Bookmarks

    Το 19ο ΔΣ στα αγόρια και το ΔΣ του Παληού στα κορίτσια ήταν οι μεγάλοι νικητές στο φετινό 32ο πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ των δημοτικών σχολείων της Καβάλας η αυλαία του οποίου έπεσε το βράδυ της Κυριακής (9/6) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

     

    Να σημειώσουμε το γεγονός οι δύο ομάδες στις κατάμεστες κερκίδες του κλειστού της Καλαμίτσας επικράτησαν των αντιπάλων τους, στους μεγάλους τελικούς της διοργάνωσης ύστερα από συγκλονιστικά παιχνίδια που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, στην κυριολεξία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

    Δύσκολη επικράτηση

    του ΔΣ του Παληού

    Σε ότι έχει να κάνει με τον μεγάλο τελικό στα κορίτσια, να τονιστεί ότι το ΔΣ του Παληού κέρδισε πολύ δύσκολα το 24ο ΔΣ με 28-26, έχοντας ως πρωταγωνίστρια την Εριέττα Τουρέντζογλου που πέτυχε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ αφού σημείωσε τους 25 από τους 28 πόντους της ομάδας της.

     

    Τα οκτάλεπτα: 1-6, 10-12, 21-18 και 26-28.
    Διαιτητές: Ανεστάκης, Σωτηρίου
    24ο ΔΣ (Κουτσοκλένης Ι.): Δασκαλοπούλου 15, Δερβετζή 8, Χαριζάνη, Φινδάνη 2, Ραξενίδου, Τσιλφίδου, Κλεανθίδου 1, Πιπερίδου, Παπαδοπούλου, Γιαννακούδη, Τσιμπίδου, Μαγγοπούλου, Πρασίνη.
    ΔΣ Παληού (Παρμενίδου – Κούντουρας): Βάσσιου, Παπουτσή, Γινικοπούλου, Χάσπαρη 2, Καμπουρίδου 1, Γενικοπούλου, Ιωάννου, Τσίγκα, Τουρέντζογλου 25, Καμπουρίδη, Χατζηιωάννου.

     

    Έσπασαν καρδιές στον

    τελικό των αγοριών

    Σε ότι έχει να κάνει με τον μεγάλο τελικό των αγοριών να υπογραμμίσουμε ότι στην κυριολεξία «έσπασαν καρδιές» αφού το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε μόλις 1,2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης και το 19ο ΔΣ να δίνει τέλος στο σερί των κατακτήσεων του πρωταθλήματος από το 22ο ΔΣ, που σήκωσε την κούπα στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Βέβαια εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσουμε είναι το ότι ο αγώνας ήταν μια κόντρα ανάμεσα στο Μακαρατζή του 22ου, που τελείωσε τον αγώνα με 44 πόντους και του Παπαδόπουλου και του Χάιτα του 19ου που σημείωσαν 26 και 20 πόντους αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι προπονητής και των δύο ομάδων ήταν ο Θόδωρος Πικάζης (κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος) και έτσι δεν κάθισε σε κανένα πάγκο.

     

    Τα οκτάλεπτα: 8-11, 19-25, 34-35, 47-48.
    Διαιτητές: Κατρακάρης, Μυσιρλής
    22ο ΔΣ (Βαρώνας): Νταμάρης, Μακαρατζής 44, Αλμάδι, Σπυριδονάκης, Γαβριηλίδης 1, Νικολάου Δ., Βαρώνας 2, Νικολάου, Μανωλιός, Μπάρτσι, Κρυωνάς, Ρέτσος.
    19ο ΔΣ (Μανωλαρίδης): Δερετζής, Καραβοκύρης, Ξανθόπουλος, Πέκος 2, Βουβούκης, Δέδες, Παπαδόπουλος 26, Χάιτας 20, Αναστασιάδης, Μανωλαρίδης, Παπαδόπουλος, Κουλαξίζης Β., Κουλαξίζης Γ., Πρίτσιος.

     

    Οι Μικροί τελικοί

    Στους μικρούς τελικούς της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκαν επίσης στο κλειστό της Καλαμίτσας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
    (Αγόρια): 24ο ΔΣ – 18ο ΔΣ: 38-40
    (Κορίτσια): 5ο ΔΣ – 2ο ΔΣ: 11-12

     

    Οι νικητές του

    διαγωνισμού ευστοχίας

    Ανάμεσα στους δύο μεγάλους τελικούς της βραδιάς, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του διαγωνισμού ευστοχίας γονιών – παιδιών, στον οποίο φέτος πήραν μέρος περί τις 40 ομάδες. Πρωταθλητές αναδείχτηκαν ο Ηρακλής και ο Άρης Καλογιάννης του 24ου ΔΣ που σημείωσαν 22 πόντους. Η πρώτη τριάδα του διαγωνισμού ήταν η εξής:

    1.Καλογιάννης Άρης – Καλογιάννης Ηρακλής (24ο ΔΣ): 22 πόντοι.

    2.Μόμτσος Γιώργος – Μόμτσος Κων/νος (18ο ΔΣ): 21 πόντοι.

    3.Τουρέντζογλου Πέτρος – Τουρέντζογλου Εριέττα (ΔΣ Παληού): 21 πόντοι.

     

    Comments are closed.