Bookmarks

    Το Δημοτικό Στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, μετά τη ριζική αναμόρφωσή του, φοράει τα καλά του και υποδέχεται για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου.


    Πιο συγκεκριμένα
    το Σαββατοκύριακο (2-3/7) 850 περίπου αθλήτριες και αθλητές ηλικίας έως 15 χρονών θα αγωνιστούν στην πόλη μας με στόχο τη διάκριση σε ένα στάδιο το οποίο πλέον με τα έργα υποδομής που έγιναν αποτελέι ένα “κόσμημα”.


    Πρόγραμμα Αγώνων:
    Σάββατο 2 Ιουλίου: 9:00-12:00 & 17:00-21:00
    Κυριακή 3 Ιουλίου: 9:00-12:00 & 17:00-21:00

    Να θυμίσουμε ότι το πρωί της Πέμπτης οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με αφορμή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων- Παγκορασίδων Α`(Βορείου Ελλάδας).

    Από την πλευρά της η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε τα εξής:

    -“Σαν Δήμος Καβάλας για μας, ήταν μια μεγάλη πρόκληση, να αναλάβουμε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Έπρεπε να το κάνουμε, για να αποδείξουμε ότι ο Δήμος Καβάλας, δε νοιάζεται μόνο για το ποδόσφαιρο. Νοιάζεται για το αθλητικό κομμάτι του. Νοιάζεται να ξαναγίνει το «Ανθή Καραγιάννη» ένα στολίδι, όχι μόνο ποδοσφαίρου, αλλά ένα εξαιρετικό γήπεδο για τα αθλητικά σωματεία, που κάνουν αθλητισμό. ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξουμε το ενδιαφέρον μας αλλά και να ρίξουμε χρήματα στο «Ανθή Καραγιάννη».  Οι περισσότερες εγκαταστάσεις εκεί, είχαν εικόνα εγκατάλειψης. Για πρώτη φορά το «Ανθή Καραγιάννη» απέκτησε άδεια. Εγκαταστήσαμε σύστημα πυρασφάλειας, αγοράσαμε πέρσι και φέτος εξοπλισμό αγώνων.

    Μετά από 12 χρόνια αποκαταστήσαμε τα σοβαρά προβλήματα στο ταρτάν και φτιάξαμε μια ολοκαίνουρια διαγράμμιση. Φτιάξαμε στην ουσία μια νέα αίθουσα εκγύμνασης με σύστημα θέρμανσης και ψύξης. Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη, για να την παραχωρήσουμε στους αθλητές μας. Είμαι πολύ χαρούμενη, ο Δήμος μας έχει 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία. Δε μπορούμε να βρούμε δωμάτια, σε όλη την περιοχή. Η αποκατάσταση του χόρτου, θα ξεκινήσει μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, γιατί τώρα το χρειαζόμαστε. Θα φροντίσουμε το χλοοτάπητα, όταν τελειώσουν οι αγώνες”.

    Από την πλευρά του στη διάρκεια της συνεντευξης τύπου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου, υποστήριξε τα εξής:

    -“Ευχαριστώ τη Δήμαρχο Καβάλας, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστώ παράλληλα όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Είχαμε μια ταλαιπωρία με τον ταρτάν λόγω καιρού, με τις σποραδικές βροχές.

    Το αντίστοιχο πρωτάθλημα του νότου με την Αθήνα μέσα, έχει λιγότερες συμμετοχές απ` ότι έχει το δικό μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Κατερίνα Δράκου που βοηθάει πολύ με τις γνώσεις της και την εμπειρία της. Ακόμη έναν  άνθρωπο που δεν έχει καμία υποχρέωση να βοηθήσει αλλά είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στο γήπεδο και λέγεται Κώστας Λιούμπας. Επίσης ευχαριστώ δημόσια το Δημήτρη Τσαβολάκη. Καλούμαι όλο τον κόσμο να έρθει. Είναι μια γιορτή, του αθλητισμού. Θα τιμηθεί και ο κ. Σεβαστής για την προσφορά του, στον αθλητισμό, το Σάββατο, με την τελετή έναρξης στις 19.30. Πολλοί από τους επισκέπτες, έχουν κάνει κρατήσεις για πενθήμερο και εξαήμερο στην πόλη μας και το σίγουρο είναι ότι η όλη διοργάνωση αποτελεί μία μεγάλη προβολή για την Καβάλα.

    Στην ίδια συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν η πρόεδρος του ΟΚΑ Καβάλας Κατερίνα Δράκου, ο εκπρόσωπος του Α.Ο. Καβάλα Δημήτρης Αρβανιτίδης και βέβαια ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Σάββας Νικολαϊδης ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

    -“Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι η αρχή. Πιστεύω ότι αυτοί οι αγώνες θα είναι η αρχή για να αναλάβει η Καβάλα, μεγάλες διοργανώσεις. Ο Δήμος πρέπει να έχει τη βοήθεια όλων των φορέων και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι τώρα αλλά και για τα έργα υποδομής που έκανε. Τα οφέλη για την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή, είναι πάρα πολλά. Οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών, είναι από 800. Αν υπήρχαν περισσότερα διαθέσιμα ξενοδοχεία, θα είχαμε περισσότερες συμμετοχές. Οι σύλλογοι της Καβάλα, τα τελευταία χρόνια έχουν μια σημαντική αγωνιστική άνοδο. Μπράβο στο Δήμο, για την άδεια του σταδίου. Τα περισσότερα στην Ελλάδα, δεν έχουν άδεια. Αυτό το πρωτάθλημα το διεκδικούσαν πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Υπήρχαν προτάσεις από παντού. Υπερίσχυσε η Καβάλα γιατί είχα τη διαβεβαίωση από τη Δήμαρχο, ότι θα γίνουν όλα αυτά τα έργα”.

    Comments are closed.