Bookmarks

    Η Καβάλα επικράτησε εκτός έδρας του Άρη (82-69) σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (5/3) στο Nick Galis Hall. Σε αγωνιστικό επίπεδο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το ότι απείχαν λόγω τραυματισμού οι Μιχάλης Πελεκάνος και Χρήστος Ταπούτος, για τις δύο ομάδες.

    Η διακοπή του πρωταθλήματος (ελέω του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος) έδωσε την ευκαιρία στον Άρη και την Καβάλα να δώσουν φιλικό παιχνίδι στο Nick Galis Hall, χωρίς την παρουσία φιλάθλων με την ομάδα να επικρατεί με 82-69. Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου παρατάχθηκε δίχως τον Χρήστο Ταπούτο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του μετά το κάταγμα στο χέρι, ενώ οι “κίτρινοι” δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Μιχάλη Πελεκάνο, που παλεύει να ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες. Η νίκη της ομάδας της Καβάλας κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιη αφού τον συγκρότημα του Στιβ Γιατζόγλου πλην της 1ης περιόδου, στο υπόλοιπο του αγώνα ήταν καλύτερο από τον Άρη. Οι παίκτες του είχαν αγωνιστική πειθαρχία, περισσότερες επιλογές στην επίθεση και σε ότι είχε να κάνει με το εύκολο καλάθι και ταυτόχρονα έπαιξαν πολύ καλή άμυνα. Έτσι η νίκη απέναντι στον Άρη ήρθε φυσιολογικά και η οποία να σημειώσουμε ότι αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο, στον ψυχολογικό τομέα για τους αγώνες που ακολουθούν κυρίως δεν για το εντός έδρας καθοριστικό παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Γεγονός είναι ότι ο προπονητής της ομάδας της Καβάλας Στιβ Γιατζόγλου έβγαλε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Λίβα ο οποίος δείχνει ότι σε μεγάλο βαθμό ξεπερνάει τον τραυματισμό του.

    Τα δεκάλεπτα: 23-20, 31-41, 46-61, 69-82.

     

    ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Δήμας 1, Τσούπκοβιτς 2, Φλιώνης, Ουάιτ 10 (2), Ουότερς 9 (1), Δίπλαρος, Ζάρας 10 (1), Χάγκινς 11, Κοέν 5, Μούρτος 7, Σίμτσακ 9, ΜακΝιλ 5.

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 9 (1), Ουίλιαμς 11, ΜακΚι 13 (3), Γιαννακίδης 2, Σταμπουλής 5 (1), Κοστόφ 10 (2), Γκέλιος 3 (1), Καλαϊτζίδης 3 (1), Λίβας 1, Κρομά 25 (1).

    Comments are closed.