Bookmarks

    Ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου και των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων, η Ειδική Επιτροπή Προπονητών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων Δελτίων Πιστοποίησης Προπονητών, που θα έχουν ισχύ έως 30/06/2024.

     

    Όλα τα Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία έχουν την υποχρέωση να έχουν εκπληρώσει τουλάχιστον τη θέση του (Α’) προπονητή τους και να έχουν προμηθευτεί το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου 2023-2024 της Ε.Π.Ο., οι προπονητές ποδοσφαίρου έχουν δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμα αυτό ανάλογα με την κατηγορία του Διπλώματος UEFA/ΕΠΟ και εφόσον είναι κάτοχοι προπονητικής ταυτότητας σε ισχύ. Σύμφωνα πάντα με τον Κανονισμό, οι Κατηγορίες των πρωταθλημάτων απαιτούν τις αντίστοιχες κατηγορίες διπλωμάτων:

    Τα δικαιολογητικά, που πρέπει να κατατεθούν στην Ε.Π.Σ. από όλα τα σωματεία, για την έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή 2023-2024 είναι τα εξής:

    1. Αίτηση του Ποδοσφαιρικού Σωματείου για έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή.
    2. Αντίγραφο Ταυτότητας Τριετίας Προπονητή UEFA / Ε.Π.Ο. με ημερομηνία λήξης 31.12.2024.
    3. Έγχρωμη φωτογραφία Προπονητή.
    4. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599 (υπογεγραμμένη και θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής) ότι ο Προπονητής δεν εμπίπτει στα κωλύματα που προβλέπονται από το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και ότι αποδέχεται στο σύνολό τους όλες τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.
    5. Αντίγραφο Ιδιωτικού Συμφωνητικού (θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής του εκάστοτε Προπονητή / Βοηθού Προπονητή κ.λπ.).
    6. Επίσημο αποδεικτικό υποβολής του Ιδιωτικού Συμφωνητικού (Κατάσταση Συμφωνητικών) μέσω TAXIS (με καταγεγραμμένη την αντίστοιχη ειδικότητα).
    7. Πρόσληψη Προπονητή (σημ: Αναγγελία Πρόσληψης Ε3 / Κωδικός Ειδικότητας: 349000).
    8. Καταβολή παράβολου εβδομήντα πέντε (75,00) ευρώ στο ταμείο της Ε.Π.Σ..
    9. Δήλωση Προσωπικών Δεδομένων υπογεγραμμένη και θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του Προπονητή (εφόσον δεν έχει κατατεθεί τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους).
    10. Βεβαίωση αναγνωρισμένου από την Π.Ε.Π.Π. Συνδέσμου Προπονητών, ότι ο Προπονητής είναι ενεργό μέλος του.

     

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ, τον Κανονισμό Προπονητών και την Προκήρυξη Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας, ο προπονητής και ο τυχόν βοηθός προπονητή, οι οποίοι δεν κατέχουν το Δελτίο Πιστοποίησης (που εκδίδεται από την ΕΠΣ Καβάλας), απαγορεύεται να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο (Τεχνική περιοχή) και να δίνουν οδηγίες. Περαιτέρω απαγορεύεται να είναι δηλωμένα πρόσωπα με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα  και να βρίσκονται στην Τεχνική περιοχή.

    Σύμφωνα με τις οδηγίες του Τμήματος Προπονητών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά (email) στο σωματείο του προπονητή που αιτείται την έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα παραπάνω δικαιολογητικά και ηλεκτρονικά, στο email της ΕΠΣ Καβάλας (epskav@otenet.gr).

    Τονίζεται επίσης ότι, προπονητής ποδοσφαίρου UEFA / Ε.Π.Ο. δεν έχει δικαίωμα να εκτελεί καθήκοντα προπονητή (σημ: (Α΄) προπονητής / βοηθός προπονητής / προπονητής τερματοφυλάκων / προπονητής φυσικής κατάστασης), παράλληλα σε μια Π.Α.Ε. και σε οποιοδήποτε τμήμα υποδομής-ακαδημίας της ή σε μια Π.Α.Ε. και σε ένα Ερασιτεχνικό Ποδοσφαιρικό Σωματείο ή ακαδημία του, ή σε δύο ή περισσότερα Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία, έστω και χωρίς αμοιβή. Εξαιρείται η περίπτωση να είναι προπονητής σε μία ομάδα ενός Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου Πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. ή ενός Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου Πανελληνίου Πρωταθλήματος και ταυτόχρονα προπονητής σε τμήματα υποδομών-ακαδημίας του ίδιου Σωματείου ή αντίστοιχα στις Μικτές Ομάδες μίας Ε.Π.Σ καθώς επίσης σε σωματεία ποδοσφαίρου άμμου και σάλας.

    Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ερμηνεία που αφορά την απασχόληση προπονητή ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνικό σωματείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου 2023-2024 της Ε.Π.Ο. (άρθρο 5 & 10).

    Comments are closed.