Bookmarks

    Παίζοντας για την ιστορία του ο Α.Ο.Κ. και αξιοποιώντας την ανωτερότητα του πήρε τη νίκη μέσα στο Κοκκινόχωμα με (1-3), σε βάρος του Βυζαντίου το οποίο μετά την συγκεκριμένη ήττα είπε “αντίο” στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

    Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, οι παίκτες του ήξεραν περισσότερο τι ζητούσαν στον αγωνιστικό χώρο από τους αντιπάλους τους και ήθελαν περισσότερο τη νίκη και με την αποτελεσματικότητα να τους διέκρινε πήραν δίκαια το νικηφόρο αποτέλεσμα, σε ένα συναρπαστικό στο τέλος παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις. Από την άλλη πλευρά το Βυζάντιο που έπαιξε με πολύ πίεση δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.

    Δίκαη νίκη για τον Α.Ο.Κ.

    O A.O.K. στο α’ ημίχρινο ήταν καλύτερος από το αντίπαλο του και η καλή τακτική που είχε στον αγωνιστικό χώρο τον βοήθησε στο να φέρνει την μπάλα πιο εύκολα στην αντίπαλη εστία. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη είχαν οργάνωση στην ανάπτυξη τους, πήραν το κέντρο και εκτός από το πανέμορφο γκολ που πέτυχαν με τον Παππά και δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές στην εστία του Καγγελίδη για να “καθαρίσουν” τον αγώνα. Από την πλευρά οι γηπεδούχοι από την αρχή του αγώνα έδειχναν να μην πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη και το άγχος τους επηρέασε. Έδωσαν χώρο στους παίκτες της Καβάλας, πρόσεξαν περισσότερο την αμυντική τους διάταξη και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο του α’ 45λεπτου ανέπτυξαν τις επιθετικές τους αρετές, χάνοντας δύο ευκαιρίες. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε παρά το γεγονός ότι ο χρόνος δούλευε σε βάρος της ομάδας του Κοκκινοχώματος. Άλλωστε οι γηπεδούχοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι με ήττα αποχαιρετούσαν τη Γ’ Εθνική. Ανέβασαν σε κάποιο βαθμό την απόδοση τους, προσπάθησαν να πιέσουν την εστία της Καβάλας αλλά με ανορθόδοξο τρόπο και χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Οι παίκτες της Καβάλας κράτησαν την μπάλα στην κατοχή τους, προσπάθησαν να κρατήσουν την εστία του Αθανασίου ανέπαφη και με “όπλο” την πολυφωνία στην επίθεση και την αποτελεσματικότητα παρά το ότι το Βυζάντιο ισοφάρησε το παιχνίδι, στο τέλος πανηγύρισαν την 3η συνεχόμενη νίκη.

    To φιλμ της αναμέτρησης

    Η πρώτη σημαντική στιγμή της συνάντησης συνοδεύτηκε με την επίτευξη τέρματος για τους “Αργοναύτες”. Ήταν το 20′ όταν με εξαιρετική πάσα ο Μπαντάνης βρήκε τον Παππά, στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Βυζαντίου ο οποίος με όμορφο τρόπο κατέβασε την μπάλα με το στήθος και με ενα πανέμορφο γυριστό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Καγγελίδη να αντιδράσει γράφοντας το (0-1). Στο 24′ ο Δουμάνης από καλή θέση και μέσα από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων έπιασε σουτ αλλά ο Καγγελίδης μπλόκαρε την μπάλα και στο 33′ είχαμε την πρώτη αξιόλογη παρουσία του Βυζαντίου στην εστία της Καβάλας. Σε εκείνο το σημείο ο Κεφαλάς έπιασε δυνατό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Αθανασίου και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Καρλόπουλου εξουδέτέρωσε και πάλι ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Κ.. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 62′ με σουτ από καλή θέση ο Παληγεώργος έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ και στο 80′ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Τότε ο Καρλόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Καβάλας, η μπάλα χτύπησε στη στο αριστερό κάθετο δοκάρι και παρά την εκτίναξη του Αθανασίου έγινε το (1-1). Αλλά στο 81′ ο Μπρατσιάνι με πλασέ και ενώ ο Καγγελίδης ήταν εξουδετερωμένος με πλασέ διαμόρφωσε το (1-2). Στο 84′ συνεχίστηκε ο “χορός των τερμάτων” για τους “Αργοναύτες” όταν ο Πτηνόπουλος με γυριστό σουτ διαμόρφωσε το (1-3).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του αγώνα του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Χρήστος Γκράνας της Ε.Π.Σ. Θράκης με βοηθούς του, τους κ.κ. Ιλία Εμπλιούκ και Κουλά Χασάν της Ε.Π.Σ. Ξάνθης. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (Γιάννης Ιωαννίδης): Καγγελίδης, Μ. Δημητριάδης (46′ Κάπατζης), Γαλακτερός, Πόπτσης, Δαγκούλης (27′ Χριστοφορίδης), Περσίδης, Κεφαλάς (86′ Κωνσταντίνι), Καρλόπουλος, Αποστολίδης, Τσίλογλου, Τερζίδης.

    Καβάλα (Γιάννης Ταουσιάνης): Αθανασίου, Μπαντάνης, Κυριακίδης, Τουμανίδης, Δέντσας, Παληγεώργος, Παππάς (76′ Ασημάκης), Μπάτζιος, Μπρατσιάνι, Δουμάνης (67′ Σταματόπουλος), Λίτσκας (36′ Πτηνόπουλος).

    Comments are closed.