Bookmarks

    Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα σήμερα Σάββατο (26/11), με πολλές συγκινήσεις και διακυμάνσεις στο σκορ, το Ηράκλειο στην Κρήτη έκαμψε την αντίσταση της Καβάλα Βκαι υποχρέωσε την ομάδα του Ηλία Μωσαϊδη στην 6η ήττα της στο πρωτάθλημα, αυτήν την φορά με (81-76).

     

    Βέβαια εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι παρά το άγχος που είχαν οι δύο ομάδες για να φτάσουν στη νίκη, έπαιξαν ελεύθερο μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έδειξαν μεγάλα ποσοστά ευστοχίας και ικανοποίησαν με τη διάθεση που έδειξαν για να πάρουν τη νίκη. Η ζυγαριά έγειρε προς την πλευρά των γηπεδούχων γιατί είχαν πιο καθαρό μυαλό σε καθοριστικά σημεία του αγώνα και βέβαια λόγω του ότι έκαναν λιγότερα λάθη. Πάντως να υπογραμμιστεί ότι οι παίκτες της Καβάλας, έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ αλλά ούτε και στο παιχνίδι με το Ηράκλειο δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους.

     

    Μοιρασμένες οι αξιώσεις

     

    Ηράκλειο και Καβάλα, σε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι με μοιρασμένες τις αξιώσεις και στο 5′ το σκορ ήταν ισόπαλο (8-8). Ωστόσο αυτό δεν είχε συνέχεια μιας και οι παίκτες του Ηλιά Μωσαϊδη ήταν αυτοί οι οποίοι επέβαλαν τον ρυθμό τους μέχρι το τέλος της περιόδου, παρουσάστηκαν πιο αποφασισμένοι και με ¨οπλο” τους μία άμυνα εκπληκτική και με επιλογές περισσότερες στην επίθεση, βρέθηκαν να προηγούνται στο τέλος της 1ης περιόδου με (10-17). Η Καβάλα BC ήθελε μία ανάλογη συνέχεια και στις αρχές του δεύτερου δεκάλεπτου ώστε να βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης. Αυτό το κατάφερε βέβαια μέχρι ενός σημείου γιατί μπορεί να πήγε στα αποδυτήρια με 3 πόντους μπροστά στο σκορ αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελε. Στην 2η περίοδο οι παίκτες και των δύο ομάδων έπαιξαν ελεύθερο μπάσκετ, οι άμυνες σε καμιά περίπτωση δεν είχαν την τιμητική τους, οι επιθέσεις του Ηρακλείου και της Καβάλας BC τα πήγαιναν θαυμάσια έχοντας πολλές επιλογές κυρίως στα ελεύθερα σουτ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το α’ ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι (32-55). Το παιχνίδι και στην 3η περίοδο ήταν δραματικό με τις δύο ομάδες ναι μεν να θέλουν να επιβάλουν το ρυθμό τους χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν κάτι σημαντικό στα πρώτα λεπτά της. Οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν να παίξουν ελεύθερο μπάσκετ και στο 28′ η Καβάλα BC συνέχισε να είναι μπροστά όμως με έναν πόντο (51-52). Στα τελευταία δύο λεπτά του 3ου δεκάλεπτου, ήρθαν τα πάνω κάτω λόγω των διαφορών που προέκυψαν σε αγωνιστικό επίπεδο μεταξύ των δύο ομάδων. Η άμυνα των φιλοξενούμενων έκανε πολλά λάθη, είχε αρκετές αδυναμίες, οι παίκτες του Ηρακλείου το εκμεταλλεύτηκαν, ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους και κατά συνέπεια η 3η περίοδος έκλεισε στο +6 για τους γηπεδούχους.(60-54) οι οποίοι άρχισαν να βάζουν τις βάσεις για τη νίκη που ήθελαν τόσο πολύ. Στα τελευταία δεκάλεπτα του αγώνα θα κρίνονταν τα πάντα και για το λόγο αυτό ο Ηλίας Μωσαϊδη; συνέστησε στους παίκτες του, να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφύγουν όσο γίνεται περισσότερο τα λάθη. Το παιχνίδι είχε όπως αναμένονταν τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Έγινε ένα πολύ σπουδαίο δεκάλεπτο με την ομάδα του Ηρακλείου να προσπαθεί να διατηρήσει τη διαφορά και την Καβάλα BC να επιχειρεί να πλησιάσει το σκορ και να το γυρίσει. Όμως η διαφορά δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι πρόσεξαν καλά τις αμυντικές τους υποχρεώσεις, δεν έκαναν λάθη και τελικά πήραν μία σημαντική νίκη με (81-76) ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα της Καβάλας υποχρεώθηκε στην 6η ήττα της, στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

     

    Δεκάλεπτα: 14-17, 32-35, 60-54, 81-76

     

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Βισκαδουράκης): Μαραγκουδάκης, Αθανασιάδης, Παπαδάκης 3, Τσερκιτζόγλου, Μαραγκάκης 6, Πετράκης 16(4), Κουπίδης 25 (5), Λιανός 17(1), Λάτοβιτς 4, Πάλλης 3, Πάνου, Λόλας 7.

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Μωσαΐδης): Αναστασάκης, Μανούσος 9, Μάζουρτσακ 12, Σαβίδης, Ερεβμπενάγκιε 24 (2), Κελαϊδής 15, Κυριακού 6, Κουμλελης 3, Γκέλιος, Μούκας 3, Σκλήβας 4, Μανάκας.

     

    Comments are closed.