Bookmarks

  Θύμα επίθεσης από άγνωστους έπεσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/11) τα γραφεία του Σ.Φ.Α.Ο.Κ. τα οποία βρίσκονται επί της οδού Φιλελλήνων λίγα μέτρα από το κέντρο της Καβάλας αφού άγνωστοι προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές.

  Πιο συγκεκριμένα γύρω στη μία τα ξημερώματα άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία των γραφείων, πέταξαν μπογιές και έβαψαν τον τοίχο με σπρέι, προκάλεσαν φθορές και υλικές ζημιές εντός και εκτός των γραφείων και έγραψαν συνθήματα υπέρ της Δόξας. Το συμβάν έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά αργότερα από γείτονες οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία. Επί τόπου έσπευσε περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά οι δράστες είχαν τραπή σε φυγή. Λίγο αργότερα στα γραφεία του Σ.Φ.Α.Ο.Κ. έσπευσαν μέλη της διοίκησης των “Γαλάζιων Αργοναυτών” και τα οποία αντίκρισαν ένα ιδιαίτερα προκλητικό θέαμα. Την επόμενη ημέρα έγινε η καταγραφή των ζημιών και αμέσως ξεκίνησε μία προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών.

  Η ανακοίνωση της Διοικούσας του Α.Ο.Κ.

  Η Διοικούσα Επιτροπή του Α.Ο.Καβάλα καταδίκασε με ανακοίνωση που εξέδωσε απερίφραστα την θρασύδειλη επίθεση στα γραφεία του Σ.Φ.Α.Ο.Κ. και στην οποία αναφέρει τα εξής:

  Η Διοικούσα Επιτροπή του Α.Ο.Καβάλα καταδικάζει απερίφραστα την θρασύδειλη επίθεση στα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων της ομάδας μας “Γαλάζιοι Αργοναύτες” τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2016, επισημαίνοντας ότι ότι τέτοιες ενέργειες προσβάλουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Από την πλευρά μας οφείλουμε να καταδικάσουμε την άνανδρη επίθεση με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του Σ.Φ.Α.Ο.Κ.. Απόπειρες τρομοκράτησης στον χώρο της αθλητικής κοινωνίας της Καβάλας δεν πτοούν κανέναν.Θα πέσουν στο κενό‘.

  Η ανακοίνωση της Δόξας Δράμας

  Ανακοίνωση εξέδωσε και η διοίκηση της Δόξας Δράμας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

  -“Ο Γ.Σ.Δόξα Δράμας καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται..Τέτοια φαινόμενα δεν συνάδουν με την φιλοσοφία και της πρακτικές της ομάδας μας και θεωρεί απαράδεκτη την ενέργεια κάποιων ανεγκέφαλων,οι οποίοι έσπασαν την βιτρίνα του συνδέσμου Φίλων της Καβάλας και έγραψαν με σπρέι το όνομα της Δόξας,στοχοποιόντας κατ αυτό τον τρόπο την αγαπημένη μας ομάδα………
  Ο σύλλογος μας δεν έχει κανένα πρόβλημα με το φίλο,γειτονικό σωματείο του ΑΟΚ,με το οποίο είμαστε αντίπαλοι μόνο στα 90 λεπτά ενός ποδοσφαιρικού αγώνα..Απλά αναρωτιόμαστε!!Αυτοί που το έκαναν τι σκοπό είχαν; Πως δεν έγινε κάτι αντίστοιχο,παραμονές του πρόσφατου μεταξύ των δυο ομάδων αγώνα,η τα προηγούμενα χρόνια και έγινε χθες αναίτια,λίγες μέρες πριν από ένα κρίσιμο παιγνίδι της ομάδας της Καβάλας”.

  Η ανακοίνωση της Λέσχης Φιλάθλων

  Από την πλευρά της η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει τα εξής:

  -“Πτωχοί τω πνεύματι…..

  Οι ανόητοι που βανδάλισαν τα γραφεία του ΣΦΑΟΚ προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στο υπό διάλυση Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι ομάδες μας παίζουν σε ερασιτεχνική κατηγορία και πιο πολύ έπρεπε να τους απασχολεί η κατάντια μας και οι αιτίες της. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι Καβαλιώτες έχουν περάσει πάρα πολλά για να καμφθούν από τέτοιες ανοησίες. Τέλος δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα λεφτά που έπεσαν ως μάννα στην ομάδα τους δεν αρκούν για να τους μετατρέψουν αυτομάτως σε νοήμονα όντα”.

  Comments are closed.