Bookmarks

    Στον μεγάλο τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ η ομάδα «οδοστρωτήρας» της κατηγορίας, η πολύ εύστοχη από την περιφέρεια με 9 τρίποντα, ο ΓΣ Ελευθερούπολη; μετά το κύπελλο κατέκτησε αήττητο; και το πρωτάθλημα των ανδρών απέναντι στο μαχητικό Δημοκρίτειο Κομοτηνής με 68-58 και τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική.

     Ήταν μία επικράτηση δικαιότατη για την ομάδα του Κ. Παπαδόπουλου και κυρίως, η νίκη και η άνοδος στη Γ’ Εθνικής αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση μιάς επίπονης προσπάθειας που καταβλήθηκε μία ολόκληρη χρονιά, από τη διοίκηση του ΓΣ Ελευθερούπολης, τα μέλη της τεχνικής της ηγεσίας, τους παίκτες αλλά και τον κόσμο της και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μία τεράστια προσπάθεια πέρα για πέρα άξια συγχαρητηρίων για την συλλογικότητα της.

    Ανώτερος ήταν ο ΓΣΕ

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα της Ελευθερούπολης ξεκίνησε δυνατά προηγήθηκε 6-0 και 17-4  στο 7′ με το Δημοκρίτειο να μειώνει σε 19-14 στο τέλος του δεκαλέπτου με καλάθι του Στασινόπουλου και 19-16 στο ξεκίνημα  με τον Ρυακιωτάκη. Ενα σερί όμως για τους Καβαλιώτες έκανε το 30-19 στο 15′  με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 42-25 με τον Βοϊβατόπουλο.

    Στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε στο +19 για την Ελευθερούπουλη και εκεί πλέον όλα έδειχναν ότι είχαν κριθεί, με το Δημοκρίτειο με καλή άμυνα να μειώνει στο φινάλε της τρίτης περιόδου με τρίποντο του Ζολώτα σε 54-42. Στο ξεκίνημα της 4ης και τελευταίας περιόδου το Δημοκρίτειο μείωσε στο -8 (54-46) με τρίποντο του Ιωσηφίδη και κάπου εκεί ξέσπασαν επεισόδια στις κερκίδες και είχαμε διακοπή και έντασης στις κερκίδες. Να σημειωθεί ότι μετά τη δεκάλεπτη διακοπή με τρίποντο του Οικονομάκη οι Κομοτηναίοι μείωσαν στο 38′ σε 62-56, αλλά κυρίως με βολές οι Καβαλιώτες έδειξαν ψυχραιμία και κράτησαν το αήττητό τους επικρατώντας 68-58 με βολές του κορυφαίου Βοϊβατόπουλου που πέτυχε συνολικά 18 πόντους.  Από το Δημοκρίτειο ο Ιωσηφίδης είχε επίσης 18 με τέσσερα τρίποντα, με το παιχνίδι παρά τα επεισόδια στις κερκίδες να ολοκληρώνεται σε καλή ατμόσφαιρα με αγκαλιές ανάμεσα στις δύο ομάδες.

    Δεκάλεπτα: 19-14, 42-25 (ημίχρονο), 54-42, 68-58 (τελικό αποτέλεσμα)

    Διαιτητές: Μπήτης, Ρουκάς, Μπακάλης

    ΓΣ Ελευθερούπολης (Παπαδόπουλος Κ.): Μουλλάκης 4 (1), Στυλίδης 18 (2), Ρότσας 6 (2), Κωνσταντάρας, Αδαμόπουλος 14 (2), Απαζίδης 6 (2), Παπαδόπουλος Λ. 2, Λαζαρίδης, Βοϊβατόπουλος 18

    Δημοκρίτειο Κομοτηνής (Δόλωμα): Φραντζεσκάκης, Στεφανίδης, Γιαννακόπουλος 4, Πολίτης, Νταγιάντης, Μπούντας 6, Ζολώτας 3 (1), Ιωσηφίδης 18 (4), Ρυακιωτάκης 6, Στασινόπουλος 7, Οικονομάκης 8 (1)

    Ένταση και μικροεπεισόδια στον μεγάλο τελικό

    Από ένταση και μικροεπεισόδια σημαδεύθηκε ο μεγάλος τελικός του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στις εξέδρες του «Φίλιππος Αμοιρίδης», με μίνι συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς της Ελευθερούπολης και του Δημοκριτείου και τους παίκτες να εμφανίζονται ψυχραιμότερη και να ανεβαίνουν στις κερκίδες για να σταματήσουν οι εντάσεις.  Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της 4ης περιόδου όταν πήρε τάιμ άουτ ο ΓΣ Ελευθερούπολης. Πίσω από τον πάγκο της ομάδας της Καβάλας βρίσκονταν οπαδοί του Δημοκριτείου, οι οποίοι κάτι έλεγαν στον πάγκο. Από την απέναντι κερκίδα, όταν το είδαν αυτό, κινήθηκαν απειλητικά προς τους φοιτητές κάποιοι οπαδοί της Ελευθερούπολης. Στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» οι κερκίδες είναι κυκλικές και έτσι οι μεν έφτασαν πολύ εύκολα στους δε. Το αποτέλεσμα ήταν να πιαστούν στα χέρια ορισμένοι. Ανέβηκαν στην κερκίδα οι παίκτες της Ελευθερούπολης και ο πάγκος του Δημοκριτείου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όπως είναι φυσιολογικό, υπήρξε διακοπή στον αγώνα μέχρι να έρθει αστυνομία.


    Comments are closed.