Bookmarks

  Την εκτίμηση ότι μπορεί να πάει πιο πίσω η έναρξη της Γ’ Εθνικής λόγω της έξαρσης του κορονοϊού έκανε για πρώτη φορά στέλεχος της ΕΠΟ.

   

  Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκαννήσου Παναγιώτης Διακοφώτης ανέφερε οτι η εκτίμησή του είναι ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα και τις πληροφορίες που υπάρχουν, δύσκολα η σέντρα θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί.

  Υπενθυμίζεται ότι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου. Ένα μήνα πριν, μετά την συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ την Τετάρτη, αναμένεται να γίνει και ο καταρτισμός των ομίλων.

   

  Σενάριο για την αύξηση ομάδων

  Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά σε ό,τι αφορά τη Γ’ Εθνική. Παρά το γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός της ΕΠΟ για τη νέα σεζόν είχε κλειδώσει στις 132 ομάδες και να χωριστούν οι ομάδες σε 9 ομίλους, τα τελευταία 24ωρα έχει διαρρεύσει πως επιχειρείται αλλαγή δεδομένων υπό την πίεση των Ενώσεων.

  Όπως αναφέρει το mikriliga η φημολογία που έχει αναπτυχθεί και προφανώς πλέον είναι στα επίπεδα προσχεδιασμού αλλά και διαφοροποίησης του σχεδιασμού αναφέρει ότι στην ΕΠΟ και ειδικότερα στην επιτροπή διοργανώσεων προσανατολίζονται για 10 ομίλους ώστε οι 132 ομάδες να γίνουν ξαφνικά 136!

  Το πόσοι θα υποβιβάζονται και πόσοι θα προβιβάζονται λίγη σημασία έχει, αν και γι αυτό υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη από τους «εμπνευστές» του πλάνου το οποίο προωθείται από το… παράθυρο. Από κάθε όμιλο, λένε θα πέφτουν 5, θα μείνουν στην κατηγορία οι 7 πρώτες και θα ανεβαινουν 5+5 με διαδικασία των μπαράζ.

  Το σχέδιο αυτό έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις με πιο χαρακτηριστική αυτή του προέδρου της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρη Γιαρένη που ουσιαστικά έβγαλε στη σέντρα τον πρόεδρο της ΕΠΣΑ Παναγιώτη Δημητρίου που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων.

  «Ακούγεται ότι η προ μηνός επικύρωση της προκήρυξης για τη Γ Εθνική με βάση την οποία δήλωσαν συμμετοχή τα σωματεία ο αυτοπροτεινόμενος για πρόεδρος της ΕΠΟ κύριος Δημητρίου την άλλαξε δημιουργώντας περισσότερους ομίλους και διαχωρισμό ομάδων περισσότερων Ενώσεων (Και της ΕΠΣΑΝΑ) Χωρίς κλήρωση αλλά με ΟΡΙΣΜΟ…. Προκηρύξεις και κανονισμούς “ακορντεόν” για την ίδια περίοδο προς εξυπηρέτηση προσωπικών κίνητρων είναι σε πλήρη σύγχυση, προβληματισμό και διογκώνει την καχυποψία για την έλλειψη ισονομίας. Εάν τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Διοργανώσεων ή η Ε.Ε της ΕΠΟ δεν ανατρέψει την παρανομία η νομική οδός είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ», ήταν το μήνυμα του.

  Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως στην ΕΠΟ επιχειρούν να ανοίξουν όχι μόνο παράθυρο αλλά κοτζάμ πόρτα την τελευταία στιγμή, γεγονός που δημιουργεί θέματα ισονομίας. Σε ό,τι αφορά την ταμπακιέρα, διότι η βαλίτσα της αλλαγής της προκήρυξης θα φέρει ενστάσεις και εντάσεις, οι ομάδες που παίζουν για να αυξηθούν οι 132 σε 136 είναι οι Ηρακλής Αμπελοκήπων (παίζει η συγχώνευση με τον Ηρακλη – ΕΠΣ Μακεδονίας), Παναγρινιακός (ΕΠΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ), Ελπίδα Σαπών (ΕΠΣ Θράκης) και Φοίνικας Επιδαύρου (ΕΠΣ Αργολίδας).

   

  Comments are closed.