Bookmarks

    Επιστολή-καταγγελία 4 μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Καβάλας σε βάρος του προέδρου της τοπικής ένωσης Χαράλαμπου Ευσταθιάδη και του ταμία Γιάννη Βαμβακά είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την παρουσία ελεγκτών στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής πριν από κάποιους μήνες προκειμένου να να διενεργήσουν τους ελέγχους που τους ζητήθηκε.

    Η επιστολή-Καταγγελία

    Αναλυτικά η επιστολή-Καταγγελία αναφέρει τα εξής:

    -“ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

    Αποκαλύφθηκε, μετά από 8 μήνες, το ψέμα του νυν προέδρου της ΕΠΣ Καβάλας όσο αφορά στο αναμενόμενο πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για τον έλεγχο που έγινε τον Απρίλιο στην Ένωση μας, την περίοδο 2006-2015.

    Όλο αυτό το διάστημα, ο πρόεδρος, με το έγγραφο που είχε μοιράσει στα μέλη της γενικής συνέλευσης του καλοκαιριού άφηνε να εννοηθεί ότι οι ορκωτοί λογιστές παρέδωσαν τα «συμπεράσματα» του ελέγχου στην ΕΠΟ και όποιος ήθελε πληροφόρηση μπορούσε να απευθυνθεί εκεί!!!!! Έχοντας την στήριξη και τις συμβουλές της αποπεμφθείσας-από την UEFA-διοίκηση της ΕΠΟ έριχνε εκεί την ευθύνη.

    Δυστυχώς γι’ αυτόν, όμως, σήμερα υπάρχει στην ΕΠΟ η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που διόρισε η UEFA, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα που υποβάλλαμε με επιστολή μας στις 18-11-2016 και αποκαλύφθηκε ότι έλεγχος στην ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ δεν έγινε ΠΟΤΕ, διότι δεν βρέθηκε αρχείο από το 2006 και έως το 2012. Μας κοινοποιήθηκε μάλιστα το “ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ” , που συντάχθηκε στις 4 Απριλίου 2016 (!!!!!!), το οποίο έχει υπογραφές από τους δύο ορκωτούς ελεγκτές, τον ΠΡΟΕΔΡΟ και ΤΑΜΙΑ της Ένωσης μας και είναι το μοναδικό παραστατικό που παραδόθηκε προς την ΕΠΟ.

    Ερωτώνται λοιπόν ο πρόεδρος και ο ταμίας της ΕΠΣΚ:

    Γιατί δεν ενημερώθηκε το Δ.Σ. γι’ αυτήν την εξέλιξη αλλά περιπαίζαμε τα μέλη του όλο αυτό το διάστημα ρίχνοντας τις ευθύνες στην ΕΠΟ??.

    Γιατί στην γενική συνέλευση του ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 σε έγγραφο που διανεμήθηκε από τον Πρόεδρο, προς τους συμμετέχοντες παράγοντες των ομάδων μας, μεταξύ άλλων εντελώς ξεδιάντροπα και εγγράφως η ευθύνη μη δημοσίευσης του πορίσματος επιρρίπτεται πάλι στην ΕΠΟ;

    Γιατί δεν διεξήχθη έλεγχος για την περίοδο 2013-2015 που υπήρχαν ΒΙΒΛΙΑ & ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ, μια περίοδο που αφορά καθαρά την δικιά του θητεία ως Πρόεδρος (όπως αρχικά ήθελε ο πρόεδρος); Γιατί τότε οι ορκωτοί λογιστές ήταν δύο μέρες στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας; Επί δύο μέρες έδιναν μόνο συμβουλές;

    Ερωτώνται ο πρόεδρος & ο ταμίας της ΕΠΣΚ μήπως αυτό είχε σχέση με τον πανικό που διακατείχε τον ταμία μας τις ημέρες που ήταν στην ΚΑΒΑΛΑ οι ορκωτοί ελεγκτές και με τον μετέπειτα εφησυχασμό του.

    Τι έχει λοιπόν σήμερα να πει ο πρόεδρος στον Καβαλιώτη παράγοντα που κορόιδευε και παραπλανούσε έως σήμερα.

    Αναρωτιόμαστε αν τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που στηρίζουν ακόμη τον πρόεδρο, γνώριζαν γι’ αυτήν εξέλιξη και από πότε???

    Εμείς πάντως έχουμε να του πούμε ότι, πρωταρχικός μας στόχος είναι με ενέργειες μας να απαντηθούν όλα τα παραπάνω ώστε να σβήσει κάθε σκιά που πλανάται πάνω από την Ένωση μας, και όποιοι με τις ενέργειες τους την ζημίωσαν θα αναλάβουν και τις ευθύνες τους, με οποιοδήποτε κόστος.

    ΥΣ ( Εκτός και εάν ξαναπεράσει «τυφώνας» από τα γραφεία της ΕΠΣΚ και καταστρέψει και τα υπόλοιπα παραστατικά !!)”.

     

    Με τιμή:

    Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Σουφλέρης,

    Παναγιώτης Ηλιάδης, Τάσος Στεφανίδης

    Το «Πρακτικό αυτοψίας αρχείου της ΕΠΣ Καβάλας»

    Σήμερα, ημέρα Δευτέρα 4 -4-2016 και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας, οι κάτωθι υπογράφοντες, εκ μέρους της ΣΟΛ α.ε.ο.ε. οι ελεγκτές α) Ορκωτός Ελεγκτής, Παντελής Φρίμας και β) Βοηθός Ορκωτός Ελεγκτής Μελπομένη Καλιακάτσου μεταβήκαμε προς έλεγχο της διαχείρισης της Ε.Π.Σ. Καβάλας για την περίοδο 1.1.2006 έως 31.12.2015, λόγω της συμμετοχής μας στην επιτροπή της ΕΠΟ,

    εκ μέρους της ΕΠΣ Καβάλας α) ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Ευσταθιάδης και β) ο ταμίας κ.Ιωάννης Βαμβακάς.

    διαπιστώσαμε ότι το αρχείο των παραστατικών καθώς και τα βιβλία που μας επιδείχθηκαν, ευρέθησαν κατεστραμμένα και ακατάλληλα για κάθε έλεγχο.

    Κατά δήλωση των υπευθύνων της ΕΠΣ Καβάλας το αρχείο αυτό αφορούσε χειρόγραφα βιβλία και παραστατικά της περιόδου 2008-2012 ενώ το αρχείο της περιόδου 1.1.2006 έως 2008 δεν ανευρέθηκε.

    Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο έλεγχος της διαχείρισης της ΕΠΣ Καβάλας για την περίοδο 1.1.2006 έως 31.12.2015 που ζητήθηκε δεν είναι δυνατόν να διενεργηθεί και οι ελεγκτές περιορίστηκαν μόνο σε συμβουλευτικές υπηρεσίες της οργάνωσης του λογιστηρίου της ΕΠΣ Καβάλας και στην αντιμετώπιση διαχειριστικών θεμάτων που απασχολούν την Ένωση.

     

    Comments are closed.