Bookmarks

    Η τελευταία παρουσία του Α.Ο.Κ. στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπροστά στο κοινό του αλλά στο προκλητικά άδειο “Ανθή Καραγιάννη” συνοδεύτηκε με νίκη σε βάρος της Θύελλας Φιλώτα με σκορ (2-0) με την ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη να φτάνει στην 4η συνεχόμενη νίκη, ωστόσο μπροστά σε άδειες κυριολεκτικά κερκίδες.

    Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη είχε καλύτερη τακτική από τον αντίπαλο του, τόσο στο α’ μέρος όσο και στην επανάληψη, οι παίκτες του είχαν διάθεση και έδειξαν αγωνιστική ωριμότητα και σε ένα ακόμη παιχνίδι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το “τρίποντο” με μεγαλύτερη άνεση και μεγαλύτερο εύρος. Είχαν καλύτερη κυκλοφορία και αλληλοκάλυψη και γενικότερα ικανοποίησαν με την καλή τους εμφάνιση κυρίως στο α’ ημίχρονο. Πάντως ο Α.Ο.Κ. συνέχισε τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και η οποία συνδιάστηκε με μία ακόμη νίκη. Ένα “τρίποντο” το οποίο σίγουρα θα παίξει το δικό του ρόλο στον ψυχολογικό τομέα για το γειτονικό ντέρμπι που ακολουθεί μία εβδομάδα μετά στη Δράμα, με τη Δόξα. Από την άλλη πλευρά η νεανική ομάδα της Θύελλας Φιλώτα έδειξε κάποια θετικά πράγματα κυρίως στις αρχές της επανάληψης όπου είχε και δύο (2) δοκάρια ενώ γενικότερα η εμφάνιση της στο β’ μέρος ήταν καλή.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Στο 17′ στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη των γηπεδούχων στην αντίπαλη εστία, ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε στο σκορ όταν από την έξοχη κάθετη πάσα του Δουμάνη ο Λίτσκας βγήκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα της Θύελλας και με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το (1-0). Στο 31′ ο Μπαντάνης από καλή θέση έπιασε δυνατό σουτ και ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στα δύχτια των φιλοξενούμενων την τελευταία στιγμή είχαμε την παρέμβαση του Πιριτζάους για να καταλήξει κόρνερ. Στο 36′ ο Δουμάνης έπιασε έναν κεραυνό από τον ύψς της μεγάλης περιοχής της Θύελλα Φιλώτα αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 51′ ο Στεφανίδης εκττέλεσε φάουλ η μπάλα πήρε περίεργη πορεία έσκασε στο χόρτο και στην συνέχεια χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Καβάλας. Στο 53′ οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι για 2η φορά όταν αυτή την φορά το αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει αυτήν την φορά στο δεξί δοκάρι του Αθανασίου. Στο 87′ ο Στεφανίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Τακίδης έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά με εντυπωσιακό τρόπο ο Αθανασίου μπλόκαρε την μπάλα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Δουμάνης σε μία αντεπίθεση του Α.Ο.Κ. με υποδειγματικό πλασέ ‘ζευγάρωσε” τα τέρματα της Καβάλας και διαμόρφωσε το τελικό (2-0).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με την Θύελλα Φιλώτα ήταν ο Διονύσης Παλιούρας της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας με βοηθούς του, τους κ.κ. Χρήστο Τασόπουλο και Δημήτρη Λεζάη από την ίδια ένωση.

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παραπάτω συνθέσεις:

    Καβάλα (Γιάννης Ταουσιάνης): Αθανασίου, Μπαντάνης, Κυριακίδης, Σταματόπουλος, Δέντσας, Παληγεώργος, Πτηνόπουλος (56′ Μπλιός), Μπάτζιος, Μπρατσιάνι (87′ Ασημάκης), Δουμάνης, Λίτσκας (64′ Γιαλαμής).

    Θύελλα Φιλώτα (Γεώργιος Τζόλας): Αν. Κοντογουλίδης,Κατσούλης (46′ Παπαγεωργίου), Δ. Κοντογουλίδης (64” Σέχι), Πιριτζάους, Τακίδης, Γιακουμής, Θεοδοσιάδης, Ελευθεριάδης, Ιορδανίδης, Στεφανίδης, Γ. Μπαστάνης (Γ. Μπαστάνης).

    Comments are closed.