Bookmarks

    Στο ντέρμπι κόντρα στον Ορφέα Ξάνθης που ήταν μόνο στα χαρτιά, ο Α.Ο.Κ. στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» πήρε το «τρίποντο» που ήθελε με σκορ (2-0) για την 6η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Μία νίκη πέρα για πέρα δίκαιη για την ομάδα της Καβάλας η οποία ήταν ανώτερη από τον αντίπαλο της και με δύο τέρματα στην επανάληψη πήρε αυτό που ήθελε.

     

    Γεγονός είναι ότι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη πέρασε με τον πλέον ανώδυνο τρόπο την ήττα σοκ μέσα στη Χρυσούπολη και έχοντας πολλά αποθέματα, ψυχικά και αγωνιστικά έφτασε πολύ δίκαια στην κατάκτηση της νίκης. Μία νίκη η οποία θα δώσει φτερά στον Α.Ο.Κ. για μία καλύτερη συνέχεια.

     

    Κυρίαρχος ήταν ο Α.Ο.Κ.

    Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη από την αρχή του αγώνα διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και παίζοντας καθαρά επιθετικό ποδόσφαιρο, άσκησε σημαντική πίεση στην εστία του Ορφέα Ξάνθης. Κυρίως από τα πλάγια, είτε με οργανωμένες επιθέσεις είτε με μεγάλες σέντρες προσπάθησαν οι παίκτες του Α.Ο.Κ. να φέρουν την μπάλα στην αντίπαλη εστία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να πετύχουν κάποιο γκολ. Η ανωτερότητα έναντι της ομάδας της Ξάνθης ήταν εμφανής, ήταν χαρακτηριστική μεταξύ δύο ομάδων που έδειξαν δύο εντελώς διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα στον χλοοτάπητα του «Ανθή Καραγιάννη». Με τον Α.Ο.Κ. δηλαδή να έχει το ρόλο του πρωταγωνιστή και με τον Ορφέα Ξάνθης σε ρόλο «κομπάρσου» αν και πρωτοπόρος. Και αυτό διότι οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, με στόχο να μην δεχθούν γκολ και προς την κατεύθυνση αυτή έκαναν τα πάντα για να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους. Δυνατή και σκληρή άμυνα, κλειστό παιχνίδι, πιεστική άμυνα, καθυστερήσεις όταν χρειάζονταν και μία απόθεση για «τουρισμό» σε γενικές γραμμές,  λόγω της τακτικής της ομάδας της Ξάνθης και ενδεικτικό είναι το ότι ελάχιστα απειλήθηκε η εστία της Καβάλας. Συμπερασματικά να τονιστεί ότι ο Α.Ο.Κ. άξιζε να πάρει την πολυπόθητη γι’ αυτόν νίκη κόντρα στον Ορφέα Ξάνθης ο οποίος με την εμφάνιση του, δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής λόγω της σκοπιμότητας που διέκρινε τους παίκτες του.

     

    Το χρονικό του ντέρμπι

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 23’ από τους «Αργοναύτες» όταν ο Μαρκόπουλος πλασαρίστηκε έξυπνα στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Ορφέα Ρούφος μπλόκαρε την μπάλα σε μία πολύ επικίνδυνη στιγμή για την ομάδα του. Στο 36΄ο Α.Ο.Κ. απείλησε εκ νέου όταν ο Μαρκόπουλος με σουτ υποχρέωσε τον Ρούφο να επέμβει αποτελεσματικά και να σώσει την εστία του. Στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου ο Τορομανίδης με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από τα δοκάρια της Καβάλας και στο 61’ το σουτ του.Μαυρόπουλου Λ., μπλόκαρε την μπάλα ο Δήμιζας. Αλλά στο 72’ ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε στο σκορ όταν από το φάουλ που εκτέλεσε ο Ζέρης, ο Μαρκόπουλος με υποδειγματική καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το (1-0). Ένα γκολ το οποίο έξαλλα πανηγυρίστηκε από τους παίκτες του Α.Ο.Κ., τον πάγκο του και τους καβαλιώτες φιλάθλους. Στο 83΄ο Μαυρόπουλος Λ. άφησε την ομάδα του παίκτη λιγότερο λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε, με 2η κίτρινη. Στο 87’ ο Α.Ο.Κ. «ζευγάρωσε» τα τέρματα του όταν ο Βαλαβανόπουλος έπιασε σουτ, ακολούθησε το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Ρούφου για να διαμορφωθεί το (2-0).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, μεταξύ του Α.Ο.Κ. και του Ορφέα Ξάνθης ήταν ο ρέφερι ο διαιτητής Σάββας Σιδηρόπουλος της Ε.Π.Σ. Έβρου που ήταν πολύ ελαστικός υπέρ των φιλοξενούμενων, με βοηθούς του, τους Μάριο Γκιόση (Ε.Π.Σ. Θράκης και Παναγιώτη Τερζόπουλο (Ε.Π.Σ. Έβρου). Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ.: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης (86’ Βοσνιάδης), Κασμερίδης, Τουμανίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος (70’ Βαλαβανόπουλος), Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Γεμιστός (59’ Τσούτσης), Γιατσίνοβιτς (88’ Τόσκας).

     

    Ορφέας Ξάνθης (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τααμπάζ, Κατρανίτσας, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Μπουτακίδης, Τορομανίδης (70’ Καραγκιόζης Ι.), Ξαντινίδης (77’ Λαζαρίδης), Χαλήλ (60’ Χιντ Ιμέρ), Πασχαλάκης.

    Comments are closed.