Bookmarks

    Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Μάκης Ψωμιάδης έφυγε από τη ζωή. Ήταν 5 Ιανουαρίου 2016 όταν τον πρόδωσε η καρδιά του και ο ξαφνικός θάνατος του “σκόρπισε” τη θλίψη στην αθλητική κοινωνία της Καβάλας αλλά και σε όλο το Πανελλήνιο.

    Ήταν το πρόσωπο που έφερε τα πάνω κάτω στην ομάδα της Καβάλας η οποία επί των ημερών της οικογένειας Ψωμιάδη διέπρεψε στα “σαλόνια” του Ελληνικού ποδοσφαίρου και αποτελούσε με τους παίκτες αναγνωρισμένης και παγκόσμιας κλάσης που διέθετε το φόβητρο όλων των ομάδων.

    Τον πρόδωσε η καρδιά του

     

    Ειδικότερα να σημειώσουμε ότι στις 5 Ιανουαρίου 2016 έφυγε από τη ζωή μία από τις πιο χαρακτηριστικές και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του αθλητισμού, του lifestyle και του επιχειρηματικού κόσμου. Ο λόγος για τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος προδόθηκε ξημερώματα των Θεοφανίων του 2016 από την καρδιά του και εντοπίστηκε από τον γιο του στην οικία του. Να σημειωθεί ότι ο 61χρονος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ελπίς» έπειτα από έμφραγμα.  Η κηδεία του Μάκη Χωμιάδη έγινε το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.


    Επιχειρηματίας, παράγοντας του ποδοσφαίρου, γαλαντόμος, bon viveur, ακροβατούσε τις περισσότερες φορές. Κοιτούσε στα μάτια τους δικαστές δηλώνοντας «είμαι καθαρός και κρυστάλλινος, ο Θεός το γνωρίζει».

    Ο Μάκης Ψωμιάδης έπλεξε γύρω από τη ζωή του ένα μύθο που δύσκολα θα καταρριφθεί. «Μάκαρο» ή «αγαπούλα» τον αποκαλούσαν οι δικοί του άνθρωποι. Η οικογένειά του τον υπεραγαπούσε, όπως οι πολλοί κοντινοί του φίλοι και συνεργάτες… Η φήμη του είχε φτάσει και στο εξωτερικό με τα διεθνή μέσα να χαρακτηρίζουν τον γιο του ιερέα ως «σχεδόν συμβολική φιγούρα» για την Ελλάδα της κρίσης. Οι ιστορίες για τον Μάκη Ψωμιάδη είναι ατελείωτες, είτε κινούνται στο φως είτε στο σκοτάδι. Από τις τελευταίες του εικόνες, εκείνη στα δικαστήρια της Ευελπίδων το 2011. Όταν, αδυνατισμένος και αξύριστος δήλωνε στις κάμερες «είμαι πολιτικός κρατούμενος»… αφήνοντας για μία ακόμη φορά τους πάντες άφωνους. Τέλος να θυμίσουμε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης γεννήθηκε το 1955 στην Καβάλα.

    Comments are closed.