ, είχε πάθος και δύναμη, με πολλές προσωπικές μονομαχίες και βέβαια οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο, ξεδιπλώνοντας κυρίως οι «Αργοναύτες» τις επιθετικές τους αρετές. Μάλιστα οι παίκτες της Καβάλας που κυκλοφορούσαν πιο εύκολα την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και κατά συνέπεια έφτασαν πολύ δίκαια στην τρίτη συνεχόμενη νίκη στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

    Σε σοκ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας μετά τον ξαφνικό θάνατο της συζύγου του προέδρου της ομάδας, σε ξενοδοχείο της Ορεστιάδας όπου φιλοξενούνταν, με αφορμή παιχνίδι με τον Ορέστη για τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

     

    Μετά από αυτή την τραγική είδηση, λήφθηκε η απόφαση αναβολής της αναμέτρησης για την 4η αγωνιστική στον 1ο όμιλο. Η ΕΠΟ αναμένεται πλέον να ανακοινώσει πότε θα διεξαχθεί η αναμέτρηση.

     

    Η ανακοίνωση του Ορέστη αναφέρει τα εξής:

    -«Ο Μ.Γ.Σ Ορέστης Ορεστιάδας με λύπη σας ανακοινώνει το θλιβερό γεγονός του θανάτου της συζύγου του προέδρου του Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας που συνέβη πριν λίγες ώρες στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνταν στην πόλη μας.