Bookmarks

    Σε ένα παιχνίδι με πολύ πάθος, ένταση και δύναμη όπως άλλωστε αναμένονταν, ο Α.Ο.Κ. στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» έχασε με (0-2) από τον Αετού Ορφανού με το τελικό αποτέλεσμα να αδικεί πέρα για πέρα την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη.

     

    Οι «Αργοναύτες» ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους, δημιούργησε και έχασε  αρκετές ευκαιρίες με την ομάδα του Αετού να φτάνει στη νίκη με δύο γκολ που σημείωσε και από κει και πέρα οι εύκαιρες που δημιούργησε στην εστία της Καβάλας ήταν λίγες.

     

    Πάθος δύναμη και πολύ «ξύλο»

    Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, παρά μόνο το γόητρο ήταν το κίνητρο  για τις δύο ομάδες, εντούτοις, η αναμέτρηση είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Πάθος, πολύ δύναμη, πολλές προσωπικές μονομαχίες και αρκετά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα από τους παίκτες του Αετού Ορφανού τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις ήταν με προκλητικό τρόπο. Δηλαδή το παιχνίδι είχε αρκετό «ξύλο». Σε αγωνιστικό επίπεδο ο ρυθμός του αγώνα ήταν σε καλά σε γενικές γραμμές επίπεδα. Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη είχαν καλύτερη κυκλοφορία των κινήσεων, επιχείρησαν οργανωμένα να απειλήσουν την εστία του Τοπαλίδη, το έκαναν αρκετές φορές αλλά βρήκαν απέναντι τους τον τερματοφύλακα του Αετού Ορφανού και άξιζαν να «γευτούν» τη χαρά κάποιων τερμάτων και της νίκης βέβαια. Από την άλλη πλευρά ο Αετός Ορφανού έπαιξε πολύ έξυπνα, με αποφασιστικότητα, η τακτική της ομάδας του Δημήτρη Σίτσα με καλές μονάδες στο ρόστερ του, είχε πάθος και δύναμη…. σε προκλητικό και υπερβολικό βαθμό. Με τους παίκτες του να υπερβάλλουν κάποιες φορές και να διαταράσσουν και να αδικούν τις σχέσεις που πρέπει να διατηρούν δύο ομάδες που προέρχονται από τον ίδιο νομό αλλά και τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται το συγκρότημα του Αετού Ορφανού.

    Γενικότερα να σημειώσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. που έπαιξε ψυχωμένα, άξιζε πιο πολύ να πάρει το «τρίποντο», με βάση τις ευκαιρίες που έχασε και βέβαια με βάση το αγωνιστικό πρόσωπο που είχαν οι δύο ομάδες.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα καταγράφεται στο 5’με τον Παπαδόπουλο να εκτελεί φάουλ, τον Πάλλα να πιάνει εντυπωσιακό γυριστό και εξίσου εντυπωσιακή ήταν η επέμβαση του Τοπαλίδη που έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 13’ ο Α..Ο.Κ. απείλησε εκ νέου, όταν ο Ντουρτμιές αλλά σε ετοιμότητα και πάλι ο Τοπαλίδης έδιωξε την μπάλα. Και ενώ ο Α.Ο.Κ. πίεζε, στο 31’ σε μία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ο Τσεπάγια Γ. με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής της Καβάλας έγραψε το (0-1), με τον σκόρερ να είναι εριστικός στον πανηγυρισμό του, απέναντι στους φιλάθλους του Α.Ο.Κ.. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 47’ ο Α.Ο.Κ. έχασε εντυπωσιακή ευκαιρία όταν ο Ψαλτης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Αλιατιδης έπιασε καρφωτή κεφαλιά και πάνω στη γραμμή ο Παυλίδης αποσόβησε σίγουρο γκολ. Στο 60’ ο Α.Ο.Κ. θα χάσει νέα εύκαιρα με τον Πάλλα να αστοχεί από πλάγια και καλή θέση. Αλλά στο 63’ οι φιλοξενούμενοι «ζευγάρωσαν» τα τέρματα τους με τον Δουμάνη ο οποίος από κοντά με σουτ έγραψε το (0-2). Στην εκπνοή του αγώνα ο Κάμπατζης που ήταν προκλητικός γιατί τα είχε με τον πάγο  του Α.Ο.Κ. αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και ο Α.Ο.Κ. μείωσε στο 93’ σε (1-2) με το αυτογκόλ του Μαυρομμάτη μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Παπαδόπουλο.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ., με τον Αετό Ορφανού ήταν ο Ενγκίν Κιγιτζή της Ε.Π.Σ. Ε.Π.Σ. Ξάνθης και βοηθοί του, οι Χουσεϊν Κουλά και Αναστάσιος Χατζημωυσιάδης από την ίδια ένωση. Μπροστά τους, οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω  συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Παγκάκης, Ηλιάδης, Λυμπεράκης (38’ Σέχου), Παυλίδης, Αλιατίδης, Ψάλτης Παπαδόπουλος, Ντουρτμές(78’ Χατζηκυριακού), Αδαμάκης (59’ Ξόμπλιος), Πάλλας, Βαλαβανόπουλος.

     

    Αετός Ορφανού (Δημήτρης Σίτσας): Τοπαλίδης, Παυλίδης, Κάμπατζης, Κωσταντινίδης, Μαυρομμάτης, Καραγιαννίδης, Ελέζι, Τζαμπέγια Φ., Τσαπέγια Γ. (73’ Σαββατιανός), Δουμάνης (89’ Μήττας), Δούμπλατζης  (38’ Μαυρίδης), (59. Ζαρωτιάδης).

     

    Comments are closed.