Bookmarks

    Μπροστά σε άδειες κερκίδες, με κάκιστη την ψυχολογία ο Α.Ο.Κ. για τη β’ φάση του κυπέλλου της Γ’ Εθνικής, και μέσα σε αποδοκιμασίες στο παγωμένο “Ανθή Καραγιάννη” στη διαδικασία των πέναλτι Αλμωπό Αριδαίας με (3-4) αφού η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξαν (0-0).

    Οι φιλοξενούμενοι για περίπου 40 λεπτά στην κανονική διάρκεια και 30′ στην παράταση έπαιξαν με παίκτη λιγότερο αλλά αυτό δεν το εκμεταλεύτηκαν οι παίκτες της Καβάλας ενώ να υπογραμμίσουμε ότι η προσέλευση των φιλάθλων ήταν η μικρότερη που παρατηρήθηκε εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, η εικόνα ήταν αρνητικότατη, αφού με το ζόρι 1Ο0 καβαλιώτες φίλαθλοι παρακολούθησαν την πολύ μέτρια αναμέτρηση.

    Μέτριο θέαμα και ελάχιστες οι φάσεις

    Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Α.Ο.Κ. σε γενικές γραμμές ήταν κάπως καλύτερος από τον αντίπαλο του αλλά σίγουρα παρουσιάστηκε πολύ επηρεασμένος από τις τελευταίες άσχημες εξελίξεις, κυρίως δε από την απογοήτευση που επικρατεί μέσα στα αποδυτήρια. Ναι μεν διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ήταν επικίνδυνος μόνος στην επανάληψη κάποιες φορές στη διεκδίκηση για τη νίκη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η μετριότατη μάλιστα απόδοση του δεν είχε να κάνει με το εάν τον ενδιάφερε το κύπελλο ή όχι αλλά με το ότι η ομάδα στην παρούσα χρονική περίοδο βρίσκεται σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση. Είναι γεγονός πάντως ότι οι παίκτες του Άγγελου Διγκόζη δεν είχαν μεγάλη διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, τους έλειπε η ωριμότητα, δεν είχαν ψυχολογία και γενικά δεν είχαν καθαρό μυαλό. Ανάλογη βέβαια να τονίσουμε ότι ήταν και η απογοήτευση που επικρατούσε στους λιγοστούς καβαλιώτες φιλάθλους. Το παιχνίδι ήταν μετριότατο, ελάχιστες ήταν οι φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, με τη διάθεση των παικτών και των δύο ομάδων να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, κάτω του μετρίου, σε έναν αγώνα αγγαρεία, αν εξαιρέσουμε λίγα μικρά διαστήματα στην επανάληψη από πλευράς του Α.Ο.Κ..

    Το χρονικό του αγώνα

    Έπρεπε να περάσουν 45′ για να γίνει η πρώτη φάση του αγώνα όταν από την κάθετη πάσα του Παππά, ο Λίτσκας βγήκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα Καραγιαννίδη αλλά το σουτ που έπιασε έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 49′ ο Χάρης Παππάς μόνος του στην αντίπαλη περιοχή έπιασε σουτ αλλά με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα ο τερματοφύλακας Καραγιαννίδης. Στο 54′ ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παπαζούδη για αντικανονικό μαρκάρισμα αφήνοντας την ομάδα του Αλμωπού με 10 παίκτες. Στο 65′ ο Α.Ο.Κ. έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει γκολ όταν οι Παβίσεβιτς και Μπρατσιάνι συνδυάστηκαν άψογα αλλά το σουτ του δεύτερου εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ της Αριδαίας, όπως έγινε και στο 88′ στο δυνατό σουτ του Δέντσα. Στο 100′ το σουτ του Κυριακίδη έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ και στο 110′ το έξυπνο σουτ του Καπνόπουλου εξουδετέρωσε ο Καραγιαννίδης με όμορφο τρόπο σε κόρνερ.

    Η διαδικασία των πέναλτι

    Παπαδόπουλος Γρ. 1-0

    Ελευθεριάδης Λ. 1-1

    Μπάτζιος (άουτ) 1-1

    Καμπάνης απόκρουση Συριτούδη (1-1)

    Σταματόπουλος (2-1)

    Ελευθεριάδης Θ. (2-2)

    Γιαλούσης (3-2)

    Παπασυμεών (3-3)

    Δέντσας απόκρουση Καραγιαννίδη

    Ζαρογιάννης άουτ (3-3)

    Πτηνόπουλος άουτ (3-3)

    Κοβάτσης (3-4)

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του αγώνα κυπέλλου του Α.Ο.Κ. με τον Αλμωπό Αριδαίας ήταν ο Αθανάσιος Δραγούσης της Ε.Π.Σ. Κιλκίς με βοηθούς του, τους κ.κ. Παναγιώτη Κουβαλάκη και Κωνσταντίνο Τσακίρη της Ε.Π.Σ. Δράμας.

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Καβάλα (Άγγελος Διγκόζης): Συριτούδης, Γιαλούσης Κυριακίδης, Μπάτζιος, Παβίσεβιτς (75′ Μπλιός), Παππάς (87′ Παπαδόπουλος), Σταματόπουλος, Δέντσας, Λίτσκας (63′ Πτηνόπουλος), Μπρατσιάνι, Καπνόπουλος.

    Αλμωπός Αριδαίας (Γεώργιος Τυριακίδης): Καραγιαννίδης, Μιχαηλίδης, Παπασυμεών, Ζαρογιάννης, Παπαζούδης, Κοβάτσης, Ελευθεριάδης Θ., Διαμαντίδης (57′ Ελευθεριάδης Γ.), Σιδώρης (78′ Καμπάνης), Ελευθεριάδης Λ., Τσιμτσιρίδης (103′ Μουρατίδης).

    Τα αποτελέσματα της β’ φάσης

    Νέστος Χρυσ.-Καλαμαριά 0-2

    Καβάλα-Αλμωπός Αριδαίας 0-0 κ.δ., 0-0 παρ. 3-4 πεν.

    Ορφέας Ξάνθης Δόξα Προσκυνητών 2-0

    ΑΠΕ Λαγκαδά-Ναόυσα 1-1 κ.δ., 2-1 παρ.

    Comments are closed.