Bookmarks

    Δύσκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Α.Ο.Κ. στο γήπεδο της Χρυσούπολης αφού έκαμψε με επιτυχία το εμπόδιο του Κεραυνού Πέρνης με σκορ (0-2) και ατενίζει με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία το υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση της ανόδου.

     

    Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη έπαιξε με αποφασιστικότητα, οι παίκτες του έδειξαν ωριμότητα και την απαιτούμενη αγωνιστική πειθαρχία και φυσιολογικά ήρθε η πολύτιμη νίκη για την ομάδα του Α.Ο.Κ. η οποία την διατηρεί στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

     

    Έπαιξε με πάθος και πολύ δύναμη

    Ο Α.Ο.Κ. μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη επέβαλλαν το ρυθμό τους. Μάλιστα το γρήγορο γκολ του Βαλαβανόπουλου έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους «Αργοναύτες» οι οποίοι συνέχισαν να κρατάνε την τύχη του αγώνα στα πόδια τους παίζοντας με σωστή τακτική, έξυπνα, επιδίωξαν να κρατήσουν το μηδέν στην εστία του Δήμιζα αλλά και να πετύχουν και άλλα τέρματα. Είναι γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ. έχασε ευκαιρίες να φτάσει περισσότερο άνετα στη νίκη απέναντι την ομάδα του Κεραυνού η οποία το πάλεψε, και προσπάθησε με το ομαδικό πνεύμα που τη διακρίνει να κόψει βαθμούς από τους φιλοξενούμενους. Βέβαια να τονιστεί ότι ο βαρύς αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Χρυσούπολης από την βροχή που προηγήθηκε δεν βοήθησε τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων να παίξουν ποιοτικό ποδόσφαιρο αλλά παρά τις γηπεδικές συνθήκες που επικρατούσαν Καβάλα και Πέρνη έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη δίκαια έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη νικηφόρου αποτελέσματος και μάλιστα πολύτιμου κόντρα σε έναν δυνατό και σκληροτράχηλο αντίπαλο.

     

    Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 5’ όταν ο Γαβριηλίδης με δυνατό σουτ έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα να καταλήξει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Πέρνης. Στο 14’ ο Α.Ο.Κ. ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ όταν ο Γιατσβίνοβις κέρδισε τις κόντρες μέσα στην μεγάλη περιοχή του Κεραυνού, στην εξέλιξη της φάσης κάτοχος της μπάλας έγινε ο Βαλαβανόπουλος ο οποίος με συρτό αριστερό σουτ διαμόρφωσε το (0-1). Στο 28’οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά την εστία της Καβάλας αλλά το δυνατό και πολύ φιλόδοξο σουτ του Μπαντάνη έστειλε την μπάλα λίγο άουτ ενώ στο 43’ οι «Αργοναύτες» έχασαν μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρμα τους όταν από το μισό μέτρο ο Γαβριηλίδης κυρίως λόγω του συνωστισμού των ποδοσφαιριστών δεν κατάφερε να προωθήσει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.. Στο 63 ο Α.Ο.Κ. κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε απευθείας ο Γιατσβίνοβιτς αλλά με εντυπωσιακό τρόπο ο τερματοφύλακας της Πέρνης Ψάρας σε ετοιμότητα, εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Η απάντηση για τον Κεραυνό ήρθε στο 65 αλλά το διαγώνιο σουτ του Χαλπέτη έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το δοκάρι του Δήμιζα και στο 85’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Λάσπατζη. Αλλά στο 86’ σε μία αντεπίθεση ο Α.Ο.Κ. διπλασίασε τα τέρματα του όταν από την έξοχη πάσα του Λίτσκα, ο Μαρκόπουλος αφού πέρασε και την αντίσταση του αντίπαλου τερματοφύλακα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-2).

     

    Εντυπωσιακός ήταν ο κόσμος του Α.Ο.Κ.

    Βέβαια εκείνο το οποίο πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι το ότι οι καβαλιώτες φίλαθλοι έκαναν κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή της παρουσία τους στο γήπεδο της Χρυσούπολης. Περίπου 400 καβαλιώτες φίλαθλοι δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα πολύ όμορφη στο γήπεδο της Χρυσούπολης έχοντας πολύ μεγάλη συμβολή στην κατάκτηση της νίκης των «Αργοναυτών».

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής στον αγώνα της 15ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, μεταξύ του Κεραυνού Πέρνης και του Α.Ο.Κ. ήταν ο ρέφερι Άγγελος Αγγελάκης της Ε.Π.Σ.Μακεδονίας με βοηθούς, τους Νικόλαο Τυριακίδη και Αναστάσιο Φράγκο από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Κεραυνός Πέρνης (Γιάννης Μαλαματάς): Ψάρας, Μπαντάνης, Μπουλγούρας, Μαρκάκης (81’ Γεωργιάδης), Κωνσταντάρας, Παυλίδης, Χατζηκυριάκου, Τσάκωνας (76’ Τζιβανόπουλος), Λάσπατζης, Χαριτίδης (60’ Χαλπέτης), Κωστόπουλος.

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης):  Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Μπλιός (89’ Θωμαϊδης), Ψάλτης, Βαλαβανόπουλος (73’ Λίτσκας), Γιατσβίνοβιτς (86’ Τόσκας), Μαρκόπουλος (89’ Μαλαμίδης).

     

    Comments are closed.