Bookmarks

    Τα όνειρα του Α.Ο.Κ. για νίκη μέσα στην Ξάνθη κόντρα στον Ορφέα «πνίγηκαν» στην κακοκαιρία που επικρατούσε στη γειτονική πόλη και μετά την πολύ μέτρια εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη οι οποίοι έδειξαν ελάχιστα θετικά στοιχεία, η ήττα με (1-0) ήρθε φυσιολογία για τους «Αργοναύτες».

     

    Το παιχνίδι ήταν καλό σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν στη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Η κακοκαιρία που επικρατούσε σίγουρα έπαιξε αρνητικό ρόλο ώστε οι δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο αλλά αυτό το οποίο πρέπει να επισημάνουμε είναι το ότι αυτό που έλειπε από τους παίκτες της Καβάλας ήταν το πάθος και η δύναμη. Δύο στοιχεία τα οποία απουσίαζαν από τους «Αργοναύτες» με αποτέλεσμα ο Α.Ο.Κ. να μην πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα ματς το οποίο μπορούσε και έπρεπε να είχε κερδίσει. Σίγουρα η ήττα και μάλιστα από τον Ορφέα Ξάνθης, προκάλεσε τον προβληματισμό και την απογοήτευση εντός και εκτός των αποδυτηρίων αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα πρέπει να συνέλθουν.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 23’ όταν από την λάθος εκτίμηση του του Δήμιζ, ο Πασχαλάκης κλέβει τη μπάλα, αλλά μπροστά σε κενή εστία δεν καταφέρει να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας της Καβάλας. Στο 34’ είχαμε την ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ/ όταν ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος έπιασε σουτ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ και να μην απειλεί ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα  Ρούφο. Στο 36’ ο Ορφέας θα απειλήσει εκ νέου τον Α.Ο.Κ., με τον Χακή Τζαμπάζ να φεύγει μόνος του από τη δεξιά πτέρυγα, να κάνει το σουτ και να αναγκάζει τον Δήμιζα σε νέα μεγάλη απόκρουση. Στο 43’ η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη πετυχαίνει γκολ με σκόρερ τον Βαλαβανόπουλο, αλλά ο δεύτερος βοηθός διαιτητή υποδεικνύει τον επιθετικό  των «Αργοναυτών» σε θέση οφσάιντ με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται. Αυτή ήταν και η τελευταία καλύτερη στιγμή για το α’ ημίχρονο ενώ στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 53’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ. Τότε ο Πασχαλάκης έβγαλε μια σέντρα, η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στον Χαλήλ Ιμπράμ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την έξοδο του Δήμιζα, τον κρέμασε υποδειγματικά και διαμόρφωσε το (1-0).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Ορφέα Ξάνθης με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Νίκος Τεβεκέλης της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας με βοηθούς του, τους συμπατριώτες του,  Νικόλαο Τσιότσιο και Αναστάσιο Φράγκο. Μπροστά του οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Τοραμανίδης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Μαλαδένης, Χαλήλ Ιμπράμ, Πασχαλάκης, Μπουνταγκίδης, Χιντ Ιμέρ.

     

    Α.Ο.Κ.: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Σέχου, Ψάλτηςς, Παπαδόπουλος, Μπλιος, Αδαμάκης, Ρομπέρ,  Βαλαβανόπουλος.

    Comments are closed.