Bookmarks

    Archive for November 2020

    Με ανάρτηση στο γκρουπ του Νέστου Χρυσούπολης στα social media από τον έμπειρο γκολκίπερ Νάσο Αθανασίου (παίζει και σήμερα στην ομάδα, για τη δεύτερη θητεία του.

     

    Με ενδιάμεσο διάλειμμα πέρυσι όταν έπαιξε στον Ορφέα Ελευθερούπολης), που φέρει την υπογραφή όλων των παικτών, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της σεζόν 2018-2019 (βρέθηκαν πολύ κοντά στην άνοδο, με πορεία πρωταθλητισμού), αποχαιρέτισαν με ιδιαίτερο τρόπο τον γενικό γραμματέα Γιάννη Καραμανίδη, που έφυγε απρόσμενα από τη ζωή στα 44 χρόνια του, μετά από ανακοπή καρδιάς, σκορπώντας τη θλίψη στους Καβαλιώτες.

    Αναλυτικά η δημοσίευση από τους παίκτες του Νέστου, της σεζόν 2018-2019:

    Το καλό πρόσωπο των φιλικών, με νίκες και αξιόλογες εμφανίσεις απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους (παρά τις μαζικές αλλαγές στο ρόστερ), διαταράχθηκε για την Καβάλα, καθώς έχασε το ρυθμό και τον προσανατολισμό της, όπως όλοι σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ και αποσυντονίστηκε. 

     

    Ο Καβαλιώτης φορ, Νίκος Βαλαβανόπουλος, που γύρισε στα πάτρια εδάφη μετά από ένα χρόνο για τη δεύτερη θητεία του (παλιότερα και σε Ξάνθη, Ατσαλένιο, Νέστο Χρυσούπολης, Πανθηραϊκό) συγκροτεί ισχυρό δίδυμο στη γραμμή κρούσης με τον Χρήστο Κολλά (στη «φαρέτρα» για τον Κώστα Ανυφαντάκη και ο Αδαμάκης, ενώ βοήθειες μπροστά δίνουν και αρκετοί περιφερειακοί, όπως οι Κόκκορης, Ορφανίδης, Παπαδόπουλος κ.α.) και μίλησε στον soccerpractor για την αβεβαιότητα στην κατηγορία, αλλά και τις πρωταγωνιστικές βλέψεις των «Αργοναυτών».

    Το “Γκαμπί της Βασίλισσας”, η αριστουργηματική σειρά επτά επεισοδίων του Netflix που “σαρώνει” σε τηλεθέαση, έφερε στο προσκήνιο ένα άθλημα που σπάνια -ειδικά στη χώρα μας- απασχολεί την επικαιρότητα: Το σκάκι.

     

    Η τελευταία φορά που το σκάκι έγινε η αφορμή για να γίνουν ρεπορτάζ σε ελληνικά ΜΜΕ ήταν για το …χατίρι μιας όμορφης νεαρής Καβαλιώτισσας, της Σταυρούλας Τσολακίδου που άφησε άφωνη την Ελλάδα με τα κατορθώματα της: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κορασίδων U14 το 2013, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια U16 το 2015. Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στης Νεάνιδες (U18) το 2016…

    Το παιδί-θαύμα από την Καβάλα μεγάλωσε και το SportBubble απαντά στο ερώτημα: Που βρίσκεται σήμερα η Σταυρούλα Τσολακίδου; “Η Σταυρούλα είναι 20 ετών και παραμένει μια από τις κορυφαίες σκακίστριες στον κόσμο”, λέει στο SportBubble ο Βασίλης Θεοδωρίδης, πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας στον οποίο αγωνίζεται η Σταυρούλα. “Αποφοίτησε με πολύ υψηλή βαθμολογία από το 1ο Λύκειο Καβάλας, είχε βαθμό απολυτηρίου 19,4 αν θυμάμαι καλά.

    Η ΠΑΕ Καβάλα όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση συμμετέχει στο πρότζεκτ για τη βιωματική εμπειρία του γηπέδου για άτομα με αναπηρία.

     

    Ειδικότερα να τονίσουμε ότι το κοινωνικό της χαρακτήρα δείχνει η ΠΑΕ Καβάλα, η οποία συμμετέχει σε μιας εθνικής κλίμακας προσπάθεια, για την προσβασιμότητα και την εμπειρία στο γήπεδο, για φιλάθλους με αιναπηρία.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καβάλα αναφέρει:

    «Η ΠΑΕ Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ 1965 σε συνεργασία με το «Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Άθλησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών» το «Noriaki Κano laboratories και το Kεντρο προσβασιμότητας για το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, συμμετέχει στο Εθνικής κλίμακας project «Ποδόσφαιρο και Θεατές-Φίλαθλοι με αναπηρία: Προσβασιμότητα και Βιωματική Εμπειρία».

    Super League 2 και Football League με τη συνδρομή της ΕΠΟ, της Super League και του ΠΣΑΠ έστειλαν τη Δευτέρα (16/11) επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας την έναρξη των πρωταθλημάτων.

     

    Ειδικότερα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν τη Δευτέρα (16/11) δια της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας οι εμπλεκόμενοι φορείς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

    Την επιστολή που ακολουθεί αυτούσια υπογράφουν οι πρόεδροι της ΕΠΟ, της Super League, της Super League 2/Football League και του ΠΣΑΠ κκ Ευάγγελος Γραμμένος, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Λεωνίδας Λεουτσάκος και Γεώργιος Μπαντής, αντίστοιχα.