Bookmarks

    Το γειτονικό ντέρπι της Χρυσούπολης ανάμεσα στο Νέστο και τον Α.Ο.Κ. κρίθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ομάδα του Δημήτρη Μαγκαφίνη να παίρνει την σπουδαία νίκη με ανατροπή με σκορ (3-2), σε ένα παιχνίδι δραματικό, με πολλές συγκινήσεις και καλό θέαμα.

    Δύναμη και πάθος και ανατροπή

    Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές είχε ρυθμό, ήταν δυνατό, με την μπάλα να παίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμές και με τις δύο ομάδες να προσπαθούν με οργανωμένες κυρίως προσπάθειες να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το ότι τα νέα πρόσωπα στις ενδεκάδες των δύο ομάδων μάλλον δεν επηρέασαν την συνοχή στην απόδοση τόσο της ομάδας του Νέστου όσο και του Α.Ο.Κ. με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι καλό με τις συγκινήσεις πολλές σε όλο το 90λεπτο. Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, με πάθος, δύναμη και αποφασιστικότητα από τις δύο ομάδες που προσπάθησαν για την κατάκτηση του “τρίποντου”. Από την πλευρά της η ομάδα της Καβάλας έπαιξε έξυπνα, με σωστή τακτική και σίγουρα ο Άγγελος Διγκόζης παρά την ήττα που έμεινε ευχαριστημένος από τους παίκτες του, έβγαλε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα από τα πολλά νέα μεταγραφικά αποκτήματα που χρησιμοποίησε.

    Το χρονικό του αγώνα

    Στο 21′ ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε στο σκορ όταν από τα αριστερά έβγαλε παράλληλη σέντρα η μπάλα πέρασε από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Νέστου, κατέληξε στο νέο μεταγραφικό απόκτημα, Ζυγκιρίδη ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ από το ύψος της αντίπαλης περιοχής με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το (0-1). Στο 35′ ο Νέστος έφερε το παιχνίδι στα ίσια όταν από το φάουλ του Μενίκου ο Κωνσταντινίδης με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το (1-1). Όμως στο 39′ ο Α.Ο.Κ. πήρε εκ νέου “κεφάλι” στο σκορ. Ο Κυριακίδης εκτέλεσε φάουλ, ακολούθησε η λάθος εκτίμηση της μπάλας από τον τερματοφύλακα του Νέστου Σουμουλίδη και από κοντά ο Ζυγκιρίδης για 2η φορά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων και έγραψε το (1-2). Στο 51′ ο Μενίκου εκτέλεσε κόρνερ και ο Τουμανίδης στην προσπάθεια του να ααπομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Αθανασίου για να διαμορφωθεί με αυτογκόλ το (2-2) και στο 74′ με φάουλ ο Μενίκου σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας. Στο 93′ ο Μενίκου από τους καλύτερος του Νέστου εκτέλεσε φάουλ, ο Κωνσταντινίδης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά ο Κωνσταντινίδης νίκησε τον Αθανασίου για να διαμορφώσει το τελικό (3-2).

    Oι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Νέστου με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Σάββας Σιδηρόπουλος από την Ένωση Έβρου με βοηθούς του, τους κ.κ. Κίτσο και Τερζόπουλο από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες έπαιξαν ως εξής:

    Νέστος Χρυσούπολης (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Σουμουλίδης, Καζαντζίδης, Μαρκάκης (81′ Μπουλγούρας), Παυλακάκης, Κωνσταντινίδης, Ντερτιλής, Λάσπατζης, Βαλαβανόπουλος, Κοντογιάννης (32′ Φαμπιόλ), Μενίκου, Μιχαλάκης (86′ Τσάκωνας).

    Α.Ο.Κ. (Άγγελος Διγκόζης): Αθανασίου, Κεφαλάς (91′ Μπρούτζος), Κυριακίδης, Τέλος, Τουμανίδης, Σταματόπουλος, Ζυγκιρίδης, Μπαντάνης, Μπλιός (65′ Πτηνόπουλος), Παναγιωτόπουλος (77′ Τζιτζιφάκος), Λίτσκας.

    Comments are closed.