Bookmarks

    Το πρώτο χρυσό μετάλλιο, με την Λεμονιά Γκαϊντατζή και ένα χάλκινο, με τον 15χρονο Γιώργο Πασχαλέρη, κατέκτησε ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καβάλας (Α.Σ.Ε.Α.Κ.), στο 2ο τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας, για μικρές ηλικίες, που διεξήχθη στην όμορφη πόλη των Χανίων.

    Η ομάδα της Καβάλας συναγωνίστηκε με συλλόγους από την πόλη που φιλοξένησε τους αγώνες, τη Φλώρινα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη (οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών ήταν 73). Το τουρνουά έγινε στο άνετο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού, με διοργανωτές τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων, ένα σωματείο με μεγάλη ιστορία και παραγωγή στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τον Δήμο Χανίων και την Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Εκτός από την Λ. Γκαϊντατζή και τον Γ. Πασχαλέρη, από πλευράς Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας συμμετείχαν, ακόμα, οι αθλητές και οι αθλήτριες: Aλαρούπι, Θεοδώρα Ζήσου, Παπαναστασίου, Καλταπανίδης, Γιουρετζίδου, Μιχαηλίδης. Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία ήταν οι ακόλουθοι:

    ΕΦΗΒΟΙ
    1) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), 2) Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών), 3) Γιώργος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας), 4) Ανδρέας Μίντσης (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας).

    ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
    1) Λεμονιά Γκαϊταντζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας), 2) Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), 3) Αθηνά Χατζηπλή (Ο.Α. Χανίων), 4) Στυλιανή Τζαρίδου (Αίας Ευόσμου).

    Επίσης, το περασμένο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου 2016, σε έξι πόλεις της Ελλάδας διεξήχθη το πρώτο μέρος του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, που είναι η σημαντικότερη διοργάνωση στο ετήσιο πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Αλεξανδρούπολη, η Χίος και η Καβάλα, συγκεκριμένα, φιλοξένησαν τις προκριματικές φάσεις που θα αναδείξουν τους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα αγωνιστούν στην τελική φάση (4 και 5 Μαρτίου 2017). Οι αγώνες αφορούν την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Πελοπόννησο, τη Θράκης, την ανατολική Μακεδονία, τη Χίο και την Μυτιλήνη. Συμμετοχή δήλωσαν 434 άνδρες και 138 γυναίκες. Σημειωτέον ότι, οι οκτώ πρώτοι αθλητές και οι έξι πρώτες αθλήτριες από τους τελευταίους πίνακες αξιολόγησης ανδρών-γυναικών, δεν αγωνίζονται στην προκριματική φάση και προκρίθηκαν απευθείας στην τελική φάση. Στον όμιλο της Καβάλας αγωνίστηκαν 37 αθλητές για δύο «εισιτήρια» πρόκρισης από την ανατολική Μακεδονία, τα οποία κέρδισαν οι νεαροί Καβαλιώτες, Αλαρούπι και Πασχαλέρης.
    Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι εγγραφές στον Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καβάλας άρχισαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας, καθημερινά από 17:30 έως 18:30, ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του συλλόγου.

    Comments are closed.