Bookmarks

    Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε ο Α.Ο.Κ. το απόγευμα της Τετάρτης (25/1), αφού ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του Καμπανιακού με σκορ (4-0). Ήταν ένα ευχάριστο απόγευμα για τους “Αργοναύτες” οι οποίοι αξιοποιώντας την ανωτερότητα τους πήραν το “τρίποντο” το οποίο σίγουρα θα έχει θετικές προεκτάσεις για την εξέλιξη του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

    Έφεραν τον άνεμο της αισιοδοξίας

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι το ότι τα πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα των “Αργοναυτών” έφεραν τον άνεμο της αισιοδοξίας στην ομάδα της Καβάλας αφού ο Α.Ο.Κ. κόντρα στον Καμπανιακό παρουσίασε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Η σωστή τακτική με την οποία αγωνίστηκε η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη, η καλή κυκλοφορία των κινήσεων που είχε, η διάθεση που είχαν οι παίκτες του για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο σε συνάρτηση με την απλότητα που χαρακτήριζε τις κινήσεις τους, απλούστευσαν την υπόθεση για την κατάκτηση της νίκης. Έτσι ο Α.Ο.Κ. απέναντι σε ένα αξιόλογο σύνολο όπως ήταν ο Καμπανιακός, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτέλεσμα και μάλιστα με σχετικά εύκολο τρόπο. Έτσι την ερχόμενη Κυριακή η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη θα υποδεχθεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία τον ΑΠΕ Λαγκαδά για την 17η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά ο Καμπανιακός είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές στην εστία της Καβάλας χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα.

    Το χρονικό του αγώνα

    Στο 3′ ο Κυζιρίδης με έξοχη κάθετη πάσα βρήκε τον Λίτσκα ο οποίος επιχείρησε μπάσιμο και στη συνέχεια με υποδειγματικό αριστερό σουτ έγραψε το (1-0). Φάση καρμπόν είχαμε και στο 13′ αλλά αυτήν την φορά του διαγώνιο σουτ του Λίτσκα έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καμπανιακού. Στο 19′ ο Κυριακίδης εκτέλεσε κόρνερ και με κεφαλιά ο Παναγιωτόπουλος διαμόρφωσε το (2-0). Στο 50′ από το κόρνερ του Κυριακίδη, ο Τουμανίδης έπιασε κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από τα αντίπαλα δοκάρια και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λίτσκας έπιασε σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Καμπανιακού Μπόϊκος εξουδετέρωσε με τα πόδια τον κίνδυνο. Στο 60′ ο Λίτσκας δύο φορές μέσα από την μεγάλη περιοχή του Καμπανιακού, με τα δυνατά σουτ που έπιασε υποχρέωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε ισάριθμες εξαιρετικές επεμβάσεις και στο 65′ ο Α.Ο.Κ. πέτυχε ένα ακόμη τέρμα. Πιο συγκεκριμένα ο Κυριακίδης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Παναγιωτόπουλος με κεφαλιά διαμόρφωσε το (3-0), με το 2ο προσωπικό τέρμα που σημείωσε. Στο 80′ ο Υψηλλός εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι της Καβάλας. Στο 85′ ο Υψηλός έπιασε σουτ αλλά ο Συριτούδης σε ετοιμότητα στην κλειστή του γωνία με ωραία επέμβαση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 88′ ο Κυριακίδης πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ. Πέρασε με επιτυχία την αντίσταση 2 αντιπάλων και με βολέ διαμόρφωσε το τελικό (4-0).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Στην αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τον Καμπανιακό διαιτητής ήταν ο Χρήστος Κακουλίδης της Ε.Π.Σ. Θράκης με βοηθούς του, τους κ.κ. Κωνσταντίνο Καρακασίδη και Μάριο Γκιόση από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Α.Ο.Κ. (Άγγελος Διγκόζης): Συριτούδης, Τέλλος, Τουμανίδης, Σταματόπουλος, Παναγιωτόπουλος (83′ Τζιττζιφάκος), Μπλιός (71′ Ζαρωτιάδης), Λίτσκας, Κεφαλάς, Κυριακίδης, Ζυγκερίδης, Κυζιρίδης (68′ Καλλιβωκάς).

    Καμπανιακός (Γιάννης Κερλίδης): Μπόϊκος, Παπάζης, Αλμπάνης (46′ Λεφίδης), Πανούσης, Ραγκαβίνας, Ασλαμπάλογλου, Μητσικόπουλος, (71′ Αριζάνης) Στεφανίδης, Προβατίδης (75′ Ντάρτζαλης), Υψηλός, Μπάλιος.

    Ενός λεπτού σιγή για τον Απόστολο Χατζησάββα

    Πριν από τον αγώνα, η Διοικούσα Επιτροπή του Α.Ο.Κ., το ποδοσφαιρικό τμήμα, οι φίλαθλοι απέδωσαν φόρο τιμής στον φροντιστή της ομάδας Απόστολο Χατζησάββα ο οποίος πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή ενώ άπαντες άφησαν από ένα λουλούδι στο αγαπημένο σημείο που καθόταν ο Απόστολος Χατζησάββας στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”. Να σημειώσουμε ότι ο προπονητής του Α.Ο.Κ. Άγγελος Διγκόζης αλλά και ο ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Κυζιρίδης μετά το τέλος του αγώνα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου αφιέρωσαν τη νίκη στον Απόστολο Χατζησάββα.

    *** Εκτός αποστολής του Α.Ο.Κ. ήταν ο τερματοφύλακας Νάσος Αθανασίου που είναι άρρωστος όπως και ο Μιχάλης Μπαντάνης ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και θα επανεμφανιστεί στον αγώνα με τον ΑΠΕ Λαγκαδά στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”.

    Comments are closed.