Bookmarks

    Η ΕΠΣ Καβάλας προκήρυξε τα πρωταθλήματα ανδρών περιόδου 2016-2017 κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης που πραγματοποίησε λαμβάνοντας η διοίκηση της τις απαραίτητες αποφάσεις.

    Θα διεξαχθεί σε τρεις κατηγορίες Α’ με τη συμμετοχή 14 ομάδων, Β’ με τη συμμετοχή 28 ομάδες που θα χωριστούν σε δύο ομίλου και Γ’ με τη συμμετοχή όσων έχουν μείνει και όσων πιθανόν επαναδραστηριοποιηθούν. Σύμφωνα με τη προκήρυξη αλλά και με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες επιστρέφουν στον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού μας ο ΑΟ Κάρυανης και ο Αστέρας Φωλιάς.

    Για να συμμετάσχει μία ομάδα στα παραπάνω πρωταθλήματα έχει την υποχρέωση να υποβάλλει μέχρι την 1-08-2016, 3-08-2016 και 5-08-2016 για τις κατηγορίες Α’–Β’–Γ’ κατηγορία αντίστοιχα δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που στέλνεται στις ομάδες με φροντίδα της Ε.Π.Σ.Κ. και πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το σχετικό παράβολο που ορίζεται σε 250 € για την Α κατηγορία, 200 € για την Β’ κατηγορία και 200 € για την Γ’ κατηγορία. Στο σημείο αυτό υπάρχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς τα σωματεία έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το παράβολο συμμετοχής σε δύο δόσεις, μια με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής και μια μέχρι τα Χριστούγεννα.

    Το αγωνιστικό πρόγραμμα, στο σύνολό του, θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά τη δημόσια κλήρωση που θα γίνει στις 11-08-2015 και ώρα 6:30μμ στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας. Η πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος ορίστηκε για το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016.

    Επίσης, ενόψει της νέας χρονιάς, ισχύει μια νέα διάταξη που αφορά στην Α’ και Β’ κατηγορία σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα ενός παίκτη κάτω των 20 ετών (γεννημένος μετά από 1-1-1997). 

    Δικαίωμα συμμετοχής ανά κατηγορία…

    Το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας περιόδου 2016-2017 θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο των δεκατεσσάρων (14) ομάδων με διπλούς αγώνες και με βαθμολογία. Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:

    1.ΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

    2.ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΑΡΥΑΣ

    3.ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ

    4.ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

    5.ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ

    6.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ

    7.ΑΡΗΣ ΖΥΓΟΥ        

    8.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ

    9.ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν ΠΕΡΑΜΟΥ 

    10.ΜΑ ΑΝΤΙΦΙΛΙΠΠΩΝ

    11.ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ

    12.ΝΑΖΙΑΝΖΟΣ Ν ΚΑΡΒΑΛΗΣ

    13.ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

    14.ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

    Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας περιόδου 2016-2017 θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους των 14 ομάδων έκαστος με διπλούς αγώνες και με βαθμολογία. οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:

    1.ΑΕΤΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ

    2.ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΘΑΣΟΥ

    3.ΑΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

    4.ΘΡΑΚΗ ΓΡΑΒΟΥΝΑΣ

    5.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ   

    6.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

    7.ΑΟ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

    8.ΜΑ ΟΡΦΑΝΙΟΥ

    9.ΑΟ ΠΟΤΑΜΙΑΣ     

    10.ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ

    11.ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

    12.ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

    13.ΑΡΗΣ ΠΗΓΩΝ

    14.Ν ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΥΡΤΟΦΥΤΟΥ

    15.ΑΡΗΣ ΠΡΙΝΟΥ    

    16.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

    17.ΑΣΠΙΣ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ

    18.ΑΣ ΠΑΓΓΑΙΟ

    19.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

    20.ΠΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

    21.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΚΕΡΟΥ

    22.ΠΑΟΚ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

    23.ΒΥΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

    24.ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ

    25.ΔΟΞΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ

    26.ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

    27.ΔΟΞΑ ΛΥΔΙΑΣ

    28.ΦΡΙΞΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΥ

    Το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας περιόδου 2016-2017 θα διεξαχθεί σε έναν ή δύο ομίλους με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή με διπλούς αγώνες και με βαθμολογία. Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι οι παρακάτω.

    1.ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ   

    2.ΑΟ ΚΑΡΥΑΝΗΣ    

    3.ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΑΤΟΥ         

    4.ΑΣΤΕΡΑΣ ΦΩΛΗΑΣ          

    5.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΚΡ/ΝΙΟΥ

    6.ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ        

    7.ΕΛΠΙΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ      

    8.ΚΑΒΑΛΑ 2004      

    9.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ        

    10.ΜΑ ΜΕΣΟΡΟΠΗΣ           

    11.ΜΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

    12.ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ

    13.ΜΑΚ/ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

    14.ΟΙ ΛΥΚΟΙ

    15.ΕΝΩΣΗ ΠΑΓ. ΔΡΥΑΔΑΣ

    16.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΞΕΡΙΑΣ

    17.ΠΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

    18.ΦΑΡΟΣ ΜΑΡΙΩΝ

    19.ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

    Καθώς και όσες ομάδες αναγνωρισθούν και εγγραφούν ως μέλη στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μέχρι την ημέρα λήξης της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής ή ομάδες που σήμερα βρίσκονται σε αδράνεια και επιθυμούν να επαναδραστηριοποιηθούν, αφού προηγουμένως προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες. 

    Άνοδος-Υποβιβασμός

    Α’ κατηγορία: Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα θα διεκδικήσει την άνοδο στην Γ εθνική κατηγορία όπως θα προβλέπει η προκήρυξη της Ε.Π.Ο.

    Μετά την άνοδο ή όχι του πρωταθλητή στην Γ’εθνική κατηγορία, τον τυχόν υποβιβασμό ομάδων της δύναμής μας από την Γ’ εθνική κατηγορία και την άνοδο των πρώτων 4 ομάδων του βαθμολογικού πίνακα από την Β’ κατηγορία στην Α’ (2 από κάθε όμιλο), θα υποβιβασθούν τόσες ομάδες ώστε για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο οι ομάδες της Α’ κατηγορίας να είναι 14. 

    Β’ και Γ’ κατηγορία: Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 4 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (2 από κάθε όμιλο στην Β’ κατηγορία) θα προβιβασθούν στην Α’ κατηγορία.

    Μετά τον υποβιβασμό τυχόν ομάδων μας από την Γ’ εθνική κατηγορία στην Α’ τοπική κατηγορία, την άνοδο του πρωταθλητή μας στην Γ’ εθνική κατηγορία, τον υποβιβασμό των ομάδων από την Α’ κατηγορία στην Β’ κατηγορία, την άνοδο των ομάδων από την Β’ κατηγορία στην Α’ κατηγορία και την άνοδο των 4 πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ κατηγορίας στην Β’ θα υποβιβασθούν τόσες ομάδες από την Β’ κατηγορία στην Γ’ κατηγορία ώστε ο αριθμός των ομάδων της Β κατηγορίας για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο να είναι 28. 

    Μικρά και ενδιαφέροντα της προκήρυξης

    **Όλοι οι αγώνες Α’-Β’ και Γ’ κατηγορίας υποχρεωτικά θα διεξάγονται σε γήπεδα τα οποία θα διαθέτουν χλοοτάπητα. Δεν θα ισχύει καμία εξαίρεση και όποιο σωματείο δεν διαθέτει γήπεδο με χλοοτάπητα δεν θα γίνεται δεκτό στο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα κάπου Σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η Επιτροπή πρωταθλήματος θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, κατόπιν υποδείξεως του σωματείου εφόσον πληρεί τους όρους της Διοργάνωσης, και βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων του νομού. 

    **Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον 48 ώρες πριν την έναρξή του. Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων σωματείων για αλλαγή ώρας, ημέρας και γηπέδου, θα πρέπει να περιέχονται στην Ένωση τουλάχιστον 10 ημέρες πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η Αρμόδια Επιτροπή να κρίνει το βάσιμο ή όχι. Τα σωματεία (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα Κοινοτικά-Δημοτικά και Εθνικά Γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν, έτσι ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες και αφού προηγουμένως εξασφαλίσουν την άδεια τέλεσης αγώνα. 

    **Σε όλους τους αγώνες η παρουσία πρώτων βοηθειών είναι υποχρεωτική, στη δε Α’ κατηγορία υποχρεωτική είναι η παρουσία Ιατρού. Χωρίς την παρουσία Ιατρού ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας. Ο Ιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιονδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ιατρικού συλλόγου ή σφραγίδα). 

    **Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενός ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των 20 ετών στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας (γεννημένος δηλαδή μετά την 1-1-1997). 

    **Ενστάσεις: Επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, αποκλειστικά για τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 23 του Κ.Α.Π. και με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπεται από τα άρθρα 23 και 24 του Κ.Α.Π.  Το ποσό του παραβόλου για την υποβολή ενστάσεων καθορίστηκε μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης στα 100 €. 

    **Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την έκδοση και λήψη της σχετικής άδειας για την τέλεση των αγώνων. Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών τους. Σε περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις. 

    **Για την αντικανονικότητα του γηπέδου ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 9 του Κ.Α.Π. Για οποιαδήποτε περίπτωση αντικανονικότητας γηπέδου την ευθύνη φέρει το γηπεδούχο σωματείο. 

    **Στην πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο. Η απονομή θα γίνει κατά τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. 

    **Στην ομάδα που κανένας ποδοσφαιριστής της ή παράγοντας δεν τιμωρηθεί κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου (και αφού επανέλθει από την Γ.Γ.Α. ο θεσμός του κυπέλλου ήθους), θα απονεμηθεί κύπελλο ήθους. 

    **Οι οποιεσδήποτε αθλητικές διαφορές επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια αθλητικά όργανα. 

    **Όλα τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να προσλαμβάνουν υποχρεωτικά προπονητή κάτοχο διπλώματος αναλόγου των αναφερομένων στο άρθρο 6 παράγραφος 1 του κανονισμού προπονητών ποδοσφαίρου. Τα σωματεία κατηγορίας Α’ και Β’ υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή κάτοχο διπλώματος τουλάχιστον UEFA B. Για τα σωματεία της Γ’ κατηγορίας η πρόσληψη προπονητή είναι προαιρετική.

    Οι προπονητές και βοηθοί προπονητές των σωματείων και των τμημάτων υποδομής υποχρεωτικά πρέπει να κατέχουν δελτίο πιστοποίησης το οποίο το εκδίδει η Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ, αλλιώς απαγορεύεται να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο. 

    **Η ΕΠΣ Καβάλας έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να καταρτίσει σύμβαση με τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα για μετάδοση αγώνα ή αγώνων. Σε περίπτωση παρεμπόδισης από σωματείο ή οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο συνδεδεμένο με οποιαδήποτε ιδιότητα προς το σωματείο, επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 29. 

    **Η διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος αυτού γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. τους Κανόνες Παιδιάς ποδοσφαίρου και τις διατάξεις της προκήρυξης αυτής. Για κάθε τι που δεν προβλέπεται από την αθλητική νομοθεσία και την προκήρυξη αυτή, θα αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Καβάλας. 

    **Ομάδα που υποχρεούται να δώσει αγώνα ή αγώνες κατάταξης (ανόδου-υποβιβασμού) είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει σε όλους τους αγώνες. Στην περίπτωση που δεν κατέλθει να αγωνισθεί αδικαιολόγητα επιβάλλονται σε αυτήν οι προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις. 

    **Μετά από εγγραφή καταγγελία σωματείου για συγκεκριμένο αγώνα της αυτής κατηγορίας με το καταγγέλλων σωματείο, η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει το διαιτητή να προβεί σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας και των δυο διαγωνιζομένων σωματείων. 

    **Με την δήλωση συμμετοχής τα Σωματεία αποδέχονται χωρίς επιφυλάξεις το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της Ε.Π.Σ.Κ., τις διατάξεις του Κ.Α.Π., τους όρους της Προκήρυξης, της αντίστοιχης οικονομικής εγκυκλίου και τις διατάξεις των ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ της Ε.Π.Ο., διαφορετικά αποκλείονται του Πρωταθλήματος, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Κ. Επίσης, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα κατατίθεται στην Ε.Π.Σ.Κ., το Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση (όπως αυτή σας αποστέλλεται), υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο των σωματείων, νόμιμα επικυρωμένο. 

    **Όλα τα Σωματεία στη Δήλωση συμμετοχής πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρουν το Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ, τον αριθμό ΦΑΞ του Σωματείου ή εκπροσώπου του Σωματείου πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και σε περίπτωση αλλαγής αριθμού ΦΑΞ ή τηλεφώνου να ενημερώνουν έγκαιρα την Ε.Π.Σ.Κ. εγγράφως, προκειμένου να αποστέλλεται η σχετική αλληλογραφία έγκαιρα, όταν αυτή δεν γίνεται μέσω φύλλων αγώνα και των ΕΛ.ΤΑ.

    Comments are closed.