Bookmarks

    Τις Ειδικές Προκηρύξεις των εθνικών κατηγοριών βόλεϊ της αγωνιστικής περιόδου 2017-18 έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και όσον αφορά την Α2 Γυναικών χρειάζεται πάνω από όλα αυτοσυγκέντρωση και ησυχία για να μπορέσει να την καταλάβει κάποιος με την πρώτη ανάγνωση.

    Για τον 1ο υπο-όμιλο του βορρά, στον οποίο θα παίξει ο νεοφώτιστος Α.Ο. Καβάλα, ισχύουν τα εξής:

    Α’ Φάση: Οι 8 ομάδες παίζουν με σύστημα «πουλ» (πρωτάθλημα 2 γύρων/ 14 αγωνιστικές με βαθμολογία). Το πρόγραμμα θα βγει από την κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 4 Αυγούστου. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Οι ημερομηνίες: 21 Οκτωβρίου (1η αγων.), 28 Οκτωβρίου (2η αγων.), 4 Νοεμβρίου (3η αγων.), 11 Νοεμβρίου (4η αγων.), 18 Νοεμβρίου (5η αγων.), 25 Νοεμβρίου (6η αγων.), 2 Δεκεμβρίου (7η αγων.), 9 Δεκεμβρίου (8η αγων.), 16 Δεκεμβρίου (9η αγων.), 23 Δεκεμβρίου (10η αγων.), 13 Ιανουαρίου (11η αγων.), 20 Ιανουαρίου (12η αγων.), 27 Ιανουαρίου (13η αγων.), 3 Φεβρουαρίου (14η αγων.).

    Β’ Φάση: Οι πρώτες 4 της α’ φάσης θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα 2 γύρων με βαθμολογία ενώ το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιπες 4 ομάδες. Ανάλογα με τη θέση που θα έχουν καταλάβει στην α’ φάση, θα ξεκινήσουν με τους εξής βαθμούς:

    Γκρουπ για θέσεις 1-4 Γκρουπ για θέσεις 5-8
    1η θέση: 4 βαθμοί 5η θέση: 4 βαθμοί
    2η θέση: 3 βαθμοί 6η θέση: 3 βαθμοί
    3η θέση: 2 βαθμοί 7η θέση: 2 βαθμοί
    4η θέση: 1 βαθμός 8η θέση: 1 βαθμός

    Οι ημερομηνίες είναι οι εξής: 17 Φεβρουαρίου (1η αγων.), 24 Φεβρουαρίου (2η αγων.), 3 Μαρτίου (3η αγων.), 10 Μαρτίου (4η αγων.), 17 Μαρτίου (5η αγων.), 24 Μαρτίου (6η αγων.).

    Οι ομάδες που θα τερματίσουν 1η και 2η θα προκριθούν στη Γ’ Φάση.

    Η ομάδα που θα τερματίσει 6η θα δώσει αγώνα κατάταξης με την 6η του 2ου υπο-ομίλου του βορρά (31 Μαρτίου ή 1 Απριλίου). Η νικήτρια θα μείνει στην κατηγορία ενώ η ηττημένη θα υποβιβαστεί αν πέσει από την Pre League γυναικών μια ομάδα που ανήκει στην ΕΣΠΑΑ, την ΕΣΠΕΔΑ, την ΕΣΠΕ Πελοποννήσου ή την ΕΣΠΕ Κρήτης και μία που ανήκει στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης ή την ΕΣΠΕ Κεντρικής Ελλάδας.

    Γ’ Φάση: Για τις θέσεις 1-4 του βορρά θα γίνει Final-4 το διήμερο 31 Μαρτίου-1 Απριλίου, σε ουδέτερη έδρα ή στην έδρα μίας εκ των φιναλίστ (αν υπάρξει συμφωνία). Θα μετέχουν 4 ομάδες, δηλαδή οι δύο πρώτες από κάθε βόρειο υπο-όμιλο. Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση θα κατακτήσει την άνοδο στην Pre League γυναικών.

    Υποβιβασμός: Υποβιβάζονται σίγουρα οι ομάδες που θα καταλάβουν την 7η και την 8η θέση στον 1ο υπο- όμιλο του βορρά. Η 6η θα μείνει στην κατηγορία αν υποβιβαστούν από την Pre League δύο ομάδες της νότιας Ελλάδας (ΕΣΠΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, ΕΣΠΕ Κρήτης). Θα υποβιβαστεί αν πέσουν από την Pre League δύο ομάδες της βόρειας Ελλάδας (ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, ΕΣΠΕ Κεντρικής Ελλάδας) και θα δώσει μπαράζ με την 6η του 2ου υπο-ομίλου του βορρά αν από την Pre League πέσουν μία και μία.

    Υπενθυμίζεται ότι οι όμιλοι της Α2 γυναικών για την περίοδο 2017-18 έχουν ως εξής:

    Νότιος όμιλος

    Βόρειος όμιλος

      1ος υπο-όμιλος 2ος υπο-όμιλος
    Αγία Παρασκευή Ελπίδα Αμπελοκήπων ΑΣΚ Λαγκαδά
    Αμαζόνες Ν. Ερυθραίας Ναύαρχος Βότσης ΕΟ Σταυρούπολης
    Άρτεμις Κορυδαλλού Νέα Γενιά Ασβεστοχωρίου ΠΑΟΚ
    Ένωση Βύρωνα Νίκη Αλεξανδρούπολης ΑΣ Γιάννενα
    Ηλιούπολη Νέα Βύσσα Ασκληπιός Τρικάλων
    Κύδων Χανίων ΑΟ Καβάλας ΕΑ Λάρισας
    Μεσσηνιακός Αρχέλαος Κατερίνης ΓΣ Νίκαιας Λάρισας
    Ποσειδώνας Λουτρακίου Μ.Α. Γιαννιτσών  
    ΟΠ Ρεθύμνου    

    Comments are closed.