Bookmarks

    Μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια, 2008, η διοργάνωση “Δαβιτζόγλεια 2017” στη μνήμη του Ευθύμιου Δαβιτζόγλου, πρωταθλητή στη σφυροβολία, επανήλθε και μάλιστα ως αγώνας γκραν πρι των εγχώριων διοργανώσεων στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” παρουσία πλήθος κόσμου και στέφθηκε με επιτυχία.

    Να σημειώσουμε ότι οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου (22/7) στο δημοτικό στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” της Καβάλας και συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από συλλόγους της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού (σ.σ. η άλτρια στο τριπλούν Τόρι Φράνκλιν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), με στόχο να κατακτήσουν το όριο για την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού, που θα γίνει τον Αύγουστο στο Λονδίνο, ή να προσθέσουν μία ακόμα αγωνιστική εμπειρία, όπως βέβαια αθλητές και αθλήτριες των συλλόγων της Καβάλας.

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι έγινε μία καλή αρχή στην συνδιοργάνωση του Δήμο Καβάλας και του ΣΕΓΑΣ, σε μία από κοινού προσπάθεια η οοπία στέφθηκε με επιτυχία. Οι βάσεις πλέον μπήκαν και τα επόμενα χρόνια, τα “Δαβιτζόγλεια” μπορούν να εξελιχθούν σε μία διοργάνωση υψηλού και διεθνούς επιπέδου. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, του Γυμναστικού Συλλόγου Κερατέας, ήταν η αθλήτρια που ξεχώρισε, αφού κατάφερε να πετύχει τη βολή, που αναζητούσε εδώ και καιρό. Η έμπειρη δισκοβόλος είχε καλύτερη βολή στα 61,53 μέτρα, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και της έδωσε το “εισιτήριο” συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η προηγούμενη καλύτερη ατομική της επίδοση, ήταν 61,40μ. Και σημειώθηκε στις 6 Ιουνίου 2015.

    Από την άλλη πλευρά να τονίσουμε ότι η Κύπρια, Νεκταρία Παναγή, έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο μήκος, με άλμα στα 6,66μ. Και φαίνεται πως θα πάρει μία θέση στην 32άδα που οδηγεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Καλός αγώνας έγινε και στο μήκος των ανδρών, με τον Τάσο Γαλαζούλα, του συλλόγου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, να κατακτά την 1η θέση με άλμα στα 7,85μ. Στο ύψος ο Κώστας Μπανιώτης, της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, δεν ξεπέρασε τα 2,23μ. και κατέλαβε τη 2η θέση με επίδοση 2,20μ και με΄τα από πολλά χρόνια έμεινε εκτός Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Νικητής ήταν ο Κύπριος Βασίλης Κωνσταντίνου, με άλμα πάνω από τα 2,28 μέτρα. Ο Δημήτρης Πατσουκάκης, του Ολυμπιακού Πειραιώς, νίκησε στο επί κοντώ με 5,40μ., ενώ η Γρηγορία Κεραμιδά, του Α.Ο. “Δρομέας” Βάρης, στα 100μ. με χρόνο 11.53.

    Τέλος να τονίσουμε ότι ο Παναγιώτης Τριβυζάς, του Ολυμπιακού Πειραιώς, ήταν νικητής στα 100μ. με χρόνο 10.42 και στα 200μ. με χρόνο 20.78. Ο Κώστας Δουβαλίδης, του Σ.Κ.Α. Δράμας, επικράτησε στα 110μ. Με εμπόδια κάνοντας χρόνο 13.71 και ο Κώστας Νάκος, του Γ.Σ. Τρικάλων, στα 400μ. με εμπόδια με χρόνο 53.09.

    Comments are closed.