Bookmarks

    Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο έμπειρος νεοαποκτηθείς  μεσοεπιθετικός της Καβάλας, Γιώργος Ιορδανίδης.  Ο 33χρονος Γιαννιτσιώτης επιτελικός χαφ, που πέρυσι έκανε τη διαφορά στην πορεία πρωταθλητισμού της Κοζάνης (πρώτος σκόρερ της, με 7 γκολ) και παλιότερα πέρασε από την Α΄ Εθνική με τον Παναιτωλικό, θητεύοντας και σε πολλές ομάδες Β΄ και Γ΄ Εθνικής, όπως Πιερικό, Αχαρναϊκό, Νίκη Βόλου, Πύδνα Κίτρους, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Αετό Σκύδρας, Ηρακλή Αμπελοκήπων, Αιολικό (ακόμα στη Νίκη Πολυγύρου στη Δ΄), αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις του στον ΑΟΚ. 

     

    Ο Ιορδανίδης ζήτησε υπομονή και στήριξη από τον κόσμο, βάζοντας ψηλά τον πήχη των στοχεύσεων, παρά το νεανικό ρόστερ, λόγω ιστορίας και βαριάς φανέλας, ενώ τόνισε οτι ο ίδιος όσο μεγαλώνει έχει ολοένα και περισσότερα κίνητρα.

    Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

    Για τις πρώτες εντυπώσεις του στους “Αργοναύτες”: “Είμαστε μια νεανική ομάδα, με 3-4 έμπειρους. Μέσα από τη φανέλα και την ομάδα της Καβάλας, βάσει ιστορίας, είναι μια καλή ευκαιρία και για τους πιο μικρούς και για εμάς τους έμπειρους, να αναδείξουμε τη δυναμική της ομάδας και της φανέλας. Δε το συζητάμε, πρέπει να καταλάβουμε οτι εκπροσωπούμε μια βαριά φανέλα. Οπότε, μέσα από τη δουλειά, πρέπει να δείξουμε οτι πρέπει να είμαστε σωστοί στο γήπεδο και να φέρουμε τον κόσμο στις κερκίδες, τον έχουμε ανάγκη εδώ στην Καβάλα. Άρα, πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να τον φέρουμε στο γήπεδο”.

    Για τον μεγαλύτερο αδερφό του, Νίκο, που κάποτε πέρασε και εκείνος από την Καβάλα και αν τον επηρέασε στις αποφάσεις του να έρθει στον ΑΟΚ: “Φυσικά, πριν έρθω το συζήτησα με τον αδερφό μου. Είχαμε και κάποιους κοινούς γνωστούς, γιατί είχε τύχει να έρθω και εγώ κανά δυο φορές στην Καβάλα, να δω τον αδερφό μου και αυτούς τους ανθρώπους. Οπότε, με επηρέασε κατά πολύ θα έλεγα”.

    Για τα όσα έχει διακρίνει σε ρόστερ, φιλικά και προετοιμασία, αν είναι ευχαριστημένος και αν η Καβάλα βρίσκεται κοντά στα στάνταρ που πρέπει, σύμφωνα με την πείρα του, για να έχει μια καλή χρονιά: “Οι άνθρωποι της διοίκησης είναι τίμιοι, στη γύρα της αγοράς της Καβάλας για να μαζέψουν χρήματα. Προσπαθούν για το καλύτερο, έχουμε ένα προπονητικό τιμ, όπου ο κόουτς, ο προπονητής τερματοφυλάκων και ο γυμναστής είναι τρεις άνθρωποι που θέλουν να παίξουμε ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε ματς με ματς, τουλάχιστον στα φιλικά, να δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο. Νομίζω οτι έχουμε δείξει ένα καλό πρόσωπο, άσχετα με τα άσχημα αποτελέσματα στα δυο τελευταία φιλικά, με Αλεξανδρούπολη και Κεραυνό Αγγελοχωρίου. Βγάζουμε τώρα τα συμπεράσματά μας και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα. Πρέπει να δείξουμε άλλο πρόσωπο, είναι κάτι διαφορετικό η πρεμιέρα, τα επίσημα ματς σε σχέση με τα φιλικά προετοιμασίας. Οπότε βλέπω οτι έχουμε κάτι καλό, που μπορούμε να διεκδικήσουμε”

    Για το αν συγκαταλέγει τον ΑΟΚ στα μεγαθήρια της κατηγορίας και πρέπει να έχει ψηλά τον πήχη, άσχετα αν στον όμιλο υπάρχουν μεγαλύτερα μπάτζετ και πιο έμπειρα ρόστερ: “Φυσικά, δε το συζητάμε. Μόνο με τη φανέλα αυτή που φοράμε, είμαστε υποχρεωμένοι να πρωταγωνιστήσουμε μέσα στο γήπεδο, μέσα από το καλό ποδόσφαιρο. Αν πάρουμε και τα θετικά αποτελέσματα, θα είμαστε ψηλά θεωρώ. Αλλά βάσει φανέλας, άσχετα με το νεανικό ρόστερ, πρέπει να αποδείξουμε και εμείς οτι για να ήρθαμε στην ομάδα της Καβάλας, αξίζουμε να είμαστε εδώ”.

    Για το αν εισπράττει το μεγαλείο της ομάδας στην καθημερινότητά της, αν ανήκει σε υψηλότερο επίπεδο, βάσει οργάνωσης: “Είναι μια ομάδα που έχει δικό της προπονητικό, στο Κρυονέρι. Έχουμε δικό μας ωραίο στάδιο. Βγαίνεις στην αγορά, είσαι αναγνωρίσιμος, νιώθεις ποδοσφαιριστής 1.000%. Καταλαβαίνουμε και εμείς τα παιδιά, οι ποδοσφαιριστές, οτι εκπροσωπούμε μια ομάδα-μια πόλη”.

    Για το αν είναι στόχος η πρωτιά, ή δε το λένε πολύ ανοιχτά λόγω του μικρού μέσου όρου ηλικίας και το “άπλωμα” του μπάτζετ χωρίς να… εκτιναχθεί πολύ: “Μπορεί να μη το λέμε προς τα έξω, αλλά όπως σας είπα, οφείλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Πρέπει να είμαστε ψηλά, ματς-ματς, μέσα από τη δουλειά την εβδομαδιαία με το προπονητικό τιμ και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας. Ευελπιστούμε να είμαστε ψηλά και πάμε με αυτή τη λογική, άσχετα που δε το βροντοφωνάζουμε. Αν θέλουμε να κάνουμε και εμείς οι ποδοσφαιριστές το κάτι παραπάνω, είτε οι νεαροί παίκτες, να έχουν φιλοδοξίες, με την Καβάλα ή να πάνε πιο ψηλά με μεταγραφή. Οφείλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και εμείς οι πιο έμπειροι να δείξουμε οτι είμαστε προσωπικότητες και πρέπει να κρατηθούμε ψηλά. Ούτε εγώ, ούτε κανένα από τα παιδιά θα ήθελε νομίζω να είναι η ομάδα στη μέση ή να έχει άλλους στόχους”.

    Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του ΑΟΚ: “Τον θέλουμε δίπλα μας, είναι μια ομάδα που νομίζω οτι έχει αναδειχτεί από τον κόσμο της. Έχω δει παλιότερα βιντεάκια, από Α΄ και Β΄ Εθνική, που ο κόσμος ήταν δίπλα. Να έχει υπομονή και επιμονή ο κόσμος. Ευελπιστούμε μέσα από το καλό ποδόσφαιρο να φέρνουμε νίκες, να χαίρεται ο κόσμος, να χαιρόμαστε και εμείς και να είναι όλα καλά”.

    Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του και αν θέλει να βγει και φέτος πρώτος σκόρερ της ομάδας του, όπως πέρυσι με την Κοζάνη: “Φυσικά θα ήθελα πάλι να είμαι πρώτος σκόρερ, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα. Ας είναι η ομάδα ψηλά βαθμολογικά, όσο μπορώ θα βοηθήσω τους πιο νέους παίκτες και αν μπορώ να είμαι και εγώ ψηλά στον πίνακα των σκόρερ, εννοείται θα το ήθελα. Όσο μεγαλώνω, οι στόχοι μου είναι ακόμα περισσότεροι, για να γίνεσαι καλύτερος και να μην επαναπαύεσαι. Είτε είσαι 18, 23 είτε 33”.

    Για τον 1ο όμιλο γενικότερα, αλλά και τι αντιπάλους υπολογίζει περισσότερο: “Έχει ιστορικές ομάδες όπως Πανθρακικός, Δόξα Δράμας και Πανδραμαϊκός. Θεωρώ οτι όποια ομάδα κάνει μια καλή αρχή, δηλαδή ως την 7η-8η αγωνιστική, είναι κάπως σταθερή και παίρνει καλά αποτελέσματα, νομίζω οτι τότε θα βγάλουμε το φαβορί. Είναι ένας καλός όμιλος, με δυνατές ομάδες, αλλά νομίζω οτι είμαστε πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο και δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί ακόμα. Μου αρέσει επίσης το Παραλίμνιο, θεωρώ οτι έχει καλή ομάδα. Η καλή αρχή, ανάλογα την κλήρωση του καθενός, είναι κάτι βασικό”.

    Comments are closed.