Bookmarks

    Το γειτονικό ντέρμπι με πολλές συγκινήσεις, πάθος και δύναμη μεταξύ του Α.Ο.Κ. και του Νέστου, για την 8η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.δεν ανέδειξε τελικά νικητή αφού το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο (0-0). Ένα αποτέλεσμα το οποίο σίγουρα αδικεί τους “Αργοναύτες” οι οποίοι δεν πήραν αυτό που άξιζαν,δηλαδή τη νίκη.

    Έγινε ένα ματς ,ντερμπι με πάθος και δύναμη, το οποίο ΄χάλασε ο Εβρίτης διαιτητής Βασίλειος Σιμίδης που έκανε πολλά και τραγικά λάθη σε βάρος του Α.Ο.Κ..

    Πολλές και δυνατές ήταν οι μονομαχίες

    Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν ματς τακτικής, κλειστό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Οι προσωπικές μονομαχίες έδωσαν και πήραν, κάποιες φορές αντιαθλητικές, σε ένα δυνατό ματς με την μπάλα όμως να ανεβοκατεβαίνει από τη μία μεγάλη περιοχή στην άλλη. Δείγμα της διάθεσης που έδειξαν οι παίκτες τόσο του Α.Ο.Κ. όσο και του Νέστου να τρέξουν αλλά και να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Οι φάσεις είχαμε μπροστά και στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές αλλά όσες έγιναν, οι πιο πολλές από τους γηπεδούχους δεν έβρισκαν στόχο κυρίως διότι οι άμυνες ήταν καλοστημένες. Βέβαια θα πρέπει να σταθούμε στον χαρακτήρα που είχε το παιχνίδι και αυτός ήταν του ντέρμπι, με πάθος, πολύ πείσμα και αρκετό άγχος. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη ήταν καλύτεροι από τους αντίστοιχους του Νέστου, κυνήγησαν τη νίκη με πάθος, με πιο πολλές αξιώσεις, απείλησαν περισσότερο κόντρα στο Νέστο που έδειξε ότι τον ενδιέφερε περισσότερο η ισοπαλία.

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του γειτονικού ντέρμπι σημειώθηκε στο 13΄όταν το σουτ του Παπαδόπουλο, ο Αθανασίου μπλόκαρε την μπάλα. Η μεγάλη φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στο 28′. Τότε ο Βαλαβανόπουλος από θέση βολής υποχρέωσε τον Αθανασίου σε έξοχη επέμβαση και στην εξίλιξη της φάσης, ο Ρομπέρ πιάνει νέο σουτ από κοντά, ακολουθεί η προβολή αυτοθυσίας του Χούσινετς και ως “απομηχανής Θεός” ο Αθανασίου με υπερένταση απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Στο 48′ το σουτ του Κοβάτση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και στο 70′ ο διαιτητής αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στον Α.Ο.Κ. στην ανατροπή του Βαλαβανόπουλου από τον Χούσινετς. Στο 83′ ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Αλιατίδη, την πρώτη για θέατρο , τη δεύτερη για άγνωστο λόγο.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής στο γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο.Κ. και του Νέστου ήταν ο Βασίλειος Σιμίδης της Ε.Π.Σ. Έβρου και βοηθοί του, οι συμπατριώτες του Λάμπρος Διαμαντής και Παναγιώτης Τερζόπουλος. Και οι τρεις με λάθη σε βάρος της ομάδας της Καβάλας και κάποια από αυτά ήταν τραγικά. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Α.Ο.Κ. Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης:): Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Μπλιός, Αδαμάκης, Ρομπέρ, (70′ Χατζηκυριάκου) Βαλαβανόπουλος.

    Νέστος (Σάββας Καρυπίδης): Αθανασίου, Μπαντάνης, Φραγκούλης, Χούσενιτς, Ναουμίδης, Λαδάκης, Τσανακτσόγλου (67′ Αρετάς), Τσάκωνας, Κρολ (87′ Κρολ), Παπαδόπουλος (83. Παυλακάκης), Κοβάτσης (77′ Μιχαηλίδης).

    Comments are closed.