Bookmarks

  Για πραξικοπηματική αναδιάρθρωση που παραβιάζει ευθέως τον ΚΑΠ καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΠΟ για εξυπηρέτηση των συμφερόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και πως η επιχειρούμενη αναδιάρθρωση οδηγεί στη βέβαιη καταστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων και των πρωταθλημάτων.

   

  H αναδιάρθρωση αντιμετωπίζεται από τους παράγοντες των ομάδων της Γ’ Εθνικής ως «ξαφνικός θάνατος», αφού όποιες ομάδες ανέβουν θα είναι απλά και πάλι στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, όποιες παραμείνουν θα πέσουν μια κατηγορία και όσες υποβιβαστούν στα τοπικά θα πέσουν ουσιαστικά δυο κατηγορίες.

  Για τον λόγο αυτόν πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων 16 ομάδων της Βόρειας Ελλάδας που μετέχουν στη Γ’ Εθνική. Εκεί σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Metrosport ελήφθη η απόφαση για ένα σκληρό κείμενο – ψήφισμα, που αντιτίθεται στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση, ενόψει της Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 25 Οκτωβρίου.

  Το κείμενο του ψηφίσματος μόνο από την Θράκη και φέρονται να υπογράφουν οι τρεις ομάδες της Ξάνθης (Άρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης) αλλά όχι και οι ΠΑΟΚ Κοσμίου και Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Οι Γιάννης Μπόσβελης, Χρήστος Μουρτζάνος και Νεκτάριος Αμποβιανίδης βρέθηκαν από πλευράς Ξάνθης στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε. Μάλιστα να τονίσουμε ότι δεν υπογράφεται από καμία από τις 4 ομάδες από το νομό Καβάλας που στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

   

  Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:

  -«Όπως γνωρίζετε, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας έχει ήδη ξεκινήσει, χωρίς οι συμμετέχουσες ομάδες να τελούν σε γνώση όλων των αγωνιστικών όρων που σύμφωνα με το ισχύον Αθλητικό Δίκαιο, τους νόμους και τους κανονισμούς που πρέπει να διέπουν την διοργάνωση ενός αξιόπιστου, φερέγγυου, δικαίου και άρτια οργανωμένου πρωταθλήματος.

  Συγκεκριμένα με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης της ΕΠΟ και κατά παράβαση του ΚΑΠ έγιναν δεκτές οι μονομερείς ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού με κύκλους της SUPER LEAGUE για την αιφνίδια αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ,χωρίς να συνυπολογισθούν οι αλυσιδωτές παρενέργειες σε ολόκληρη την εθνική πυραμίδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

  Για πρώτη φορά έχει ξεκινήσει πρωτάθλημα, με προκήρυξη πλήρη από αστερίσκους και παραπομπές και με ουσιαστικές ελλείψεις όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων και την τύχη τους στα φετινά Πρωταθλήματα.

  Η προκήρυξη του πρωταθλήματος μας στα άρθρα 14 και 15 περί προβιβασμού και υποβιβασμού δεν καθορίζει επακριβώς την θέση των ομάδων μας μετά την επικύρωση της βαθμολογίας αλλά κατά παγκόσμια πρωτοτυπία ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Γ’ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE.

  Είναι αδιανόητο να εξαρτάται το αγωνιστικό μέλλον των ομάδων μας από αόριστα και αδιαφανή κριτήρια δήθεν αναλογικότητας με τους αριθμούς που θα αποφασιστούν για την FOOTBALL LEAGUE.

  Και αν ισχύσει η φημολογούμενη αναδιάρθρωση είναι βέβαιη η καταστροφή όλων των ομάδων και όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

  Αναμένεται να τιναχθεί στον αέρα το φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, καθώς οι πρώτες ομάδες ουσιαστικά δεν θα ανέβουν κι όσες υποβιβασθούν θα χάσουν δύο κατηγορίες.

  Οι αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ελήφθησαν ερήμην των ομάδων μας αλλά και των ΕΠΣ, καθώς η ΕΠΟ απέφυγε να οργανώσει μία ανοικτή διαβούλευση.

  Η ΕΠΟ δυστυχώς άγεται και φέρεται από τα μεγάλα συμφέροντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που εκλέγει την συντριπτική πλειοψηφία της διοίκησης της.

  Η παρούσα Ε.Ε. της ΕΠΟ ανέχεται προκλητικές αντικαταστάτες και παράνομες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού.

  Η επιχειρούμενη πραξικοπηματική αναδιάρθρωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου παραβιάζει ευθέως τον ΚΑΠ που στο άρθρο ρητά προβλέπει οτι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση ισχύει από την μεθεπόμενη περίοδο και βεβαίως την ίδια ακριβώς jus cogens διάταξη του άρθρου του Ν.2725/1999!

  Κατά την συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ την 25.10.2018 πρόκειται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την συμπλήρωση των εκκρεμών προκηρύξεων.

  ΕΠΕΙΔΗ η συνολική αναδιάρθρωση επαγγελματικού κι ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι νομικά ανυπόστατη, καθώς εκτός του οτι αντίκειται στο ισχύον Αθλητικό Δίκαιο, Ομοσπονδιακό και Δημόσιο, δεν ερείδεται σε νεότερο αθλητικό νόμο,

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

  Και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μας

  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την επιχειρούμενη παράνομη αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής κατηγορίας,
  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ως αντικειμενη στον ΚΑΠ και στο Νόμο την προκήρυξη του πρωταθλήματος μας,
  ΚΑΛΟΥΜΕ την ΕΠΟ κατά την επικείμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, να μην προβεί στην αναδιάρθρωση, άλλως να αναστείλει την εφαρμογή της μέχρι την μεθεπόμενη περίοδο κι αφού προηγηθεί ανοικτή διαβούλευση με τα σωματεία μας, σε αντίθετη περίπτωση
  ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα ζητήσουμε παροχή εννόμου προστασίας από το Διαιτητικό Δικαστήριο και κάθε άλλο αρμόδιο δικαστήριο.

   

  Από την παρούσα συγκέντρωση εξουσιοδοτήθηκε ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ αποτελούμενη από τα εξής Σωματεία :

  Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ – ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ
  Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΙΛΙΔΗΣ
  Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ – ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ

   

  ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:

  ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

  ΑΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ

  ΠΑΟ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΜΙΝΩΝ

  ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

  ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ

  ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ

  ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

  ΑΚΑΔ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

  ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

  ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑΣ

  ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

  ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ

  ΒΕΡΟΙΑ

  ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

  ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

   

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΚΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018.

   

  Comments are closed.