Bookmarks

    Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας γνωστοποιείται, σε όλα τα σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, η προκήρυξη των αγώνων πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ κατηγορίας.

     

    Οι ομάδες που συμμετέχουν στην Α’ κατηγορία είναι οι παρακάτω:

    1. ΑΕΤΟΣ ΟΦΡΥΝΙΟΥ
    2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
    3. ΑΡΗΣ ΠΗΓΩΝ
    4. ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
    5. Α.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ
    6. ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
    7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΚΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
    8. ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
    9. Α.Σ. ΟΡΦΑΝΙΟΥ ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
    10. ΠΑΟΚ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
    11. ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΠΟΤΟΥ ΘΑΣΟΥ
    12. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ
    13. ΔΟΞΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ
    14. Α.Ο. ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΘΑΣΟΥ

    Τους αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου περιόδου 2023-2024 μεταξύ των ομάδων της Β΄ κατηγορίας. Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής, με διπλούς αγώνες και με βαθμολογία, όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ.

     

    Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:

    1. Α.Ο. ΠΟΤΑΜΙΑ
    2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΚΕΡΟΥ
    3. ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ
    4. ΚΑΒΑΛΑ 2004
    5. Α.Σ. ΠΑΓΓΑΙΟ
    6. ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ Β’
    7. ΕΝΩΣΗ ΠΑΓΓΑΙΪΚΟΥ ΔΡΥΑΔΟΣ
    8. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ
    9. ΝΑΖΙΑΝΖΟΣ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ
    10. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
    11. Μ.Α. ΦΙΛΙΠΠΩΝ
    12. ΠΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
    13. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ
    14. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΞΕΡΙΑ
    15. ΑΡΗΣ ΖΥΓΟΥ
    16. ΑΡΗΣ ΠΡΙΝΟΥ
    17. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ
    18. ΑΣΠΙΣ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ
    19. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
    20. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΕΡΕΩΝ 2004

    Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο (2) κατηγορίες ανάλογα με τις συμμετοχές. Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται για την Α΄ κατηγορία η ημέρα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 και για την Β΄ κατηγορία η ημέρα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, η οποία δύναται να τροποποιηθεί σε περίπτωση διαφορετικής απόφασης της Ε.Π.Σ Καβάλας ή της Ε.Π.Ο λόγω έκτακτων συνθηκών ή λόγω ανωτέρας βίας.

    Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, όπως προβλέπει η προκήρυξη της ΕΠΟ. Αναλυτικά οι περιπτώσεις ανόδου και υποβιβασμού των ομάδων ανά κατηγορία: 1 η περίπτωση:

    -Ο πρωταθλητής μας κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και δεν υποβιβάζεται κάποια από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-1+0=13) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 2 ομάδες (13-2=11).

    -Από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους της κατηγορίας καθώς και η ομάδα που θα νικήσει στο μπαράζ που θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο ομάδων που θα τερματίσουν δεύτερες από τον κάθε όμιλο (11+1+1+1=14). 2 η περίπτωση:

    -Ο πρωταθλητής μας κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζονται και οι δύο ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-1+2=15) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (15-4=11) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας και η ομάδα που θα νικήσει στο μπαράζ που θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο ομάδων που θα τερματίσουν δεύτερες από τον κάθε όμιλο (11+1+1+1=14).

    -Ο πρωταθλητής μας κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζεται μία από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-1+1=14) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 3 ομάδες (14-3=11) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας και η ομάδα που θα νικήσει στο μπαράζ που θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο ομάδων που θα τερματίσουν δεύτερες από τον κάθε όμιλο (11+1+1+1=14).

    -Ο πρωταθλητής μας δεν κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζονται οι δύο ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-0+2=16) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 5 ομάδες (16-5=11) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας (11+1+1+1=14). 5 η περίπτωση:

    -Ο πρωταθλητής μας δεν κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζεται μία από τις ομάδες μας που μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-0+1=15) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (15-4=11) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας και η ομάδα που θα νικήσει στο μπαράζ που θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο ομάδων που θα τερματίσουν δεύτερες από τον κάθε όμιλο (11+1+1+1=14.

    -Ο πρωταθλητής μας δεν κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και δεν υποβιβάζονται οι δύο ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-0+0=14) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 3 ομάδες (14-3=11) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας και η ομάδα που θα νικήσει στο μπαράζ που θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο ομάδων που θα τερματίσουν δεύτερες από τον κάθε όμιλο (11+1+1+1=14).

    Μετά την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων ανά κατηγορία, στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2023 – 2024 οι ομάδες θα είναι (14) στην Α’ Κατηγορία, στην δε Β΄ κατηγορία δεν υπάρχει υποβιβασμός ομάδων.

    Comments are closed.