Bookmarks

    Τα χαμόγελα επέστρεψαν στον Α.Ο.Κ. μετά τη δύσκολη αλλά και παλικαρίσια νίκη της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη στην Ξάνθη σε βάρος του τοπικού Ορφέα με σκορ (1-2). Ήταν μία δύσκολη αλλά ταυτόχρονα δίκαιη νίκη για τους «Αργοναύτες» οι οποίοι πήραν το πολυπόθητο «τρίποντο» παίζοντας με δύναμη και πολύ ψυχωμένα όταν χρειάστηκε.

     

    Αποφασισμένος με καλή τακτική

    Ο Α.Ο.Κ. που ήθελε πάση θυσία το «τρίποντο» ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και παρουσιάστηκε πολύ σοβαρός στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με τους παίκτες του να είναι πειθαρχημένοι και κυρίως αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη σε μία δύσκολη νίκη. Η καλή κυκλοφορία των κινήσεων και η σωστή τακτική αποτέλεσαν των «Αργοναυτών» βασικά πλεονεκτήματα την ώρα που οι εύκαιρες που έχασαν για να πάρουν τη νίκη ήταν σημαντικές και αρκετές αλλά δεν έλειψαν βέβαια και κάποια σοβαρά και καθοριστικά λάθη από τους παίκτες τους τα οποία δεν είχαν κάποιο αντίκρισμα αρνητικό αφού ο Α.Ο.Κ. τελικά πήρε αυτό που ήθελε. Άλλωστε είναι γνωστό ότι για τον Α.Ο.Κ. μετά την ήττα στις Σέρρες και την ισοπαλία με το Νέστο, κόντρα στον Ορφέα Ξάνθης δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Βέβαια να τονίσουμε ότι από την πλευρά της, η ομάδα του Ορφέα Ξάνθης παρουσιάστηκε πολύ δημιουργική και πολύ σοβαρή στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες του να ξέρουν τι ζητάνε από το συγκριμένο παιχνίδι κόντρα στον Α.Ο.Κ. κυνηγώντας το νικηφόρο αποτέλεσμα. Αποτέλεσαν «σκληρό καρύδι» για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, δεν χαρίστηκαν στον Α.Ο.Κ., απείλησαν την εστία του Δήμιζα και παίζοντας μα πάθος και δύναμη δημιούργησαν απειλητικές στιγμές στην αντίπαλη εστία. Γενικά έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα, να παίζουν καλό και ανοιχτό ποδόσφαιρο, θέλοντας η κάθε μία τη νίκη για τους δικούς της λόγους. Στο τέλος όμως εκείνος που γέλασε ήταν ο Α.Ο.Κ. και δικαιολογημένα μάλιστα με την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη να παίρνει την πολύτιμη νίκη και να συνεχίζει να είσαι σε τροχιά τίτλου.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Στην αναμέτρηση της Ξάνθης η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη πήρε πολύ νωρίς προβάδισμα στο σκορ όταν μόλις στο 8 ο Μαρκόπουλος μετά την έξοχη πάσα του Τόσκα, με σουτ εντός της αντίπαλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρούφου και έγραψε το (0-1) για την Ελαφρά Ταξιαρχία του Βορρά. Στο 13’ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα ο Ορφέας στο γκολ της Καβάλας,  αλλά το δυνατό σουτ του Χακή Τζάμπαζ από καλή θέση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ ο Δήμιζας. Στο 18’ της συνάντηση ο Α.Ο.Κ. έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Γιατσίνοβιτς βγήκε απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ Ρούφο με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να κάνει μεγάλη επέμβαση με τα πόδια κρατώντας το (0-1) για την ομάδα του. Όμως στο 24’ Στο 24′ μετά το λάθος του Δήμιζα που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε τερματοφύλακα, ο οποίος στην προσπάθεια του να διώξει με τα πόδια έπιασε αέρα, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Μαυρόπουλος που εκμεταλλεύτηκε το λάθος και στην ανυπεράσπιστη εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το (1-1). Στο 30′ οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να γυρίσουν το παιχνίδι όταν έχασαν μεγάλη, με τον Χίντ Ιμέρ να βγαίνει σε θέση τετ α τετ με τον Δήμιζα, όμως το σουτ που έπιασε έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι της Καβάλας. Στο 56’ ο Παπαδόπουλος με απευθείας χτύπημα φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο στο τερματοφύλακα του Ορφέα Ξάνθης και διαμόρφωσε το (1-2) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους «Αργοναύτες», στον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες από τους καβαλιώτες φιλάθλους. Με την συμπλήρωση του 69’ είχαμε σημαντική στιγμή για τον Ορφέα όταν το φάουλ του Τορομανιδη, απέκρουσε δύσκολα στην γωνιά του ο Δήμιζας και στην εξέλιξη της φάσης ο Μαυρόπουλος πήρε το ριμπάουντ, όμως αστόχησε από καλή θέση.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης μεταξύ του Ορφέα Ξάνθης και του Α.Ο.Κ. για την 19η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ήταν ο Σάββας Σιδηρόπουλος της Ε.Π.Σ. Έβρου με βοηθούς τους Παναγιώτη Τερζόπουλο (Ε.Π.Σ. Έβρου) και Μάριο Γκιόση (Ε.Π.Σ. Θράκης). Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Ορφέας Ξάνθης (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζάμπας, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Καρκατζάνης (68’ Μαρκάκης) , Μαυρόπουλος, Χιντ  (91’ Μουμίνογλου) , Τορομανίδης  (80’ Ξαντινίδης) , Ζικολιάρι (62’ Χαλίλ), Σουκρήογλου, Πασχαλάκης.

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Τόσκας, Λυμπεράκης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Γιατσβίνοβιτς (54’ Τσούτσης), Θωμαΐδης (87’ Βαλαβανόπουλος), Γεμιστός (73’ Κέρθι), Παπαδόπουλος (84’ Μπλιός), Μαρκόπουλος.

    Comments are closed.