Bookmarks

    Πολύ σημαντική νίκη πήρε η Ελευθερούπολη έναντι του Αγρινίου, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν, αλλά το Αγρίνιο να έχει την υπέρ του διαφορά. Φιέστα ανόδου με νίκη για το Ανατόλια. Διπλό παραμονής για τη Γέφυρα, με τους Ικάρους να υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

     

    Την ίδια ώρα να σημειώσουμε ότι η υπόθεση κατάκτησης της 2ης θέσης και της ανόδου θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και το σίγουρο είναι ότι η αγωνία βρίσκεται στα ύψη. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα της Ελευθερούπολης που καθόλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που διανύουμε, το πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα ταξιδέψει στη Βέροια για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Φίλιππο ο οποίος να υπογραμμίσουμε ότι βαθμολογικά είναι αδιάφορος αφού βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα της Ελευθερούπολης θέλει πάση θυσία τη νίκη για να έχει ελπίδες ανόδου στην Α2 κατηγορία ενώ την ίδια ώρα στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί ένας ακόμη μεγάλος τελικός. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Αγρινίου που βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα θα υποδεχθεί την πρωτοπόρο ομάδα του Ανατόλια, σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον και αυτό γιατί το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης το οποίο ήδη έχει εξασφαλίσει την άνοδό της θα αγωνιστεί κόντρα στο συγκρότημα του Αγρινίου το οποίο θέλει μόνο τη νίκη προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες ανόδου. Με βάση όλα τα παραπάνω η τελευταία αγωνιστική για το πρωτάθλημα του βορρά της Β΄ εθνικής είναι μία αγωνιστική φωτιά που θα κρίνει ποια τελικά ομάδα θα «σφραγίσει» το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην Α2.

    Τη μεγάλη επιτυχία του πανηγύρισε το Ανατόλια, το οποίο στέφθηκε πρωταθλητής για τη φετινή σεζόν στο Βορρά και μετά την κόρνα της λήξης και την επικράτηση με 95-80 επί των Φαρσάλων, παίκτες, τεχνικό επιτελείο και κόσμος έγιναν ένα, γιορτάζοντας την άνοδο της ομάδας στην Α2. Ο Σωτήρης Καραποστόλουπραγματοποίησε την τελευταία του παράσταση μπροστά στο κοινό της ομάδας για φέτος, πετυχαίνοντας 31 πόντους και οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

    Την ίδια ώρα κάτοχο αναζητά το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου στην Α2, με την Ελευθερούπολη να επικρατεί του Αγρινίου με 73-62, με την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας να έχει όμως υπέρ της τη διαφορά του α’ γύρου του μεταξύ τους αγώνα, με αποτέλεσμα να είναι πιο κοντά στην άνοδο. Όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική με το μεν Αγρίνιο να υποδέχεται το Ανατόλια και την Ελευθερούπολη να φιλοξενείται από τον Φίλιππο Βέροιας.

    Ο Φίλιππος Βέροιας κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, με την ομάδα του Δημήτρη Γκίμα να φεύγει με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη και τη ΧΑΝΘ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και μπορεί να μην είχαν ποτέ μεγάλη διαφορά στο σκορ, όμως στο φινάλε έκοψαν πρώτοι το… νήμα της νίκης, φτάνοντας τα 18 ροζ φύλλα αγώνα.

    Στον δεύτερο αγώνα που ξεκίνησε νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα, το Στρατώνι είχε εύκολο έργο κόντρα στον Φαίακα Κέρκυρας, του οποίου και επικράτησε με 122-88 και είναι όλο και πιο κοντά στην παραμονή στην κατηγορία για μία ακόμα χρονιά.

    Τέλος εποχής για τους Ικάρους Σερρών, οι οποίοι μετά από δύο χρόνια επιστρέφουν στη Γ’ Εθνική, μετά και την εντός έδρας ήττα από τη Γέφυρα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια και με ηγετική εμφάνιση του Αποστολίδη κατάφεραν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από τις Σέρρες και να ελπίζουν σε παραμονή.

    Πλέον τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν με 41 πόντους στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, με τη Νίκη Βόλου να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, μιας και μία ομάδα θα ακολουθήσει τον Φαίακα, τους Ικάρουςκαι το Μακεδονικό.

     

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    της 29ης αγωνιστικής:

    ΧΑΝΘ – Φίλιππος Βέροιας 62-70
    Στρατώνι – Φαίακας Κέρκυρας 122-88
    Ίκαροι Σερρών – Γέφυρα 59-74
    Ελευθερούπολη – Αγρίνιο 73-62
    Ανατόλια – Φάρσαλα 95-80
    Ερμής Λαγκαδά – Μαχητές-Πειραματικού 66-56
    Χαλκηδόνα – Νίκη Βόλου 55-63
    Έσπερος Λαμίας – Μακεδονικός 82-76

     

    Η Βαθμολογία

    (Σε 29 αγώνες):

    1. Ανατόλια 55 (26-3)
    2. Αγρίνιο 49 (20-9)

    3. Ελευθερούπολη 49 (20-9)
    4. Φίλιππος Βέροιας 47 (18-11)
    5. Ερμής Λαγκαδά 45 (16-13)
    6. ΧΑΝΘ 45 (16-13)
    7. Μαχητές Πειραματικού 44 (15-14)
    8. Έσπερος Λαμίας 43 (14-15)
    9. Χαλκηδόνα 43 (14-15)
    10. Γέφυρα 41 (12-17)
    11. Φάρσαλα 41 (12-17)
    12. Στρατώνι 41 (12-17)

    13. Νίκη Βόλου 41 (12-17)
    14. Ίκαροι Σερρών 39 (10-19)
    15. Φαίακας Κέρκυρας 39 (10-19)
    16. Μακεδονικός 34 (5-24)

     

    Η επόμενη αγωνιστική (30η, 19/05)
    Γέφυρα – ΧΑΝΘ
    Φαίακας Κέρκυρας – Ίκαροι Σερρών
    Φίλιππος Βέροιας – Ελευθερούπολη
    Αγρίνιο – Ανατόλια
    Φάρσαλα – Ερμής Λαγκαδά
    Μαχητές-Πειραματικού – Χαλκηδόνα
    Νίκη Βόλου – Έσπερος Λαμίας
    Μακεδονικός – Στρατώνι

     

    Comments are closed.