Bookmarks

    Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (αριθμός συνεδρίασης 2, 28/8/2017) προχώρησε στη ματαίωση του αγώνα μπαράζ που είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 29/8/2017 μεταξύ των σωματείων ΓΣ Δόξα Δράμας και Καραϊσκάκης ΑΕ, για την κάλυψη της κενής θέσης στη Β’ Εθνική Επαγγελματική Κατηγορία (Football League) μετά την έκδοση της υπ’ αριθμόν 86/2017 αποφάσεως του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

    Η EΠΟ την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από την απόρριψη της προσφυγής του Πανελευσινιακού από στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προχώρησε στον για την προσεχή Τρίτη ορισμό του αγώνα μπαράζ Καραϊσκάκης – Δόξα Δράμας για άνοδο στη Football League, σε συνέχεια απόφασης της προηγούμενης διοίκησης, προκειμένου να καλυφθεί η κενή θέση που υπάρχει λόγω της αποχώρησης του Αγροτικού Αστέρα.

    Όμως στο σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου, αναφέρεται ότι ισχύει ο ΚΑΠ του 2016 στον οποίο δεν προβλέπεται διαδικασία συμπλήρωσης κενής θέσης στο πρωτάθλημα της Football League.

    Όσον αφορά στον ΚΑΠ του 2017 το σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου αναφέρει ότι καλύπτει το κενό που υπήρχε στον προηγούμενο, για τη διαδικασία συμπλήρωσης των κενών θέσεων, αλλά προσθέτει ότι η αναδρομική εφαρμογή του είναι «μη σύννομη» και «ανεπίτρεπτη».

    Το σκεπτικό έχει ήδη γίνει γνωστό και τη Δευτέρα 28/8 αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις σχετικά με την τέλεση του αγώνα – μπαράζ από ομάδες που θεωρούν ότι έχουν «έννομο συμφέρον» και ερμηνεύουν την απόφαση ως «απαγορευτική» της τέλεσης του αγώνα μπαράζ.

    Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας βασίζεται στην απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, το σκεπτικό της οποίας βασίζεται στον ΚΑΠ του 2016, όπου δεν επιτρέπει την κάλυψη κενών θέσεων στη Football League. Πιθανότατα το νέο πρωτάθλημα της Football League να διεξαχθεί με 17 ομάδες, όσες δηλαδή έχουν δηλώσει συμμετοχή.

    Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ:

    «Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (αριθμός συνεδρίασης 2, 28/8/2017) προχώρησε στη ματαίωση του αγώνα μπαράζ που είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 29/8/2017 μεταξύ των σωματείων ΓΣ Δόξα Δράμας και Καραϊσκάκης ΑΕ, για την κάλυψη της κενής θέσης στη Β’ Εθνική Επαγγελματική Κατηγορία (Football League) μετά την έκδοση της υπ’ αριθμόν 86/2017 αποφάσεως του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ».

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Δόξα Δράμας ετοιμάζεται να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας ώστε να ισχύσει ο νέος ΚΑΠ και να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις στη Football League.

     

    Comments are closed.