Bookmarks

    Σε ένα ακόμη παιχνίδι η Ένωση καλαθοσφαίρισης Καβάλας «προδόθηκε» από τις δυνάμεις της και γνώρισε την ήττα μέσα στην Πάτρα αυτή τη φορά , από τον Απόλλων Πατρών με σκορ 80-60, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών.

     

    Ένα τελικό αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να σημειωθεί ότι είναι πλασματικό δεδομένης της αγωνιστικής εικόνας που παρουσίασαν οι δύο ομάδες, σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε δύο όψεις. Η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη στις δύο πρώτες περιόδους του παιχνιδιού και όσο είχε δυνάμεις, το πάλεψε, προηγήθηκε με  έντεκα πόντους διαφορά αλλά στην τρίτη και τέταρτη περίοδο που οι παίκτες της Ένωσης έμειναν από δυνάμεις η ομάδα κατέρρευσε και φυσιολογικά ήρθε η ήττα με διαφορά είκοσι πόντους. Πλέον η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας προετοιμάζεται για την εντός έδρας αναμέτρηση που θα δώσει το ερχόμενο Σάββατο (16/2) στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» με την Καστοριά παιχνίδι το οποίο και αυτό έχει τον χαρακτήρα ενός μεγάλου τελικού.

     

    Οι κορυφαίοι της 17η αγωνιστικής

    Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Καρδίτσας πήρε ο Ηρακλής, ο οποίος παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Ιωνικό, θέλοντας να κυνηγήσει μέχρι τέλους την απευθείας άνοδο. Με το διπλό έφυγε από το κλειστό του Υμηττού και ο Ερμής Αγιάς, με τους Θεσσαλούς να επικρατούν του Αμύντα και να κάνουν ένα ακόμα βήμα για μία θέση στα playoffs. Νίκη ανάσα πήρε το Μαρούσι επί του Κοροίβου, με τους “μπέμπηδες” του Κώστα Κεραμιδά να δίνουν τη μάχη της παραμονής. Συνεχίζει την ανοδική του πορεία και ο Απόλλων Πατρών, ο οποίος επικράτησε της Καβάλας και πήρε σημαντική απόσταση από τη ζώνη του άμεσου υποβιβασμού. Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη που τον εντάσσει στο “κόλπο” των playoffs πέτυχε ο Ιπποκράτης, ο οποίος επικράτησε του Ψυχικού.

     

    Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η κορυφαία πεντάδα και ο προπονητής της αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής είναι οι εξής.

     

    Αναλυτικά:

    Χριστόφορος Στεφανίδης (Απόλλων Πατρών): Ο “εγκέφαλος” του Απόλλωνα που λειτούργησε αρμονικά στη νίκη επί της Καβάλας. Ο Στεφανίδης ήρθε μεσούσης της σεζόν μαζί με τον Καζαρνόφσκι, με τους δύο παίκτες να ανεβάζουν αυτόματα επίπεδο τον Απόλλωνα στη μάχη που δίνει για την παραμονή. Στον αγώνα με την Καβάλα, ο πολύπειρος γκαρντ ήταν εξαιρετικός πετυχαίνοντας 18 πόντους με 1/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 4/4 βολές, ενώ είχε και 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 ριμπάουντ, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τα “μελανόλευκα”.

     

    Ορφέας Στασινός (Μαρούσι): Εμφάνιση… μεγάλου από τον νεαρό γκαρντ του Αμαρουσίου κόντρα στον Κόροιβο. Ο 20χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός και μαζί με τους Χατζηδάκη, Ξυδά και Μιχαλούτσο, τράβηξαν το… κουπί και βοήθησαν ώστε να έρθει η κομβική νίκη κόντρα στην ομάδα της Αμαλιάδας. Ο νεαρός ταλαντούχος περιφερειακός έδειξε ότι έχει εξαιρετικά δείγματα γραφής ως προς το δημιουργικό κομμάτι, δίνοντας 8 ασίστ και πετυχαίνοντας 12 πόντους, ενώ δεν έλειψε και η συμβολή του στην άμυνα με τα 4 κλεψίματα του, σε μία εμφάνιση που προοικονομεί το πλούσιο μέλλον του.

     

    Γιάννης Χατζηνικόλας (Ιπποκράτης): Μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση από το νεαρό φόργουορντ του Ιπποκράτη, αυτή τη φορά κόντρα στο Ψυχικό. Ο Χατζηνικόλας εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί για τον Ιπποκράτη τη φετινή σεζόν, με το νεαρό φόργουορντ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος επιθετικά, ενώ ο Κώστας Παπαδόπουλος γνωρίζοντας την τεχνική που διαθέτει αλλά και τα ηγετικά στοιχεία που τον διέπουν, τον χρησιμοποιεί ακόμα και στο “άσο”. Στον αγώνα με το Ψυχικό ο φόργουορντ των νησιωτών σταμάτησε στους 18 πόντους, κατεβάζοντας και 8 ριμπάουντ ενώ μοίρασε και 3 ασίστ, σε μία μεστή εμφάνιση, όπου αν ήταν ακόμα πιο εύστοχος από τα 6,75 θα είχε καθαρίσει και νωρίτερα τον αγώνα.

     

    Νέστορας Κόμματος (Ερμής Αγιάς): Ο ηγέτης του Ερμή Αγιάς πήρε το… όπλο του. Ο Νέστορας Κόμματος αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων παικτών της κατηγορίας, έχοντας πλουραλισμό στο παιχνίδι του και δείχνοντας αγώνα με τον αγώνα το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει και δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο μοναδικός παίκτης σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα που φτάνει τόσο κοντά σε triple double. Στον αγώνα με τον Αμύντα ο ηγέτης των Θεσσαλών ήταν εκπληκτικός, πετυχαίνοντας double double με 15 πόντους με 5/6 τρίποντα και 10 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ, όντας ο παίκτης με τα καλύτερα νούμερα σε τελικές πάσες από το “ζωγραφιστό”.

     

    Ρονάλντας Ρουτκάουσκας (Ηρακλής): Ο σέντερ που θα ήθελαν να έχουν ομάδες της Basket League στο ρόστερ τους. Ο Ρουτκάουσκας αποτελεί τον κορυφαίο, ενδεχομένως, σέντερ της Α2 και το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι, με τον ίδιο να δείχνει αποφασισμένος να σπάει τα κοντέρ από αγώνα σε αγώνα. Στην αναμέτρηση με την Καρδίτσα, ο έμπειρος “ψηλός” σταμάτησε στους 23 πόντους με 7/12 βολές και 8/8 δίποντα, κατεβάζοντας 19 ριμπάουντ, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του “γηραιού”.

     

    Προπονητής της αγωνιστικής: Κώστας Παπαδόπουλος (Ιπποκράτης):

    Ο Ιπποκράτης ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με πρωταρχικό στόχο την αποφυγή των playouts και την απόκτηση εμπειριών που θα χρειαστούν για την επόμενη σεζόν. Η έλευση του Κώστα Παπαδόπουλου στην Κω έφερε την απαραίτητη ηρεμία, με το νεαρό τεχνικό να προσπαθεί να βάλει τη δική του “πινελιά” στην ομάδα. Μετά από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Εθνικό αποτέλεσε τη βάση για τη συνέχεια, με τους νησιώτες να ψάχνουν το μεγάλο διπλό κόντρα στο Ψυχικό. Μπορεί το 0% από τα 6,75 στο τέλος του α’ ημιχρόνου να αποτελούσε “πληγή” για την ομάδα, όμως ο Παπαδόπουλος έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία τους παίκτες του και αφού είχε τους “αειθαλείς” Ασημακόπουλο και Χαρίση να μαζεύουν το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, ο Χατζηνικόλας “καθάρισε” παραγωγικά και ήρθε η πολύ σημαντική νίκη που βάζει την ομάδα σε τροχιά playoffs. Μία νίκη, προϊόν του σχεδιασμού του Κώστα Παπαδόπουλου που κατάφερε με την αμυντική του σκέψη να κρατήσει στους 4 πόντους τον Παασόγια.

    Comments are closed.