Bookmarks

    Η εχθρική και ανεκδιήγητη διαιτησία του Σερραίου διαιτητή Απόστολου Τζουμαλάκη καθώς και η απαράδεκτη φιλοξενία των παραγόντων του Άρη Αβάτου είχε να αντιμετωπίσει ο Α.Ο.Κ. στην αναμέτρηση που έδωσε στο παλιό γήπεδο της Ξάνθης, ήταν οι βασικοί παράγοντες οι οποίοι επηρέασαν την απόδοση των παικτών του Παύλου Δερμιτζάκη και οδήγησαν τους «Αργοναύτες» σε νέα απώλεια και στην ισοπαλία με (0-0).

     

    Έτσι είναι θέμα χρόνου η διοίκηση του Α.Ο.Κ. να προχωρήσει σε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας κυρίως για τη διαιτησία αφού πριν καλά καλά έχει ξεκινήσει ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής το κακό έχει παραγίνει σε βάρος του Α.Ο.Κ. ο οποίος την ερχόμενη-4η αγωνιστική υποδέχεται στο ντέρμπι τον Πανσερραϊκό χωρίς τους τιμωρημένους από κόκκινες κάρτες Τσούτση και Γεμιστό. Τυχαίο….; Καθόλου θεωρούμε.

     

    Εχθρική διαιτησία από τις Σέρρες

    Ο Α.Ο.Κ. ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη πήραν από πολύ νωρίς τον αέρα του αγώνα και με οργανωμένες επιθέσεις πίεσαν την εστία του Άρη Αβάτου. Ο Α.Ο.Κ. είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από τον αντίπαλο του, έβγαινε μπροστά κυρίως από τα πλάγια και έδειξε τις επιθετικές αρετές του και άξιζε να πάρει το πολυπόθητο νικηφόρο αποτέλεσμα παρά το ότι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη από το 42’ έπαιξε με παίκτη λιγότερο. Γεγονός είναι ότι ο Α.Ο.Κ. είχε να αντιμετωπίσει την εχθρική διαιτησία του Σερραίου ρέφερι Απόστολου Τζουμαλάκη ο οποίος ήταν προκλητικότατος σε βάρος της ομάδας της Καβάλας. Από την άλλη πλευρά ο Άρης Αβάτου έδειξε κάποια καλά στοιχεία μόνο κατά διαστήματα, διαθέτοντας παίκτες έμπειρους αλλά δεν απείλησε επί της ουσίας την εστία του Δήμιζα.

     

    Πολλά παράπονα από την φιλοξενία

    Παράλληλα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι φίλαθλοι της ομάδας της Καβάλας έκαναν πολύ αισθητή την παρουσία της στο γήπεδο της Ξάνθης αφού περισσότεροι από 300 καβαλιώτες έκαναν επιβλητική την παρουσία τους. Βέβαια τα παράπονα που υπήρξαν από πλευράς τω διοικούντων του Α.Ο.Κ. και των φιλάθλων του, είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένα από την προκλητική στάση των παραγόντων του Άρη Αβάτου. Μάλιστα πριν  από την έναρξη του ματς υπήρξε και μεγάλη ένταση αφού άλλα συμφώνησε η διοίκηση του Άρη Αβάτου με την αντίστοιχη του Α.Ο.Κ., τόσο για τις τιμές των εισιτηρίων όσο και για το που θα καθίσουν οι φίλαθλοι της ομάδας της Καβάλας και άλλα έγιναν στην πράξη σε βάρος των φιλάθλων των «Αργοναυτών», οι οποίοι να υπογραμμιστεί ότι καθυστέρησαν να μπούνε στο παλιό γήπεδο της Ξάνθης περισσότερο από μισή ώρα από την έναρξη του παιχνιδιού.

     

    Το χρονικό του ματς

    Στο 35’ είχαμε μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Α/Ο/Κ. με τον Ζερη ενώ να σημειωθεί ότι στο νωρίτερα οι «Αργοναύτες» ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μίλλερ αλλά ο Σερραίος διαιτητής κ. Τζουμαλάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Όμως στο 42’ η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη κλήθηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο αφού ο Γεμιστός αντίκρυσε τη 2η κίτρινη κάρτα για θέατρο και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια. Μία απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παραγόντων της Καβάλας και ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με 6’ καθυστέρησης. Στην επανάληψη η αποβολή του Γεμιστού άλλαξε τα σχέδια της τεχνικής ηγεσίας του Α.Ο.Κ. που προσπάθησε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε ένα 45λεπτο χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Στο 81’ είχαμε την πολύ μεγάλη φάση για τον Αρη Αβατου με τον Σαρηγιαννιδη αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ από κοντά χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της γειτονικής αναμέτρησης του Άρη Αβάτου με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Απόστολος Τζουμαλάκης της Ε.Π.Σ. Σερρών και βοηθοί του οι συμπατριώτες του, Χρήστος Κρυωνάς και Αχιλλέας Αναστασιάδης. Πάντως να τονιστεί ότι η διαιτησία από τις Σέρρες ήταν εχθρική για τον Α.Ο.Κ.. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Άρης Αβάτου (Γιώργος Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας, Ψεματάς, Μίλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Σιχλοιμίρης, Δόντσος, Κοτόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Λαζαρίδης.

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζερης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (76’ Μπαρέττας), Ψάλτης (71 Κέρθι), Γεμιστός, Γιατσίνοβιτς, Βαλαβανόπουλος (67’ Αδαμάκης).

    Comments are closed.