Bookmarks

    Αλλαγές έχουμε φέτος στο θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.Σύμφωνα με την προκήρυξη η πρώτη φάση των αγώνων θα γίνει σε ομίλους των 3 ή  4 ομάδων, επιστρέφουμε δηλαδή στο σύστημα που είχαμε πριν τρία χρόνια.

    Στην β’ φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και ακολούθως θα έχουμε νοκ-άουτ αγώνες. Τα ημιτελικά θα είναι διπλοί αγώνες κα ο τελικός σε ουδέτερη έδρα.

    Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή  των συλλόγων της Α’ και Β’ κατηγορίας ΕΠΣΚ και προαιρετική-όπως πάντα άλλωστε- αυτών της Γ’. Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι στο Κύπελλο της ΕΠΣ θα συμμετέχουν και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής (Νέστος και ΑΟΚ) όμως σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΟ θα διοργανώσει και πάλι το Κύπελλο Γ’ Εθνικής οπότε εκεί θα προκύψει αλλαγή!!!

    Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 1η Αυγούστου 2016, η κλήρωση θα γίνει στις 11/8 και η πρώτη σέντρα ορίστηκε για τις 20/8. 

    Τρόπος τέλεσης των αγώνων

    Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών

    α) Για την Α’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα χωρισθούν σε ομίλους των 3 ή 4 ομάδων έκαστος. Οι αγώνες στη φάση αυτή είναι μονοί και θα διεξάγονται στην έδρα του σωματείου που πρώτο αναδείχθηκε από την κλήρωση, με εξαίρεση τα σωματεία της Γ’ κατηγορίας που μονίμως θα είναι γηπεδούχα. Από τη φάση αυτή προκρίνονται με βάση τη βαθμολογία, οι δυο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πινάκα από κάθε όμιλο. 

    β) Οι αγώνες της Β’ φάσης Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Καβάλας θα διεξαχθούν σε μονούς αγώνες (ΝΟΚ-ΑΟΥΤ) με έδρα αυτήν που θα βγει από την κλήρωση, πλην των ομάδων της Γ’ κατηγορίας που θα είναι μόνιμα γηπεδούχες.

    Μέχρι της αναδείξεως κυπελλούχου Ε.Π.Σ. Καβάλας διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού. Εξαιρείται η ημιτελική φάση στην οποία θα γίνουν διπλοί αγώνες εντός-εκτός έδρας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων, εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων 5-6-8 και 9 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. 

    γ) Ο Κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Καβάλας συμμετέχει στο κύπελλο ερασιτεχνών Πανελλαδικά που διοργανώνει η Ε.Π.Ο, ως προβλέπει με τις εγκυκλίους της αυτής. 

    δ) Ο τελικός για την ανάδειξη Κυπελλούχου της Ε.Π.Σ. Καβάλας (1η φάση) οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός Ελλάδας Ερασιτεχνών από την Ε.Π.Ο. (2η φάση) διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα που ορίζει κατά την κρίση της η διοργανώτρια. 

    ε) Η διεξαγωγή των αγώνων της 2ης φάσης ρυθμίζεται από τις διατάξεις Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων του Κ.Α.Π. 

    στ) Κατά την διεξαγωγή των αγώνων της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών οι ποινές των ποδοσφαιριστών, για μεν τα σωματεία που ανήκουν στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας θα κοινοποιούνται στην Ε.Π.Ο. και τα σωματεία, όπως προκύπτουν από τα Φύλλα Αγώνα χωρίς να ελέγχεται προηγούμενο ποινολόγιο (υπεύθυνοι για την εκάστοτε πραγματική ποινή των ποδοσφαιριστών θα είναι τα ενδιαφερόμενα σωματεία για δε τα σωματεία που ανήκουν σε πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Π.Ο. οι ποινές της φάσης αυτής θα είναι συνέχεια και συνάρτηση του ποινολογίου του πρωταθλήματος. 

    Λεπτομέρειες της προκήρυξης…

    **Το σωματείο υποχρεούται να καταθέσει στη διοργανώτρια, ΔΗΛΩΣΗ καθώς και ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ με επικυρωμένο νόμιμα το γνήσιο της υπογραφής του υπογράφοντος εκπροσώπου ως αυτή επισυνάπτεται. Σε διαφορετική περίπτωση η δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο δεν θα γίνεται δεκτή από την διοργανώτρια αρχή. 

    **Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν μέχρι την 1-8-2016 στην Ένωση δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από την Ε.Π.Σ. Καβάλας και που πρέπει να συνοδεύεται από χρηματικό παράβολο των 100 €. Για τους  συλλόγους της Γ’ κατηγορίας δεν υπάρχει παράβολο. 

    **Οι αγώνες της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών διοργανώνονται από την Ε.Π.Σ. Καβάλας από 20-08-2016 μέχρι 22-02-2017. Οι αγώνες της 2ης φάσης διοργανώνονται από την Ε.Π.Ο. από 23-02-2016 μέχρι πέρατος της ποδοσφαιρικής περιόδου και πάντως σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κ.Α.Π. 

    **Η Ε.Π.Σ.Κ. έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα από πλευράς τηλεοπτικής κάλυψης και τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα τέλεσης των αγώνων, ενώ για όλη τη 2η φάση η Ε.Π.Ο. **Το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ε.Π.Σ. Καβάλας απονέμεται στη νικήτρια ομάδα του τελικού μαζί με 20 μετάλλια, αμέσως μετά την λήξη. Στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη απονέμεται επίσης Κύπελλο και 20 μετάλλια. Στον διαιτητή και τους βοηθούς διαιτητή καθώς και τους προπονητές των ομάδων απονέμεται από ένα μετάλλιο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια με πρώτη τη νικήτρια ομάδα και δεύτερη αυτήν που ηττήθηκε. Οι ποδοσφαιριστές που δεν θα πειθαρχούν σ’ αυτήν την υποχρέωση τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις. 

    **Το ποσό του παραβόλου για την υποβολή ενστάσεων καθορίστηκε μετά από απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ στα 100 ευρώ.

    Comments are closed.