Bookmarks

    Ανέλπιστη ήττα γνώρισε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης ο οποίος στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο της Β εθνικής κατηγορίας γνώρισε την ήττα από του Ίκαρους Σερρών με σκορ 50-77.

     

    Ήταν μία ήττα ανέλπιστη για το συγκρότημα της Ελευθερούπολης το οποίο ναι μεν συνεχίζει να βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά ωστόσο έχασε τη ευκαιρία να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας. Ενδεχομένως πρόκειται για μία ήττα η οποία κανένας δεν περίμενε. Την ίδια ώρα να τονίσουμε ότι πλέον στο στρατόπεδο του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης στρέφουν το ενδιαφέρον και την προσοχή τους για το επίσης εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί στην Ελευθερούπολη κόντρα στην ομάδα Ανατόλια. Πρόκειται για μία αναμέτρηση όπου βασικός στόχος του Γυμναστικού Συλλόγου είναι η κατάκτηση της νίκης προκειμένου να καλυφθεί μέρος του χαμένου εδάφους από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την ομάδα των Σερρών.

     

    Έφερε τα πάνω κάτω

    Πρόκειται για το αποτέλεσμα της αγωνιστικής πήραν οι Ίκαροι Σερρών, οι οποίοι συνέτριψαν την Ελευθερούπολη στην έδρα τους. Την ήττα της Ελευθερούπολης δεν εκμεταλλεύτηκε το Αγρίνιο, το οποίο γνώρισε την 4η σερί ήττα του. Δεύτερη σερί νίκη για τον Μακεδονικό που δίνει τη δική του μάχη με τα… θηρία. Άλλη μία νίκη για τη Χαλκηδόνα που συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις. Επιστροφή στις νίκες για τον Ερμή Λαγκαδά που επιβλήθηκε της Γέφυρας.

     

    Αυτοί οι Ίκαροι μπορούν

    Την καλύτερη τους εμφάνιση για φέτος πραγματοποίησαν οι Ίκαροι Σερρών, οι οποίοι επικράτησαν της Ελευθερούπολης εκτός έδρας με 77-50 και απέκτησαν ξανά ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό α’ δεκάλεπτο, δεχόμενοι μόλις 3 πόντους και έχτισαν διαφορά 17 πόντων. Ανάλογη ήταν η εικόνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους παίκτες του Κώστα Σίσκου να φτάνουν τη διαφορά ακόμα και στο +30 (65-35). Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε τυπική διαδικασία, με τους Ικάρους να παίρνουν μία πολύ σημαντική νίκη, έχοντας ως κορυφαίο τον ηγέτη Γιάννη Κακιούζη με 29 πόντους.

     

    Ούτε στη Λαμία τα

    κατάφερε το Αγρίνιο

    Την τέταρτη σερί ήττα του γνώρισε το Αγρίνιο, το οποίο είδε τον Έσπερο Λαμίας να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας με 72-65. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου με τη Λαμίανα έχει ένα ισχνό προβάδισμα, όμως στο β’ ημίχρονο οι παίκτες του Γιάννη Σοφογιάννη έχτισαν διαφορά 13 πόντων χάρη στο επιμέρους 20-12, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κυνηγούν στο φινάλε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Εξαιρετικός ήταν ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος με 23 πόντους.

     

    Επιστροφή στις νίκες με

    άνεση για τον Ερμή Λαγκαδά

    Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε ο Ερμής Λαγκαδά, ο οποίος επικράτησε με άνεση της Γέφυρας με 84-63 και συνεχίζει να ελπίζει για τη μάχη της ανόδου. Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν τις ήττες της Ελευθερούπολης και του Αγρινίου και μείωσαν στις δύο νίκες την απόσταση που τους χωρίζει από τις θέσεις της ανόδου. Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό στο α’ ημίχρονο, όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Βασίλη Αγγέλη επέβαλλαν το ρυθμό τους και δημιούργησαν μία διαφορά 11 πόντων, η οποία διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

     

    Όνειρα 5αδας

    στη Χαλκηδόνα

    Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η Χαλκηδόνα, η οποία επικράτησε στην έδρα της του Φιλίππου Βέροιας με 68-61 και κάνει όνειρα ακόμα και για την πρώτη 5αδα της βαθμολογίας. Μπορεί οι παίκτες του Δημήτρη Γκίμα να ήταν καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί στα πρώτα λεπτά, όμως η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να ελέγχουν τον αγώνα και έχτισε διψήφια διαφορά πόντων. Ο Φίλιππος προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι στο τελευταίο μέρος του αγώνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τη Χαλκηδόνα να απομακρύνεται αρχικά κι άλλο από τη ζώνη του υποβιβασμού και να βλέπει και τις ψηλότερες θέσεις στη βαθμολογία.

     

    Επικό φινάλε και νίκη

    για το Στρατώνι

    Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι διεξήχθη στο Στρατώνι, με την τοπική ομάδα να επικρατεί των Φαρσάλων και να συνεχίζει τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Το παιχνίδι είχε επικό φινάλε, με τους γηπεδούχους να έχουν ως παίκτη της στιγμής τον Δοξάκη, ο οποίος με εύστοχο λέι απ στα 5” έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, με την προσπάθεια των Φαρσάλων να μη βρίσκει στόχο.

     

    Δίνει τη δική του

    μάχη ο Μακεδονικός

    Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Μακεδονικός, ο οποίος επικράτησε με άνεση της Νίκης Βόλου με 72-57, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την άνεση με την οποία επιβλήθηκε των Θεσσαλών. Οι γηπεδούχοι είχαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά τον έλεγχο του αγώνα και μέσω της άμυνας τους δημιούργησαν διψήφια διαφορά πόντων, η οποία όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε, με αποτέλεσμα η Νίκη Βόλου να μην μπορεί να διεκδικήσει σε κανένα σημείο του αγώνα το θετικό αποτέλεσμα.

     

    Β’ Εθνική Βορράς

    Τα αποτελέσματα-18η αγωνιστική

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής είναι τα εξής :

    Ερμής Λαγκαδά – Γέφυρα 84-63
    Χαλκηδόνα – Φίλιππος Βέροιας 68-61
    Έσπερος Λαμίας – Αγρίνιο 72-65
    Στρατώνι – Φάρσαλα 83-80
    Φαίακας – Μαχητές-Πειραματικού 62-59
    Μακεδονικός – Νίκη Βόλου 72-57
    Ελευθερούπολη – Ίκαροι Σερρών 50-77

     

    Β’ Εθνική Βορράς

    Η βαθμολογία-18η αγωνιστική

    Η Βαθμολογία (Σε 18 Αγώνες):
    1. Ανατόλια 33 (16-1)*
    2. Ελευθερούπολη 30 (12-6)

    3. Αγρίνιο 30 (12-6)
    4. Ερμής Λαγκαδά 28 (10-8)
    5. Φίλιππος Βέροιας 28 (10-8)
    6. Χαλκηδόνα  27 (9-9)
    7. Μαχητές-Πειραματικού 27 (9-9)
    8. ΧΑΝΘ 26 (9-8)*
    9. Νίκη Βόλου 26 (8-10)
    10. Έσπερος Λαμίας 26 (8-10)
    11. Φαίακας Κέρκυρας 26 (8-10)
    12. Φάρσαλα 25 (7-11)

    13. Στρατώνι 25 (7-11)
    14. Γέφυρα 25 (7-11)
    15. Ίκαροι Σερρών 24 (6-12)
    16. Μακεδονικός 23 (5-13)

    *Έχουν έναν αγώνα λιγότερο

     

    Β’ Εθνική Βορράς

    Η Επόμενη Αγωνιστική (19η, 24/02)
    ΧΑΝΘ – Ερμής Λαγκαδά
    Γέφυρα – Χαλκηδόνα
    Φίλιππος Βέροιας – Έσπερος Λαμίας
    Φάρσαλα – Φαίακας Κέρκυρας
    Μαχητές-Πειραματικού – Μακεδονικός
    Ίκαροι Σερρών – Νίκη Βόλου
    Ελευθερούπολη – Ανατόλια

     

    Comments are closed.